Десетки бежанци бяха открити мъртви в камион в Австрия

Те са починали от задушаване
27 авг 2015 16:11, Елка Василева
6
Десетки бежанци бяха открити мъртви в камион в Австрия
Снимка: БТА

До 50 бежанци са били открити мъртви в камион в Австрия, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на австрийски вестник.

По първоначални данни тези хора са починали от задушаване, съобщи ежедневникът "Кроне".

Хладилният камион е бил паркиран в източната част на страната, на магистралата от Унгария.

Машината е била изоставена, както изглежда, след като шофьорът е установил, че нелегалните пътници са мъртви. Той е оставил задната врата на тежкотоварния автомобил отворена.

Австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер осъди трафикантите, предаде още Асошиейтед прес.

"Трафикантите на хора са престъпници. Онези, които все още мислят, че те са любезни помагачи на бежанци, са безнадеждно наивни", коментира тя в изявление.

На специално свикана пресконференция Микъл-Лайтнер обяви, че австрийските власти ще затегнат контрола на транспорта в пограничните райони.

Надявам се, че към 1 октомври вече ще бъдат приети поправки в националното законодателство, увеличаващи наказанията за трафикантите на хора, каза австрийският вътрешен министър. Микъл-Лайтнер призова останалите страни членки на Европейския съюз да предприемат аналогични мерки.

Микъл-Лайтнер заяви, че това е черен ден за Австрия.

Камионът е с унгарски регистрационни номера, съобщи Янош Лазар, началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан.

Унгарската полиция помага на австрийската в издирването на шофьора.

Лазар разкритикува остро Европейския съюз, че не е в състояние да контролира влизането на мигранти на своя територия. "Събитията от последните няколко дни... показаха, че ЕС е неспособен да защитава своите границите си", каза той на пресконференция.

Лазар прогнозира, че броят на мигрантите, които ще се опитат да достигнат Западна Европа през Унгария, може да достигне 300 000 до края на годината.

„Кроне“ пише също така, че само тази сутрин в Австрия са влезли три камиона /не се уточнява откъде/. В единия от тях имало 34 мигранти, сред които десетина деца. В момента, когато камионът пристигнал, всички те почти се били задушили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
Тези хора са натоварени вече мъртви! Никой жив и нормален човек няма да влезе в затворен камион без прозорци! Има някаква умисъл в тая работа, може би се търси повод и оправдание за нови стени по границите в ЕС.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NEKA UMIRAT VSICKI
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото щатските кравари са прекалено заети да приемат мексиканските. Цяла Флорида не говори английски. Цял Тексас не говори английски.
1
5
 
29
 
! Отговори
АнтиСоросоид преди 8 години
Къде са тъпите кравари, които предизвикаха всички войни и този хаос! Къде са тези *** и защо не приемат те бежанците! Нали те им пращаха демокрацията под формата на бомби. Демократизираха хората в цели държави, а сега същите тези хора бягат от хАмериканската демокрация. Къде сте ***/ Коментирайте защо хората бягат от вашата демокрация?