Шведи на протест: Не закачайте просещи роми от BG

1000 души се разбунтуваха срещу расистка кампания в Стокхолм
5 авг 2015 12:24,
77
Шведи на протест: Не закачайте просещи роми от BG
Снимка: архив Ройтерс

Около 1000 души се събраха на мирен протест срещу рекламна кампания на Шведската демократическа партия, в която има нападки срещу просещи мигранти. Това пише шведският вестник The Local, цитиран от "Фокус".

В последните години в Швеция са дошли около 4000 мигранти от Румъния и България, които просят по улиците, напомня изданието.

То допълва, че повечето от просещите са роми, които живеят по палатки и каравани и преживяват с просия пред магазини и спирки на градския транспорт.

Антиемигрантската Шведска демократическа партия организира своя рекламна кампания, базирана на критики срещу просещите мигранти. По време на нея в стокхолмското метро се появи надпис: "Извинете за безпорядъка тук в Швеция. Имаме проблем с просенето. Международни банди се възползват от съжалението на хората. Правителството не прави нужното".

Според протестиращите срещу антимигрантската кампания тя е расистка. "Приемането на расизма за нещо нормално не е хубаво", каза протестиращият Бее Насър, цитиран от The Lokal.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: расистромишведи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Loykos преди 8 години
Problema ne e,che prosiat.Problema e,che na tehen grab niakoi napraviha sastojanie,izkupiha imoti po selata,tormoziat bezashtitnite vazrastni bulgari po selata,demostrirat lux ,voziat se v dzipove i lux avtomobili,demonstrirat beznakazanost,plashtat si na kogoto triabva,kupuvat si kmetove.Te nikoga niama da stanat shvedi,no tuk v Bulgaria vinagi shte investirat ot prosijata-biznes.
37
0
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Да им ги изпратим всичките роми, да ни покажат как се интегрират. Пък може и да успеят с интеграцията. Нашите политици само усвояват парите за интеграция в собствения си джоб.
36
1
 
47
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Щом им харесва на шведите - да им изпратим и останалите - всички ще са доволни.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРАВИ СА!!!ПО ДОБРЕ ДА ПРОСЯТ ОТКОЛКОТО ДА ГРАБЯТ И ИЗНАСИЛВАТ СТАРИ БАБИЧКИ ПО-СЕЛАТА ПЛЮС ОГРАБВАНЕТО!!!!ИЛИ ДА НИ ПОКАЖАТ КАК СЕ ИНТЕГРИРАТ РОМИ ИЛИ ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ С ПРОСЕНЕТО!!!!
34
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не дойдат и да видят босовете им какви къщи са вдигнали горките бедни и безработни роми...И помощи искат ,данъци не плащат, да не говорим за ток и вода! А шведите плащат предполагам и то яко!Ама щом им харесва да им ги пратим всичките!
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е да се лае от 2000 километра как трябва да се интегрират ромите, друго си е да ти дойдат на главата и вместо съвети за интегриране и програми да ръсиш расистки простотии официално по партийна линия. Нали са много цивилизовани, да ги интегрират. Полицията им да разбие бандите, които им събират парите, защото това е организирана просия! Много им знаят иначе устите на западняците, ама опре ли яйцето в д*пето, започват и те с популизъм.
32
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно поне му е хубаво на европата, че баят отидоха на запад и ни отърваха от присъствието си!Трябва да се насърчават в тази посока нещата!Например безплатен еднопосочен билет и т.н.
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК и всички неправителствени организации са измамници и получават пари от Европа и трябва да отчитат някаква дейност.
30
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ооо, даваме ви ги всичките, щом ви харесват. Моля
29
0
 
19
 
! Отговори
ebb преди 8 години
да *** просяците там са румънски или поне тези които се виждат на всяка крачка може да има и български но аз лично не съм виждал докато румънците са като мухи(на всякъде са)
28
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, тия шведи които са протестирали били много тъмни, прекалили със слънчевите бани. Швеция скоро ще им усети и меда и жилото на тези работливи, чисти и честни хорица. България е пред гражданска война поради белрайното им желание да учат и се трудят, да възпитават децата си в духа на Българската култура. И да дойдат да им водят къщите по селата в които живеят, палати за милиони без един ден трудов стаж.
27
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мръсни ***. Ще изкарат, че шведите са мазохисти.
26
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
BG?Последно не се ли казваше България?
25
3
 
24
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Пак *** пропаганда,целяща да се дава повече свободия ,та така да изтормозят местните от коя да е държава в Европа,че да си хванат чукалата и да си оставят държавата.Държавата за която в битки за територията и са загинали хиляди техни предци.Тука в България заради наличието на много алчни,но немислещи *** нещата се случват,2,5млн Българи не живеят вече в България,а да пипнеш някой ,на главата ти ще се стовари строгоста на цялата държавна мапина естествено с адвокати
24
2
 
60
 
! Отговори
se преди 8 години
ПОДАРЪК:Скъпи приятели от Швеция.Подаряваме Ви цялото ромско съсловие от България.Грижете се за тях и те ще ви се отблагодарят.С най добри чуства и пожелания приемете този безценен български подарък.
23
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години си мислех "И те са хора.Трябва да им се помага."Взимах на работа и им плащах редовно.Исках да са доволни.Но нямаше промяна.Непрекъснато лъжи,отсъствия от работа,кражби....Днес не виждам нищо присъщо на свестен човек при този етнос.За нищо не стават.
22
0
 
55
 
! Отговори
бачо преди 8 години
Направо викам всичките да ви ги изпратим там барабар с дамазлъка...щом ги защитавате
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да е расистка, защото сме от една раса!
20
0
 
14
 
! Отговори
С преди 8 години
Наближават избори в Швеция и за това
19
2
 
56
 
! Отговори
SS преди 8 години
Те тия баламурници още не са разбрали поговорката "храни куче да те лае"