Мигранти се барикадираха в приемен център близо до Париж

Те протестират срещу лошите условия там
4 авг 2015 18:09, Елка Василева
14
Мигранти се барикадираха в приемен център близо до Париж
Снимка: архив, Reuters

Петдесетина мигранти, главно еритрейци и суданци, блокираха достъпа до приемния им център близо до хиподрума във Венсен източно от Париж, протестирайки срещу условията на живот в центъра, които сравняват със затворничество, предаде Франс прес.

 "Решение на проблемите ни", "Искаме правителството да осъзнае положението ни", пише на транспаранти, закачени на входа на центъра.

Мигрантите се намират в този център на благотворителната организация "Емаюс" близо до Париж от юни, след като бяха евакуирани от няколко незаконни лагера в столицата. Те не позволяват на социалните работници да влязат в сградата, за да привлекат вниманието към условията в центъра, който сравняват със затвор.

Мигрантите протестират и срещу липсата на помощ за уреждане на административния им статут, въпреки че такава им е била обещана, след като са били изгонени от лагерите си в Париж.

 "Тук е като затвор. Приемаме ситуацията, защото по-добре тук, отколкото на улицата, ама тук няма нищо", казва мигрантът Абдала от Еритрея.

 "Няма как да си перем дрехите, даже няма леген и вода. Един сапун се дели между 20 души. Храната е лоша и недостатъчна. Всеки ден ни се налага да се возим гратис, защото центърът не ни дава билети", разказват мигрантите.

 "Нашата работа е да дадем убежище на тези хора, за да могат да спят някъде, да имат покрив над главата. Ние сме приемен център. Административната им ситуация е от компетенцията на държавните ведомства по въпросите на бежанците", обясни заместник-директорката на благотворителната организация "Емаюс" Орели Ел Хасак-Марцорати.

 "Задействаният през юни правителствен план не означава само изпращане в центрове, а и индивидуално подпомагане. Всяка седмица има посещения за следене на ситуацията", увериха властите на област Ил дьо Франс и отбелязаха, че са създадени условия за прием на 1300 мигранти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Парижпротестмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Някой да ги е канил?
6
3
 
2
 
! Отговори
ван дам преди 8 години
това сме ние европейците изпоузваме тези държави да си играем на войни и да гепим суровини на без пари и сега гоним нещастните им жители да си ходят..ние и америка сме модела който ще движи света занапред
5
2
 
5
 
! Отговори
Кон дьо Тен преди 8 години
Назад назад моме Калинооо
4
0
 
12
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Ами,барикадирайте ги отвън. Още не дошли и имат претенции.Назад.
3
0
 
25
 
! Отговори
Гадорян преди 8 години
Това рано или късно ще доведе до пагубни последствия!!!
2
6
 
4
 
! Отговори
муспи преди 8 години
В диваците се шири убеждението, че все пак в България е най добре!
1
1
 
30
 
! Отговори
да преди 8 години
Да си седят в тях,като не им харесва,да се връщат обратно и да разкажат на другите,че в Европа е лошо