16 души загинаха в тежка катастрофа в Русия

Сблъскали се два междуградски авгобуса
5 авг 2015 12:37,
17
16 души загинаха в тежка катастрофа в Русия
Снимка: Reuters, архив

Шестнайсет души загинаха днес при сблъсък между два междуградски автобуса в далекоизточния Хабаровски край на Русия. Сред жертвите има и едно дете, съобщи полицията в региона, цитирана от ТАСС.

По време на сблъсъка, станал на магистралата между Хабаровск и Комсомолск на Амур, с двата автобуса са пътували общо 72 души - пътници и шофьори.

В болници са откарани 21 души, шестима от тях - в тежко състояние. Според източник от органите на реда, в катастрофиралите возила са останали близо 40 пострадали и спасители в момента ги изваждат.

По предварителни данни, водачът на единия автобус е навлязъл в насрещното платно. И двамата шофьори са живи. Установено е, че те не са употребили алкохол, добавя местното управление на МВР.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2от къде знаеш? ***!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистралата между Хабаровск и Комсомолск на Амур в този момент я показват по Канал 1, РФ. На нея спокойно каца голям хеликоптер за евакуиране на пострадалите. Мантинелите са от двете страни. По средата няма.
6
1
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Алкохолът убива.Карайте само, когато не сте употребили алкохол.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според данни на организацията за Икономическо сътрудничество и развитие най-много жертви от автомобилни катастрофи на 100 хиляди жители дават в Гърция, САЩ и Полша.Според статистиката на американското Министерство на транспорта, през миналата година смъртта си на пътя са намерили общо 33 561 човека.Статистиката показва, че по американските пътища през миналата година са загинали 11,49 човека на 100 хиляди население.Успокоителното е че американците са пили уиски а не самогон.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако катастрофата беше в Америка, щеше да пишем съвсем други неща, но щом е в Русия-значи водка и самогон!!в пореден път казвам , че ставаме все по-долни като хора!!
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименахахахаха 'руски магистрали' !!! - Това си беше за виж на месеца!Иначе руски магистрали звучи точно както руска истина или дървено желязо хахааа
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасните руски пътища си казват думата.Съмнявам се, че шофьорите са били трезви!Не е никак нито великоруско, нито патриотично да караш трезвен!Самогон и водка до последно, а после каквото геврека покаже!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗа да имаш мантинели на магистралите, трябва първо да имаш магистрали.Достатъчно е само да напишеш в Google търсачката russian roads и свят ще ти се завие от качество и лукс!