Задържаните за камиона ковчег остават в ареста за 1 месец

Четиримата ги грози затвор от 2 до 16 години
Обновена: 29 авг 2015 23:20 | 29 авг 2015 17:27, Анисия Иванова
156

Четиримата заподозрени влизат в съда в Кечкемет. Снимка: Reuters

Унгарски прокурори днес пратиха в ареста за 1 месец тримата българи и афганистанеца, арестувани вчера в Унгария по подозрения, че са транспортирали 71-те бежанци, намерени мъртви в камион, изоставен на австрийска магистрала, предаде Ройтерс.

Смъртта на мигрантите породи международна реакция и възмущение и подчерта опасностите, пред които са изправени хилядите мигранти, които избират да напуснат бедността и насилието в Близкия изток и Африка и се опитват да се установят в ЕС.

Още по темата

Четиримата заподозрени с белезници, привързани към кожена верига и всеки един от тях носещ бутилка с вода, бяха ескортирани от специални полицейски сили в съда в централния унгарски град Кечкемет, откъдето камионът е започнал финалното си пътуване към Австрия.

Говорител на прокуратурата заяви пред журналисти, че на четиримата мъже ще бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора, включващ мъчение и извършен с цел финансово облагодетелстване.

Камионът е потеглил от Кечкемет, взел е мигрантите близо до южната граница на Унгария със Сърбия, после ги е превозил от Унгария до Австрия, заяви говорителят на прокуратурата Габор Шмит пред журналисти.

Четиримата могат да получат присъди от 2 до 16 години затвор, ако бъде призната вината им по гореспоменатите обвинения.

Четиримата заподозрени няма да бъдат обвинявани в Унгария за непредумишлено убийство, защото такова обвинение ще им бъде повдигнато в Австрия, добави Шмит.

От четиримата най-възрастният мъж е на близо 50 години, а останалите трима са на двайсетина и тридесетина години.
Днешното съдебно заседание беше за одобряване на едномесечния арест, през който ще продължи разследването. Този арест може да бъде удължен за неопределено време. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
ROM преди 8 години
ISTO4NA ROMELIA = RIMLYANIKNYAJESTVO BALGARIA = RUSNACI
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да отбележа за *** тук, че има голяма разлика между "българин" и българкси гражданин. Едното е етническа принадлежност, а другото юридическа. Може да си българин но да нямаш българско гражданство - като българчетата родени в САЩ примерно.Може да си с българско гражданство но да не си българин. ПРЕСТАНЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТА ЧИТАТЕЛИТЕ БЪРКАИКИ НАРОЧНО ТЕЗИ ДВЕ ПОНЯТИЯ!!!!
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арестуваните българи са хора опитващи се да предоставят хуманитарна помощ и закарат изпаднали в беда бежанци в държава за по-добър живот, въпреки нациските забрани от страна като Австрия, те героично се опитват да помогнат, но за жалост не са знаели че този тир се затваря херметически и хорицата са се задушили. Това е истината :)
71
0
 
5
 
! Отговори
Италия преди 8 години
във Италия когато има подобен случай казват винаги Мароканец със Италянско гражданство .
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всички, които им е трудно да схванат: Ако, някое лице, от ромски/ турски/ арменски етнически произход, или е със сирийски/ ливански произход (роден в Сирия/ Ливан, и емигрирал в България), щом притежава българско гражданство и съответно български паспорт, той е българин, със всички права и задължения на тези българи, които имат българско гражданство по рождение!!! Дали ще кажеш, че е арестуван българин, или лице с българско гражданство е абсолютно едно и също!!!
69
1
 
15
 
! Отговори
void преди 8 години
Е браво бе, защо не казаха че са арестували с българско гражданство, ами били арестувани българи... Умря цяла България от срам заради случая. В България има едно малцинство, членовете на което биха направили всичко за пари, без каквито и да е морални задръжки. Те бяха жертва на нацизма но не се церемонят да правят същото с други когато им е угодно. И независимо че са с български паспорти, моите уважения ама това не са българи - дори не са хора!
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този със синята фланелка е чист българин да знаете. Както и оня дето си крие лицето.По кожата ще ги познаете!
67
0
 
