Полша мобилизира армията, ще търси "нацисткия влак"

Военният министър изпраща техника и хора в района на Валбжих
1 сеп 2015 18:27, Анисия Иванова
28
Полша мобилизира армията, ще търси "нацисткия влак"
Мястото, където се смята, че е скрит нацисткият влак. Снимка: БТА

Полша оповести днес, че мобилизира технически средства на военните, за да се провери съществуването на мистериозния "нацистки влак", който според изследователи бил заровен в земята в района на Валбжих в югозападната част на страната в края на Втората световна война, предаде Франс прес.

Още по темата
"Военният министър реши да изпрати технически средства на място, за да се извършат проучвания и да се провери съществуването на този влак - заяви говорител на министерството на националната отбрана. - През следващите няколко дни военни специалисти ще определят техническите средства, които ще бъдат използвани. Армията ще се намеси по настояване на властите в района."

Общинските власти в Долна Силезия вчера се усъмниха в съществуването на "нацисткия влак на съкровищата", който е завладял въображението на полските търсачи на скъпоценности от периода на Втората световна война. Въпреки това префектът на района Томаш Смоларж предприе редица мерки, за да бъде ограничен достъпът до района, посочен от т. нар. откриватели на подземния конвой, и да се проверят твърденията им.

"Информационната стойност за новото откритие по нищо не се отличава от десетките други, които сме получавали през годините - заяви Смоларж. - Въз основа на документите, депозирани при кмета на Валбжих от търсачите на съкровища, не е възможно да се твърди, че подобна находка наистина се намира на посоченото от тях място." (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Полшанацистки влак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
smooth преди 8 години
Може съкровишата да са български
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полската Царичина.Митове и легенди.
13
4
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Do 2 $idniPishe se "po-gramotno". Sydeiki po twoqta gramotnost izliza, che ti si na honorar w dnes-a!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко вероятно е един двама човека да са единствените оцелели свидетели на скриването (заравянето) на цял влак. През годините все някой щеше да се изкуши да се докопа до "светия" влак. Нещо много не реалистично има в тая история. Не вярвам ЖП. линията да се е отклонила далече от маршрута си в онези години.
11
5
 
29
 
! Отговори
дова преди 8 години
Поляците и да намерят влака, скъпоценностите трябва да се върнат на Русия. Защото от там са откраднати, и на път за Германия са минали през Полша. Но поляците са опаки евреи и никога няма да го признаят това. В соц лагера бяха най долната продажна нация.
10
0
 
11
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Абе Колибри великолепни,а еврейското злато на кой приндалежи?
9
2
 
35
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
"Как се крие цял влак..."В тунел, и срутваш двата входа.После махаш релсите отвън и замиташ.Преди това минираш добре двата края, в случай, че някакви *** се опитат да го намерят.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ще го търси армията, нали са го открили?.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мирише ми на партенка от втората световна война, която скоро така ще се размирише, че панитата ще станат за смях на целия свят.
6
5
 
15
 
! Отговори
ами преди 8 години
Как се крие цял влак...
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да сключат договор за процент с тези които твърдят, че са го намерили и онези да им го покажат, ако го има. Иначе ще гледаме филми достойни за Холивуд. Принципа "да не се прекараме" отдавна е известен и води до още по-голямо прекарване.
4
2
 
19
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
"който според изследователи бил заровен в земята в района на Валбжих в югозападната част на страната в края на Втората световна война," Нали беше тунел бе ?Запечатан грижливо вакуумиран и чакащ 'ляхите" да го открият!!Ахахаха
3
2
 
24
 
! Отговори
TR преди 8 години
Това ми прилича на търсене на едни 12 стола :)
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха, явно поляците са решили да прекарат търсачите.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята си е история, но златото си е злато.