Сирийци се венчаха в Кобани – семейство в руините!

Щастливата двойка обяви, че не смята да избяга към Европа
27 авг 2015 21:50,
17
Сирийци се венчаха в Кобани – семейство в руините!
Снимка: Daily Mail

Сватбените снимки на млада двойка от Сирия са наистина впечатляващи, защото са заснети на фона на разрушения град Кобани.

Младоженците Иълмаз Али и неговата булка Евин Бедеркан са загубили свои близки в боевете срещу Ислямска държава, която нееднократно нападаше с главорезите си града.

Това обаче не само не ги спира, а им дава сили - те смятат да започнат своят брак сред руините на Кобани. Дори сватбените им снимки са на фона на разрухата.

Но освен празненство, сватбата е символ на опълчението им. Защото за разлика от хилядите сирийци, поели към Европа, Евин и съпругът ѝ остават там.

В интервю за "Дейли Мейл" 30-годишният Али, който е учител, заяви: ''Аз и моята съпруга заставаме срещу ИД, защото те застават срещу човечеството! Искаме да настане мир в Кобани, където ИД искаше да разпростре зло и терор".

Двамата младоженци призовават своите приятели и сънародници да се присъединят към тяхната борба. Те настояват, че децата в града имат нуждата от учители, защото само те могат да построят града отново.

Младежите, които са кюрди, допълват, че именно защото са се върнали тук, са се и запознали. ''През април възобновихме учебния процес в Кобани и така срещнах любовта си Евин за първи път. Беше 5 април 2015''.

Двойката е заложила на скромна сватба, не са искали пищно празненство, защото смятат, че така почитат паметта на загиналите в боевете за свободна Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: сватбаСирияКобани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
палестина преди 8 години
До до 2Кой щял да сваля подкрепата за Сирия че не мога да се сетя?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сичкото бежанес в УСА.Като ръчкат там ся да ги прибират,а не щатския посланик да риве,че емигрантите нямали условия.
5
3
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
добре ги говориш, ама Ич не си обективен - щатите че не са агънца, не са, ама някой друг преди две седмици каза, че май ще сваля подкрепата за Асад. та... си свери часовника.(дето се вика)
4
8
 
4
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
"не смятали да бягат към Европа..." Правилно, ще вървят бавно щото с булченска рокля трудно се тича...
3
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛАТА КОЯТО ГИ ЧАКА ОТСТРАНИ Е ПОЛИЦЕЙСКА!!АСАД ГО Е СТРАХ, ЧЕ СКОРО ЩЕ ВЛАСТВА НАД ПУСТОЩТА И НЯМА ДА ИМА ДОРИ ПЛАТЕНА АРМИЯ! :D
2
2
 
45
 
! Отговори
Възхитен преди 8 години
Тия хора наистина имат голям кураж да останат в този разрушен град! И да се оженят в тази обстановка! Дано са живи и здрави, защото щасливи те вече са.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сириец,осигурен(имаше малко предриятие) бе мъжа на наша приятелка.Беше умен,грамотен човек. Носталгията го влечеше обратно в Родината. Снайперист го уби за един генератор(имаше си ток, когато другите в блока нямаха). Казваше, че сега всеки иска да придобие, изграденото от други. Нещо като революция, но подклаждана от US. Извинете преамбюла: "Ами, ако бежанците се насочат към US,а не към Европа???