Наша трафикантска мрежа стои зад смъртта на мигрантите

Задържани са двама или трима български граждани
Обновена: 28 авг 2015 16:02 | 28 авг 2015 13:45, Екип на Dnes.bg
130
Наша трафикантска мрежа стои зад смъртта на мигрантите
Снимка: Reuters

Австрийската полиция подозира, че българо-унгарска трафикантска мрежа стои зад смъртта на 71 мигранти, открити в камион на австрийска магистрала, предаде Ройтерс, като цитира Ханс Петер Доскоцил, началник на полицията в провинция Бургенланд.

Още по темата

Малко преди това стана ясно, че във връзка със случая в Унгария са били арестувани трима души.

Доскоцил уточни, цитиран от Франс прес, че са задържани български гражданин от ливански произход, който е собственик на камиона, както и още един българин и мъж с унгарски документи, които почти сигурно са били шофьорите на тежкотоварния автомобил.

По-рано ДПА предаде, че единият арестуван е с унгарско и ливанско гражданство, пише БТА.

В съобщение на сайта на унгарската полиция обаче се казва, че са арестувани трима българи и един афганистанец във връзка с камиона с трупове на мигранти, намерен в Австрия, предаде Ройтерс.

"В допълнение претърсихме жилища и разпитахме почти 20 души като свидетели", пише в текста.

Говорителка на унгарската полиция каза пред държавната информационна агенция МТИ, че няма унгарски граждани сред заподозрените за трагедията с камиона с мъртвите мигранти.

71 мигранти бяха открити мъртви в хладилен камион, изоставен на магистрала в Австрия.

Австрийската полиция съобщи, че в хладилния камион са намерени телата на 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Властите смятат, че жертвите са мигранти от Сирия и вероятно смъртта им е настъпила след задушаване в превозното средство.

По данни на Агенция Франс Прес децата са 3 момчета на възраст между 8 и 10 г., както и момиче на възраст 1-2 г. Другите загинали са на възраст между 20 и 50 години.

При загиналите са намерени сирийски документи, което кара властите да смятат, че мигрантите идват от Сирия. Изключена е вероятността да са африканци. На пресконференцията не е дадена повече информация около идентичността на загиналите.

Потвърдено беше съобщението, че хладилният камион е престоял на аварийната лента на магистралния път А4 в близост до границата с Унгария най-малко 24 часа, преди да бъде открито престъплението.

Следствените органи се надяват въз основа на показанията на тримата задържани да стигнат до ръководителите на организацията.

Хладилният камион е бил на словашка компания за пилешко месо, с унгарски регистрационни табели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Австриякамионмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.