Прокуратурата в Унгария иска 1 месец арест за хванатите българи

Разследващите ще установяват кога и как за загинали мигрантите
Обновена: 29 авг 2015 16:06 | 29 авг 2015 16:00, Анисия Иванова
32
Прокуратурата в Унгария иска 1 месец арест за хванатите българи

Прокуратурата в Унгария поиска четиримата заподозрени за смъртта на 71 мигранти от камиона в Австрия да останат в ареста за един месец - Франс прес. Задържаните -трима българи и един афганистанец, пристигнаха в съда в унгарския град Кечкемет, където ще бъдат изслушани.

Прокуратурата поиска мярката заради изключителния характер на престъплението и защото те са причинили последователно смъртта на множество хора по време на трафик на хора и са се посветили на тази престъпна дейност с цел финансово облагодетелстване.

Още по темата

Същевременно австрийски разследващи на трагедията с камиона искат да установят точното време на смъртта на мигрантите и точната причината за смъртта, заяви полицията пред австрийската телевизия ОРФ, предаде ДПА.

Камионът с труповете беше открит в четвъртък сутринта и зловещата находка в него - силно разложени трупове, сред които и на деца и жени - привлече вниманието на всички в Европа в момент, в който хиляди бежанци продължават да прииждат от Северна Африка и от Близкия изток въпреки рисковете, които крият тези пътувания.

Ако разследването на трагедията покаже, че 71-те души в камиона са били мъртви още когато той е преминал от Унгария в Австрия, то основната отговорност за разследването ще премине в ръцете на Унгария.

Очаква се аутопсиите на труповете на мигрантите да отнеме няколко дни. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО МЕДИЯТА НЕ СЕ ИЗВИНИ ЗА ЕТНИЧЕСКИ НЕКОРЕКТНОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА "БЪЛГАРИ" СПРЯМО ЛИЦАТА СПОМЕНАТИ В СТАТИЯТА, КАТО НЕЙНИ ЧИТАТЕЛИ ЩЕ ИМАМЕ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ СПРЯМО ЖУРНАЛИСТИТЕ И ДРУГИТЕ И СЛУЖИТЕЛИ!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У чело с ТТ и готово... по евтино излиза 0.20 лв е патрона....Какво има толко... Това си е Масово убийство...и Опит за трафик на хора.... Общо 300 г. Затвор за тримата... Да бяха пробили дупки на тавана да влиза кислород.... *** ромяни... Трепайте ги!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Абе то и за арабите с немски паспорти, дето ходят да се бият за ИС пишат, че са германци.Коректно е да се пише, че са хванати четирима с български паспорти. По начало не е редно и ромите да се водят българи, защото какви да се водим ние- истинските българи? Аз не съм ром и не искам да ме взимат за такъв. Обидно ми е.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБългарина винаги си е бил СРАМ и ПОЗОР където ходи и в чужбина ........--------------Срам и позор си ти,къде ги виждаш българите?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американската телевизия , показа 4 човека и не спомена българи ?Наричаха ги задържани и друг журналист от Европа обясняваше за задушаването на 71 идващи от Сирия през Турция , без документи и т н
19
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До 17Как си обясняваш фактите, че от камиона текли локви кръв и трафикът на камиона се губи 21 часа никъде не е засичан от камерите по магистралите? Къде е бил през тези 21 часа и ако са се задушили тази кръв от къде е?? Различни са симптомите на задушени и оперирани.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде се спотайва гангстера от Банкя? Той е длъжен да даде информация на българските граждани, като техен премиер и да подаде оставка след този гаф част от бизнеса му. Така би направил всеки държавен ръководител. Какво се крие ?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До NEGRAMOTENTogava stava oshte po interesno ,znachi sa gi vozili martvi za donori bili sa moje bi izkormeni
16
2
 
4
 
! Отговори
любопитен преди 8 години
Как върви на черно бъбрек от сириец и сърце от сирийка? Знае ли някой?
15
2
 
8
 
! Отговори
NEGRAMOTEN преди 8 години
Прочетете 5 - В този бус могат да се съберат 70 тела само хоризонтално. Пак ни мислят, че папкаме домаТИТО с колците.
14
1
 
11
 
! Отговори
Фани преди 8 години
Днес унгарците решиха, че ще осъждат на три години затвор всеки, който мине нелегално границата.
13
0
 
4
 
! Отговори
самолет Малайзия преди 8 години
ако пък са били мъртви преди да влязат в Унгария, прехвърлят ги на правосъдието в Румъния или Сърбия откъдето са минали, и тъй до Турция?
12
0
 
10
 
! Отговори
GORO преди 8 години
ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ПРИ4ИНИТЕ ДОВЕЛИ ДО ТАЗИ ГОЛЕМА ЕМИГРАЦИА.
11
3
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТ-СЛЕДОВАТЕЛЬ преди 8 години
ТОВА Е ЧЕРНО ПЕТНО И ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ! ЕС ДАВА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЕВРО НА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ПАЗИ ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ НА ЕС , А БЪЛГАРИЯ ПРОПУСКА БЕЖАНЦИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ! ЗАДЪРЖАНИТЕ ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ КОИ БЪЛГАРСКИ ГРАНИЧНИ СЛУЖИТЕЛИ СА ИМ ПОМАГАЛИ !
10
0
 
3
 
! Отговори
edin преди 8 години
Много бьрзо разрешихте случая!Пишещи!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От нашето влечуго Митов никаква адекватна реакция.той реагира само когато фащ му кажат "искаме по-дълбоко" и той разтваря още уста или задни части!!!
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези хора трябваше да са замръзнали а не разложени...за един ден нищо не се разлага силно...или някой от някъде ги натовари вече мъртви за да се вдигне панаир и европата да каже...да спрем трафика и престъпноста и да ги приемем доброволно....
7
0
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТ-СЛЕДОВАТЕЛЬ преди 8 години
ПО ПРИНЦИП КОЛЕГИТЕ ДЕЙСТВАТ ПО СЛЕДНИЯТ НАЧИН ,ПИТАТ - КОЙ ВИ ПОМАГАШЕ ,КОИ ГРАНИЧНИ СЛУЖИТЕЛИ СИ ЗАТВАРЯХА ОЧИТЕ ? НА ЗАДЪРЖАНИТЕ СЕ ОБЕЩАВА , ЧЕ АКО КАЖАТ КОИ ГРАНИЧНИ СЛУЖИТЕЛИ СА ИМ ПОМАГАЛИ ,ЩЕ ИМА СМЕКЧАВАЩИ ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВА И ПРИСЪДИТЕ ИМ ЩЕ БЪДАТ НАМАЛЕНИ !
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислите ли,че нормалните българи им симпатизират на тия?Те са някакви мафиоти.Най-добре да ги осъдят за непредумишлено убийство.70 пъти.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западните журналисти водят свое разследване и задават много въпроси , на които няма отговор. В това камионче дори и правостоящи не могат да се съберат 70 човека. Труповете били силно разложени, което предполага по-дълъг престой и били нахвърляни един върху друг. Камионът е престоял 24 часа на магистралата, без полицията да обърне внимание. И още много други.