10 хил. души евакуирани заради бомба в Германия

Тя тежи около 1 тон и е открита при строителни дейности
30 авг 2015 11:45,
4
10 хил. души евакуирани заради бомба в Германия
Снимка: Архив Reuters

Около 10 000 жители на германския град Кобленц бяха евакуирани от домовете си заради намерена бомба от времето на Втората световна война, съобщи днес градската администрация, цитирана от ТАСС.

Бомбата тежи около един тон и е била намерена при строителни дейности в четвъртък. Когато евакуацията завърши, сапьори ще обезвредят бомбата.

През Втората световна война в Германия бяха хвърлени над два милиона бомби. Над 20 процента от тях не се взривиха. През няколко месеца, а понякога и по-често, снаряди биват намирани по време на строителни дейности за изграждане на пътища или полагане на основи на нови сгради.

По принцип тези бомби не представляват опасност за живота на хората - сапьорите ги обезвреждат за няколко часа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Индианците от България да мълчат и да не имитират разсъждения! Толкова сте зле , че нямам думи.... то бива хейтърство, но това вече вашето е от простотия! Като чета спама ви по всички теми сте многознаещи , а живеете като скотове! Не може да си опазите децата и се трепете като ***! Оправете си къщата, а после давайте съвети на света!!!
1
5
 
22
 
! Отговори
Винету преди 8 години
"По принцип тези бомби не представляват опасност за живота на хората - сапьорите ги обезвреждат за няколко часа."Тогава защо евакуират хората??Тази статия да не сте я писали в някоя чалготека? :)