Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия

Само за едно денонощие те са били 3500
2 сеп 2015 07:25, Петя Славова
69
Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия
Снимка: архив, Reuters

Германската федерална полиция съобщи, че рекордните 3500 мигранти са пристигнали между понеделник сутринта и вторник следобед в южната част на Бавария (Югозападна Германия) през границата с Австрия, предаде Франс прес.

Това е най-големият брой мигранти, регистриран за ден и половина в който и да било полицейски окръг в Германия от началото на миграционната криза в Европа, уточни говорител на федералната полиция.

Още по темата

Този брой е регистриран между понеделник 08.00 ч. местно време (06.00 ч. по Гринуич) и вторник 14.30 ч. местно време (12.30 ч. по Гринуич) от Мюнхенския полицейски окръг, което обхваща територията от Мюнхен до границата с Австрия.
В средата на деня бе съобщено за пристигнали 2200 мигранти в Южна Бавария между понеделник в 06.00 ч. по Гринуич и вторник по същото време.

Германия очаква тази година да получи 800 000 молби за убежище, четворно повече отколкото през 2014 г., пише БТА.

Миналата седмица Берлин обяви, че се отказва да върне сирийските мигранти в страната, през която са влезли в ЕС, чрез което се ангажира да ги приеме и да проучи молбите им за убежище.

Властите на Унгария разкритикуваха тази политика и заявиха, че така се разпалват надеждите на нелегалните имигранти, отбелязва АФП.

В същото време стана ясно, че и Дания затяга коланите заради наплива от бежанци. От 1 септември страната намалява двойно финансовата помощ за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
В иначе малко неутрална тема чета егати дълбокомислените коментари що е то емигрант и имигрант. :)Забавното в случая е не самата тема на спора, а дървените философтвания на Атакистите. Само защото не си прав не е никаква причина да се отказваш от спор. С достатъчно *** и време можеш да убедиш всеки във всичко. В крайна сметка лидера им го прави. :)
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АТАКИС много си зле човече. За България си ИЗСЕЛНИК /емигрант/, а в държавата която си се установил си заселник /имигрант/, тези които преминават от държава в държава са мигранти докато не се установят някъде и получат статут имигранти. Ти по рождение ли си *** или ходиш на курс?
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АТАКИСТ ... за нас българите, българин никога не може да бъде ИМИГРАНТ. ИМИГРАНТИ за нас българите са само и единствено чужденците които са дошли и са се заселили в БЪЛГАРИЯ. Още да обяснявам ли?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тез мигранти , философи. Осрахте темата ....
45
1
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Хм, значи тук все едно да те имат за гурбетчия, щом си отишъл да си вадиш хляба някъде навън, а там те имат за ИМИГРАНТ????? ИМИГРАНТ означава да живееш за постоянно там, Инджев!
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко са, Меркел иска да храни още с парите на народа си. Нека бъдем толерантни и да работим за всеки *** и пульо решил да дойде в Европа.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Емигрант е лице което се намира в емиграция. Имигрант е лице което е заселено в дадена държава за постоянно. Не може емигранта по тази логика да е имигрант за населението в тази държава. Просто и ясно е. Жалко че атакиста си хаби нервите за такива *** като вас.
42
2
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 54Вие се хващате за етимологията на думата, аз ви говоря за съвсем различно. Всички сънародници са емигранти за нас, когато влязат в дадена страна за да бачкат там. Но някои от тях стават ИМИГРАНТИ за нас, когато се устроят там и заживеят за постоянно. Те вече не са Емигранти за нас. Дано си ме разбрал- това е разликата между двете думи в действителност!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1"Същата Русия на Путин не дава и един долар за бежанските лагери Турция , Йордания , Ливан , дават както винаги Европа и Щатите" Това си е изцяло ваш проблем, ние си правим лагери за украински мигранти само, останалите да пътуват за Европа.
40
1
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 54Понятието ИМИГРАНТ означава по същество, означава че там си се устроил да живееш, не само да бачкаш временно. На теб как да ти го обясня....?
39
1
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 52Значи всички наши сънародници живеещи за постоянно в други страни се наричат емигранти, а не имигранти? Добреееее.... Тази глупост от уикипедия ли я постна?
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
53... Всеки българин който работи в чужбина за мен е Емигрант, а за местното население в държавата в която работи българина е Имигрант. Как по- просто да ти го обясня? Как?
37
2
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 52К'во било? Я пак? А дали по твоята логика Емигранта не е Имигрант понеже е чужденец заселил се в твоята държава?
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Емигрант- сънародник изселил се в чужда държава.Имигрант- чужденец заселил се в твоята държава.Мигрант- човек който търси къде да се засели и преминава от държава в държава докато си хареса място за трайно установяване.
35
1
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Инджев, сега да ти го обясня по друг начин. Това което казваш е вярно за еми и ими, но точно тук се крие разликата между двете понятия. Един човек, който излиза от дадена държава е Емигрант. Той когато влиза в дадена страна е по принцип Имигрант, защото не се знае дали ще излезе някога от тази страна. А сега идва най-интересното- хората затова са измисли и разликата между двете понятия- всеки е имигрант когато влезе в дадена страна, но не всеки остава такъв! Още да обяснявам ли, папагал?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a nqkoi ot vas bil li e v Germaniq ili prosto ei taka za komenat4e
33
4
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Инджев, хайде сега ти да ме разбереш за последно: В Англия влизат ЕМИГРАНТИ от България! Ако се устроят там и заживеят за постоянно там- тогава се превръщат в ИМИГРАНТИ!Понял? Или и пак не разбра, кух?Не, ти си разбрал, но понеже си горделив ***, никога няма да признаеш, че не си прав!Нали така, Индже войвода?
32
2
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Ще ти го обясня просто за да разбереш Българите ЕМИгрират в Англия , тоест излизат от България Англия приема ИМИгранти от България , тоест влизат в Англия А общото понятие без да се обозначава конкретната посока е МИГРАНТИ от миграция или на латински migrare - ходя
31
4
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Инджев, за пореден път доказваш колко си ***. Емигрант е човек, който пребивава в дадена страна и е в състояние на емиграция по всяко време от тази държава, тоест не е заселник. Имигранта е заселник в дадена страна и живее постоянно в нея!
30
1
 
10
 
! Отговори
хасан преди 8 години
Германците ще оставят при тях обучените и по -интелигентните, а бандитите ще искат да ги преместят в други страни. Да не се допусне това.