Ким Чен Ун уволни ръководни кадри в управлението на страната

Вероятно ги смята за отговорни около конфронтацията със Сеул
28 авг 2015 12:58, Елка Василева
24
Ким Чен Ун уволни ръководни кадри в управлението на страната
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун отстрани от длъжност няколко високопоставени държавни служители след неотдавнашното спречкване с Южна Корея, съобщи Асошиейтед прес.

Този ход подсказва, че младият лидер ги смята за отговорни, че са позволили конфронтацията почти да излезе от контрол, отбелязва агенцията.

Двете Кореи се заплашиха с военни действия, но постигнаха по-рано тази седмица споразумение за намаляване на напрежението.

Още по темата

На среща на управляващата Корейска трудова партия Ким е приветствал споразумението като "повратен момент", който е поставил "катастрофалните" междукорейски отношения в правия път към помиряване, цитира думите му севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Ким също така е отстранил неуточнен брой членове на Централния военен комитет на партията, които са вземали решенията, довели до ескалацията на напрежението с Южна Корея.

КЦТА не дава обяснение за това решение, но според анализатори уволнените не са предвидили твърдия отговор на Сеул след експлозията на противопехотни мини в началото на август, осакатила двама южнокорейски войници.

Не се знае дали отстранените чиновници са получили по-тежки наказания. От идването си на власт през 2011 г. Ким нареди серия от екзекуции и чистки на ръководни кадри.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Много ще си е добре даже, с една подробност, няма хубави корейки!
14
0
 
2
 
! Отговори
другарят комунист преди 8 години
До kokspaМного глупаво момче си. Но е необходимо да ти кажа че навсякъде социализма където оцеля се развива благонадежно . Не само всеверна Корея която е челно място по производство на храни в далечния изток и Азия , но и във Виетнам , Лаос , Монголия и най вече Китай. С руска помощ северна Корея до 2033г ще бъде просперираща.
13
2
 
0
 
! Отговори
kokspa преди 8 години
До другарят комунистТе населението да се научат да си изхранват другарю.Че май в тази технология смърт чрез глад само на др.Сталин отстъпват!Усеща се че 9.09 вече наближава *** са се размърдали.В северна курея другарю все още има места в солните мини както и каскети.
12
0
 
4
 
! Отговори
другарят комунист преди 8 години
Ким е , Ким е бил и Ким ще бъде Северна Корея , само ако се погледне северно корейското метро съществуващо от 1987-1988г въобще няма да плюва никой срещу северна Корея. И скоро Пхенян ще надмине южнокорейците и по технологии. По военни технологии вече ги води.
11
0
 
2
 
! Отговори
ити преди 8 години
аз не разбирам от къде идва всичката тази информация за северна корея..знаем я като затворена и изолирана,а в същото време всеки ден четем какво се случва там,с хората,с правителството,с живота и т.н,а в една съседна румъния какво се случва,аз лично не знам
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да ги прости уволнените...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си мисля че това с масовите екзекуции е пропаганда , помислете малко дали такъв звяр ако е , дали няма генералите или народа да му спретнат преврат ?!
8
5
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 години
До заряTaka е др.Заря-ти заблуден още от утробата.Тичай веднага в посолството на КНДР че местата свършват-поне политкомисар ще те направят там.И ще имаш 2!!! купички зеле(капуста) дневно.НАПРЕД.
7
2
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
И Аз също писна ми от порнография там поне е забранена
6
1
 
3
 
! Отговори
Север Юг преди 8 години
С Северна Корея в Сърцето
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майтап си прайте ама аз бих стегнал куфарите и да и към С Корея , сигорно ще ми дадът къща и някоя хубава корейка ще си хвана .. едвали ще е по голяма простотия от тука
4
5
 
6
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Другарю Ким имаме тука проп-агитатори вълшебници ЗАРЯ,С РУСИЯ В СЪРЦЕТО и други вземи ги на мястото на недостойните.Работа да ти свъшат и ние да се отървем.Ако не стават в солните мини и после .....оловото.Да знеш др.Ким железни се направо ***-не пият, не ядат друго освен рубли.От това сега има бол.С боен привет:БСП
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро и Жужи ще стори като приятелят си Ким. Помнете ми думата ***!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така е, когато не си записват най-чинно всяка мъдрост, псувня или пръдня, идваща от великия вожд. Щях да предложа да го има същото и у нас - Бочко да е заобиколен от 20-30 дупетата с бележничета в ръце, ама се осъзнах, че нищо няма да научат от него така или иначе. Тя простотията си е просто вродена при българите.
1
6
 
8
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Обикновено в Северна Корея под "уволнени" се разбира екзекутирани.