Българите, арестувани за камиона ковчег, се изправят пред съда

Смята се, че те са от една от многото мрежи за трафик на хора
Обновена: 29 авг 2015 14:09 | 29 авг 2015 13:32, Елка Василева
34
Българите, арестувани за камиона ковчег, се изправят пред съда
Снимка: Reuters

В Унгария пред съда днес застават арестуваните трима български граждани и един афганистанец във връзка с намерените задушени в камион 71 мигранти на автомагистрала в Австрия.

Още по темата

Смята се, че четиримата са членове на една от многото мрежи за трафик на хора, ползвани от хилядите мигранти, пристигащи в Европа ежеседмично.

Прокуратурата в унгарския град Кечкемет посочи, че на днешното заседание при закрити врата ще поиска заподозрените да бъдат оставени в предварителния арест, уточнява Асошиейтед прес.

Камионът със 71 мъртви бежанци беше открит в четвъртък паркиран в аварийната лента на автомагистралата между Виена и Будапеща. Заподозрените бяха задържани по-късно през деня в Унгария.

Не е ясно колко време телата са били в камиона, който според унгарската прокуратура е потеглил от Кечкемет. Австрийските власти заявиха, че единият от заподозрените е бил собственик на камиона, а други двама се редували да шофират.

Австрийски представител, цитиран от АФП твърди, че пътуването на тези 71 бежанци от Сирия до смъртта им на европейска автомагистрала е донесло на трафикантите 700 000 евро.

Австрия вече обяви, че ще поиска екстрадирането на четиримата задържани, които според прокуратурата могат да бъдат съдени за убийство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО МЕДИЯТА НЕ СЕ ИЗВИНИ ЗА ЕТНИЧЕСКИ НЕКОРЕКТНОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА "БЪЛГАРИ" СПРЯМО ЛИЦАТА СПОМЕНАТИ В СТАТИЯТА, КАТО НЕЙНИ ЧИТАТЕЛИ ЩЕ ИМАМЕ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ СПРЯМО ЖУРНАЛИСТИТЕ И ДРУГИТЕ И СЛУЖИТЕЛИ!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арестуваните са толкова българи,колкото аз китаец. Дайте им снимките и отворете след това статията за коментарии ако ви стиска
19
1
 
1
 
! Отговори
odessa преди 8 години
prevozvahme tebe, i nakraia stokata uspeschno be dostavena na maika ti.
18
2
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТ-СЛЕДОВАТЕЛЬ преди 8 години
ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВО ЛИ СА ПИСАЛИ АЛЧНИТЕ БЪЛГАРИ В ДОКУМЕНТИТЕ ??!! КАКВО СА ПРЕВОЗВАЛИ ?!
17
2
 
2
 
! Отговори
odessa преди 8 години
hei general, mai i rednik ne si bil. tia v iran ako ideha, schaha da ki karat da rabotiat. ujas.
16
8
 
6
 
! Отговори
браво на турци и ром преди 8 години
А , то остана българи да отидат и да работят някъде и да печелят с честен труд !? Естествено ,че ще са в някаква контрабанда ! Браво на българските турци и роми ,отиват в западна Европа ,кой работи в строителството ,кой в чистотата ,но си печелят хляба с честен труд !
15
1
 
2
 
! Отговори
odessa преди 8 години
haide be. ti givotno si 100% nerazkrito ot darvin.
14
2
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Тези хора за убили по около 20 души (хора бягащи от ужаса на войната и невинни деца) всеки... за пари. Цивилизованите страни гледат и дума не обелват по официалните медии чии граждани са, но това не се забравя лесно, остава като марка залепена на всичко б*******о. Честито, Б******а майка юнашка, какви е деца раждала, ражда и днес.
13
0
 
17
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Преди 2 дена ги арестуваха......И сега ги съдят!!!!!! Така се прави. Смятайте колко е зле нашия съд. Шенген през крив макарон ще видим.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПАК БЪЛГАРИ
11
4
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
На такава нечовешка алчност са способни единствено мутанти родени и отгледани в демократична България където пазарната икономика се разви в най чистия си вид.Останали без пари българи се самозаполвот скачат от високи етажи с последна надежда да изтръгнат някое човешко действие от озверелите от алчност български капиталисти но не би.Дай им цялата Вселена и те ще я погълнат.Поне за миг се поставете на мястото на затворените в камиона умиращи хора и ще разберете не човека капитализмо трябва да умре.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе това са 300 км по магистрала! Само един одушник да имаше този камион нямаше да изпозадушат хората за това кратко разстояние. Не стига, че взели луди пари ами им се досвидяло да купят нормален камион, а не хладилен за превоз на пилета! Бездушни ***!700 000 за 71 човека! Представяте ли си за какви пари става дума при положение, че влизат десетки хиляди ежедневно??
9
0
 
12
 
! Отговори
i'm преди 8 години
Кога ги хванаха, кога вечеч ги съдят! Браво! Ако беше в БГ, щеше да има следствие 1 година и после условни присъди поради липса на доказателства и куп допуснати процесуални грешки, както винаги. Сега, дали унгарци или австрийци ще ги съдят, все едно. 100% ще гният в затвора. Само нашите хубостници да не поискатъ да ги екстрадират тук, уж да ги съдят, защото бързо ще ги осъдят да си харчат париците на спокойствие в Слънчев бряг! Мда!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЗЕХА 700 000 ЕВРО И НЯМА ДА ИМ ВИДЯТ ХАИРА ! СЕГА ОСВЕН ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗПЛАТЯТ НА РОДНИНИТЕ НА ПОКОЙНИЦИТЕ МИНИМУМ ПО 50 000 ЕВРО ЗА ПОКОЙНИК !ТОВА Е ТРИ И ПОЛОВИНА МИЛИОНА ЕВРО ! ДЪРЖАВАТА ЩЕ ИМ КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВАТА ,ФИРМИТЕ ,ИНВЕНТАРА И ВСИЧКО КОЕТО ИМАТ ТЕ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ !
7
0
 
11
 
! Отговори
лакомо дупе преди 8 години
Лакомо д.упе кръв се.ре ! А сега да видим как ще ги изхарчат тези 700 000 евро ,които са взели от покойните вече бежанци ?! И.диотите са готови за пари да убиват невинни хора ! Сигурен съм ,че са били наясно ,че тези хора могат да се задушат ,но просто не им е пукало за тях ,а са гледали да вземат повече пари на един курс ! А сега да гният в европейските затвори ,мамка им да е.ба ! Такива *** от ***.ка не са излязали ,а са излязали от гъ.з !
6
1
 
15
 
! Отговори
ЖАЛНА ИМ МАЙКА преди 8 години
ДА НАТЪПЧИШ 71 ЧОВЕКА В ЗАКРИТ КАМИОН Е УМИШЛЕНО УБИЙСТВО ! НЕКА ДА ГНИЯТ В ЗАТВОРА ,ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА !
5
3
 
6
 
! Отговори
хммммм преди 8 години
С този камион само ли са прекарали стотиците хиляди бежанци за които пишат медиите?Некой май ни фаща за канарчета ми се струва?!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ediniyat ot zadurjanite e bil sobstvenik na kamiona a drugite dvama sa se reduvali kato shofyori
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tiya *** sa vurzali vratata na kamiona otvan s tel za da ne mogat da izlqzat emigrantite vunka
2
8
 
8
 
! Отговори
Фон Гаден преди 8 години
До 1това е гледане на мярка, бе простьо, както е и тук ....а иначе такова едно дело във всяка една държава отнема години ...