9
 
! Отговори
една преди 8 години
Това са просто едни *** на които изобщо не им е хрумнало, че хладилните камиони се затварят херметично, и вътре няма да има въздух за повече от половин, максимум 1 час... Информация която ще хрумне на едно хлапе 5ти клас, ако си е усвоило училищния материал...Пък като гледам снимките, и не мога да разбера визуално кой е афганистанеца и кои българите, ми е ясно какво е общото ниво на грамотност в групичкатаЖалко за загиналите, но явно и те не са много по интелигентни щом са се качили
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хубаво си спорите тука , само за информация Мароканци идват в Германия с основна езикова подготовка доколкото знам немски А2 а наши Роми са като аборигени неразбиращи и една дума на немски , така че интеграцията на българските Роми най-важната тема
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не схваща, или не иска да го разбере, че цялата тази арабска инвазия към Европа е замислена и предизвикана от американските господари на Европа, с цел европейците да са зле, а американците да просперират, е КРЪГЪЛ *** И ***!!! Продължавайте да се навеждате на американците!!!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе дали са говорели неразбирамо Германците или като ням човек сега са първа сила в Европа , в крайна сметка затова и немския език е много труден за изучаване
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците в Германия са сравнително късно явление ,така че какво означава немец и от кога се използва думата германец са абсолютно незначителни неща , когато трябва да говорим за германци/немци от турски произход.
62
1
 
6
 
! Отговори
Американска Попара преди 8 години
С разбиването, под фалшив предтекст за псевдо-демокрация, на режимите на Садам Хюсейн в Ирак, на Муамар Кадафи в Либия, на Башар Асад в Сирия, и в Афганистан, американците и техните послушни слуги от НАТО, най-вече от Великобритания, Франция и с логистична подкрепа на Германия, удавиха в кръв арабските страни. Целта на САЩ е Европа да се ислямизира, за да се спре просперитета `и. С тази цел предизвикаха и войната в Украйна. Сега Европа ще им сърба попарата.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В славянските езици думата немец означава неразбираемо говорещ човек, ням. Така казвали на иностранеца, на човека, чиято реч била непонятна, точно както и римляните нарекли варвари чуждите племена, имитирайки словесната комбинация бар-бар, която те чували от думите на чуждия език. Впрочем, има и друга версия: немец може да произлиза от името на германските племена немети, които също се споменавали от Юлий Цезар.
60
1
 
5
 
! Отговори
художника преди 8 години
На една каца с мед и трябва една капчица катран, за да се развали.За меда не знам, ама в България КАТРАН колкото щеш, включително и тия от снимките.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един въпрос , личната карта оригинална ли е , или като на Сърбите в Германия за по 1500 евро
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Думата Германия влиза в употреба още в Древен Рим (самите римляни вероятно са я взели от гърците). В своето съчинение Записки за Галската война Юлий Цезар нарича германците източните съседи на келтите, живеещи на изток от Рейн. Думата германци очевидно има келтски произход и идва или от gair (съсед), или от gairm (боен вик). В края на I в. пр. Хр. римският историк Тацит подробно описва нравите на германските народи в своя труд За произхода на германците и местоположението на Германия.В славянските езици думата немец означава неразбираемо говорещ човек, ням. Така казвали н
57
0
 
1
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
Държавата се казва Германия, а, не Немция, и съответно гражданин на Германия се нарича, ГЕРМАНЕЦ, независимо от етническия си произход или от страната по месторождение.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе стига сега , това са нашите пра пра деди , тоест една кръв тече по вените ни , авганистанец с български произход са наши местни Дасикане Рома , абе наши братя и сестри бе
55
1
 
3
 
! Отговори
/ преди 8 години
До NZАко един турчин има немски паспорт , той е немец от турски произход и не германец (рус ариец със сини очи).