Канадска провинция готова да приеме хиляди сирийски бежанци

Към 24 август Канада е приела 1074 бежанци от Сирия
4 сеп 2015 11:37, Елка Василева
22
Канадска провинция готова да приеме хиляди сирийски бежанци
Снимка: Reuters

Квебек е готов да приеме "стотици, дори хиляди" сирийски бежанци. Това заяви премиерът на канадската провинция Филип Куяр и прикани политическите партии в страната, започнали предизборна кампания, да се произнесат ясно по въпроса, предаде Франс прес.

"Трагично е, че снимката на едно мъртво дете събуди съвестта ни", добави премиерът на Квебек по повод съдбата на малкия сирийски удавник, чиято снимка обиколи света.

Още по темата

"За него е вече твърде късно, но още има време да действаме за благото на другите и да им протегнем ръка, както често сме правили тук, в Квебек, много пъти и както трябва да постъпим и сега", заяви Куяр, напомняйки как провинцията е дала убежище на хиляди бежанци от войната във Виетнам, т. нар. хора от лодките, в края на 70-те.

От началото на годината Квебек е приел 643-ма сирийски бежанци от общо "над 1900", очаквани до края на декември. "Но според мен можем и трябва да направим повече, много повече", каза премиерът.

Към 24 август Канада е приела 1074 бежанци от Сирия, а вече се е ангажирала за три години да приюти 10 000 души, сочат данни на имиграционните власти. Около 1300 души вече са настанени в Канада в рамките на програма, обявена през юли 2013 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 8 години
Айде сега Асад манипулирал изборите. Глупости на търкалета. И така да е нас какво ни интересува. По тая логика и ние трябваше да изядеме 100 тона бомби заради костинбродската афера. А на Саудитска арабия им трябва термоядрена щото там надали и избори правят. Светът е пълен със слепи хора. Отваряйте си очите.
11
2
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Да ги взимат! Наздраве да са им! Те просто ще се скъсат от работа, само като стъпят в Канада.Политиците наистина нямат и хабер от понятие. Като единственото, което ги интересува са личните им сметки в банките....
10
1
 
9
 
! Отговори
преди 8 години
Ако си българин християнин, нямаш почти никакъв шанс да те приемат, виж ако си дето ще лежи на помощи доживот, те приемат.
9
0
 
6
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Да приеме и няколко хиляди български ***.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз искам.
7
0
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
до 9Зависи в кои части.Най-южната част е на георгафските дължини на северна България
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и колко под нулата е средногодишната температура на тази провинция?
5
0
 
3
 
! Отговори
london преди 8 години
Zad okeansjkite lihvari razkazaha igrata na evropa , kam evropa sa tragnali milioni arabi , te chteli da priemat 1000 , licemeri
4
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
Ще ги пратят в Манитоба дето никой не иска да живее,ама сирийците надали ще се съгласят.
3
1
 
3
 
! Отговори
ne sa sami преди 8 години
V Oman, Katar, Saudi Arabia, Maroko, Egipet, Tunis, Algir, Turkmenia, Azerbaijan, Grusia, Kasahstan dali iskat?
2
0
 
11
 
! Отговори
коко преди 8 години
Да ги вземат всичките!!!
1
0
 
13
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Уау... "Бедна" Канада за 3 години ще вземе 10 000 човека.Леле... И сигурно всички ще са минимум със средно образование и т.н. Едва ли ще вземат някой окъсан, който може само да плете кошници.