Мълния уби български шофьор във Франция

Хиляди останаха без ток заради гръмотевични бури
2 сеп 2015 10:37, Елка Василева
3
Мълния уби български шофьор във Франция
Снимка: архив, Reuters

Български шофьор на камион загина от мълния на крайпътен паркинг във Франция, съобщиха френски медии.

35-годишният мъж излязъл бос от кабината на камиона и малко след това го ударила гръмотевицата. Първи на зова за помощ се отзовали пожарникарите, но не успели да го реанимират.

Трагичният инцидент се разиграл около 20 ч  в понеделник вечерта край градчето Нонавил, недалече от Бордо, в Югозападна Франция. Името на загиналия засега не се съобщава.

На много места в Югозападна Франция вилняха гръмотевични бури, придружени със силни ветрове. Двама души загинаха, а 87 хиляди жилища останаха без електричество, съобщи френското министерство на вътрешните работи, цитирано от ДПА.

Двама души са пострадали тежко, а десет души, включително пожарникар, са с леки наранявания. Единият от смъртните случаи и много от нараняванията са вследствие на ветрове, достигнали до 153 км/ч, които причинили падания на дървета върху автомобили.

По данни на телевизия БФМ по време на бурята е възникнал най-малко един пожар в жилище. Според френското министерство на вътрешните работи са получени 1200 сигнала за помощ през изминалата нощ.

Още по темата

Най-големите последствия от бурята са в департамента Тарн е Гарон, северно от Тулуза. На телевизионни кадри се виждат осеяни с клони от дървета улици в Монтобан, както и изпочупени стволове на дървета.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Моля вече за точни: преди 8 години
..за християнин, бял мъж без досие ли говорите, или за ром, случайно родил се на българска територия поради безпочвени помощи и др. такива? Важно ми е за да знам дали да страдам и колко...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бил е бос човека и ако е запалил цигара .. Жалко за човека Бог да го прости.