Бежанци пробиха блокадата на македонско-гръцката граница

Преминаха през бодливата тел и се насочиха към гарата на Гевгелия
22 авг 2015 19:25,
102
Бежанци пробиха блокадата на македонско-гръцката граница
Снимка: БТА

Хиляди бежанци пробиха полицейската блокада, изградена от властите в Македония на границата с Гърция, съобщи Нова телевизия.

Имигрантите успяха да се прехвърлят през загражденията от бодлива тел, въпреки заглушаващите гранати, изстреляни от македонските сили на реда.

Близо 2000 души бяха заклещени от четвъртък в граничната зона между село Идомени и Гевгелия. Стотици други пристигнаха в събота сутрин от Солун.

Имигрантите, успели да преминат границата, са се насочили към жп гарата на Гевгелия, откъдето тръгват влакове за Табановце, Северна Македония, на границата със Сърбия.

В продължение на седмици Македония търпя масовия приток на своя територия на имигранти от Гърция. В четвъртък обаче правителството в Скопие въведе извънредно положение и изпрати в граничната зона специални сили на полицията и армията в опит да спре потока от хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 8 години
това не са бежанци а преселници
67
4
 
1
 
! Отговори
bejanci? преди 8 години
Недейте така, не виждате ли това са майки с деца...
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До американецоТова са зомби.
65
1
 
11
 
! Отговори
американецо преди 8 години
Това не са бежанци. Това са кърлежи!
64
0
 
3
 
! Отговори
ВЕЛИКИОТ МАКЕДОООН преди 8 години
Македонските гранати се оказаха калпави - много шум, никаква файда, баш като тия дека ги меткат. Антични са - сигорно е веке!
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става със сопите бре ора...Руснаците са измислили МББ Призма.Мобилнй барьер безопасности.разгръща се за минути от няколко човека...И дрогиран човек не може да го прекоси без да му изтече кръвта след минута.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Shoot to kill и ще спрат да минават. Трябва още от преди да са дошли да се учат на ред.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъхъ, много ще е полезно. Да започнат със сестра ти, дъщеря ти, племенницата ти... Може и с тебе да се пробват. Как ти се струва?
60
19
 
1
 
! Отговори
А , стига ,бе... преди 8 години
....и кво ,като идват бежанци...???Западна Европа винаги е била подложена на ИНВАЗИИ ОТ ИЗТОК , ОЩЕ В ДРЕВНОСТТА....И ВИНАГИ Е ОЦЕЛЯВАЛ И ВЪЗДИГАЛ ОТНОВО!И Рим е завзет от осготи и вестготи...ама пак си е Рим.Тъкмо ще се опресни малко генофона на югоизточна Европа, след руско-комунистическите изцепки след войната! Мисля , че даже е полезно....!
59
1
 
4
 
! Отговори
Професор преди 8 години
до 71Аз също се радвах. Разбирате ли Европа или Европейската Цивилизация е тясно свързана с този регион. Особено Близкият Изток. Тези хора са от европеидната раса. Европеиди. Но има едно голямо "НО". По манталитет са поне 500 години назад - най малко. Ние поискахме да станат като нас. Но сгрешихме и сега сме изправени пред факта ние да станем като тях. За това всичко трябва да се остави на природата. Насила демокрация не става ако перифразирам Стара българска поговорка.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо им нема на македонците ...!Нали обичат сърбите и мразят българите !????Да им помага сърбите сега....!Ние да си гледаме с Гърция и Турция --нашите граници!
57
0
 
10
 
! Отговори
до Професор преди 8 години
Не знам за вас, но аз не се радвах. Беше ми ясно какъв разпад ще последва. Само дето реалността надмина и най-мрачните ми очаквания. Понякога диктаторските режими са по-малкото зло в слабо цивилизовани държави с враждуващи общности, където само страхът от диктатора ги спира да не се избият по между си или със съседите си на религиозна, етническа, расова и прочие основа.
56
1
 
3
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Зрител номер 68 е повторил думите ми.
55
0
 
7
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Уважаемия зрител номер 65 е написал "инвазия". Чий го диреха руснаците в Афганистан и после американците. Защо Саркози евреина нападна Кадафи? Той си имаше лични сметки с него. Садам бе лош но ИДИЛ е "добра" нали? Асад също е "лош" нали? Пада ни се. Възхищаваме се на Израел защото не приема бежанци а евреи ни управляват и виждате какво се получава. Сега някой ще ме нарече "антисемит". Е наричайте ме. Нека по еврейската "Дойче" Веле критикуват България за оградата. Това ни се полага защото сме ***. Всички европейци.
54
0
 
15
 
! Отговори
поздрав преди 8 години
До RednikВчера полициата фрли две шок бомби. Веднаш имаше реакциа - Обединети нации, Хуман ратс воч, Амнести интернешнл и др. заедно со нивните слуги во Македониа, кои вие во Бугариа ги знаете добро, бидеи беа на вашите телевизии пред неко месец. Имаме разбирае за бегалците, ама што е многу многу е. Како на соседен и на братски народ - на бугарскиот, не му посакубам немири на границите и инвазиа од бегалци. Ова што се случува не е само инвазиа, туку и програма од Запад
53
0
 
11
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Нали възторжено се радвахме когато паднаха Саддам и Кадафи. Американците ги демократизираха а ние се радвахме ли радвахме... на ни сега.. един дебел... р
52
10
 
4
 
! Отговори
...за 64... преди 8 години
....ама за Русия ..дупе даваш ,нали...??!
51
0
 
27
 
! Отговори
Tigre преди 8 години
Това не са бежанци. Това е инвазия. А бездействието на евроуправниците е предателство. Ще чакаме ли да превземат градовете ни? Да ни прогонят от домовете ни?
50
0
 
18
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Тук вече македонската полиция и армия не са си свършили работата, макар че получиха подкрепа от ЕС. Не смеят да пипат прекалено твърдо, за да не се стигне стигне до смъртни случаи, защото тогава правозащитните организации ще опищят света. Полицията и армията много бързо могат да озаптят напиращите тълпи, но ще и има кръв, а пък не върви някак си да убиваш бягащи от войни (уж), макар и да се държат като настъпващи варвари. Тъпо разбрана цивилизованост.
49
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българин 61 А добре ли е после тези не въоръжени хора да станат въоръжени през канали и да ти щурмуват квартала викайки allahu akbar и да режат глави и да изнасилват жени и деца. Я марш от тука че ми дойде до гуша от толерантни в тая държава.