Мигрантски неволи: С колело през браздата

Как бежанците търсят вратички в закона, търсейки убежище
1 сеп 2015 18:37,
22
Мигрантски неволи: С колело през браздата
Снимка: Булфото, архив

Кризата с бежанците, която е обвзела Западните Балкани, постепенно започва да залива и Централна Европа. Междувременно бягащите от Сирия си намират и други пътища. Освен Балканския маршрут, вече съществува и Арктическия. Много бежанци бягат през Русия и пресичат границата ѝ с Норвегия.

Още по темата

Законите там обаче са строги. Не може да пресекат пеша, а за да влезнат в Норвегия с превозно средство са нужни куп документи.

Това обаче не спира бежанците, преминали хиляди километри. Те успяват да намерят вратичка в закона и пресичат границата на...  колело.

Полицейски инспектори от Норвегия потвърждават, че над 150 души от Сирия и държавите от средиземноморския регион са влезли в северната страна през Киркенес – над 2500 км северно от Осло.

А едва преди два месеца представители на норвежката Прогресивна партия заявиха, че онези бежанци, които не могат да кандидатстват за убежище, трябва да бъдат пратени в затвор.

Въпреки това според скорошно изследване норвежците са доста по-толерантни от европейците. 60% от норвежците са на мнение, че трябва да се окаже помощ на бягащите от Сирия и Ирак, докато едва 39% от финландците и 50% от британците подкрепят това мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това сега Frp ще спечели месните избори. Вече много общини отказват да ги приемат
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RASTREL PO BARZATA PROZEDURA.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези Германци , САЩ им изпиха мозъка.... МЮНХЕН ... ПОСРЕЩАНЕ.... Като подарък за добре дошли Той носи баварски кожени панталони и отбора на германския национален отбор по футбол - а сега 32-годишният стои зад една маса и разпространени ябълки, банани, вода и зърнени блокчета за бежанци. Дори бебешки храни, мляко, бисквити и памперси там. "Когато разбрах колко много бежанци, пристигащи в момента тук, реших с жена ми да помогне. Ние сме загрижени, но в крайна сметка добро", казва olol. Те първо
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Добра идея но пехотните мини са забранени от различни конвекции.Освен това милозливите извратеняци съвсем ще превъртят при вида на чавета без крака и виещи на умряло 25 годишни баби.По добре да ги стрелят с летящи дрончета и да им пускат газ.Газовите камери и калашника са жестоки методи.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво им се радвате те идват да ви убият..
4
1
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Поредният ***, който ще ни учи на интеграция на неинтегрируемто...
3
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Разведката ти спусна каталога с опорните точки и щото няма упътване как се ползва, реши всичките да напишеш?
2
1
 
7
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
ще доде зимата и Путин ще се хили самодовлно няма ни колелета ни пеша да има сирийци и авганистанци. Всичко през Гърция и Италия.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дания вече влезе в час и намали наполовина социалните помощи давани на чужденци и бежанци. А "сирийците", като този на снимката, да си хваща колелото и да поема на юг, на юг. Сезонът свършва.....Германия си мислеше, че е на завет и другите ще операт пешкира на мераклиите за лесен живот, да видим колко време ще е нужно да им уврат главите. Хайде сега пак да чуем арията за европейските ценности, толерантността, човешката доброта. Който е със събути ***, го....