Мигранти тръгнаха пеша от Будапеща за Австрия

Унгарският парламент прие строги закони за контрол над миграцията
4 сеп 2015 17:30, Елка Василева
42
Мигранти тръгнаха пеша от Будапеща за Австрия
Снимка: Reuters

Няколкостотин мигранти напуснаха бивака си край гара "Келети" в Будапеща, заявявайки, че тръгват пеша към австрийската граница - на около 200 км от унгарската столица, предаде Франс прес.

Те предприеха този отчаян ход, след като унгарските власти прекратиха международните железопътни връзки с Австрия.

След като пуснаха няколко влака към Австрия и Германия преди няколко дни, унгарските власти възприеха твърд подход и решиха да изискват от бежанците и мигрантите да се регистрират в Унгария като първа страна от ЕС, в която пристигат, както изискват правилата на ЕС. Пришълците обаче не желаят да се регистрират, защото казват, че отиват в Западна Европа, най-вече в Германия.

Унгарският парламент прие днес серия закони за контрол върху мигрантския поток, залял страната. Те дават повече пълномощия на полицията и предвиждат строги наказания, включително затвор, за нелегално преминаване на границата.

Още по темата

Криминализират се повредите, които могат да бъдат нанесени по оградата, издигната от Унгария по границата си със Сърбия. Молби за убежище ще могат да се подават на граничните КПП и те ще бъдат разглеждани бързо.

Днес по обед унгарските власти временно спряха автомобилното движение през границата със Сърбия при населения пункт Рьоске, след като няколкостотин бежанци от Сирия и други страни избягаха от близкия лагер за първична регистрация на мигранти, съобщи ТАСС, цитирайки унгарските правоохранителни органи.
"Затворихме шосето, пресичащо границата, за да избегнем нещастни случаи", каза местната полиция и добави, че е открит алтернативен маршрут.

Бягството стана днес по обед. Полицията не успя да се справи с тълпата и да я удържи. Няма официални данни колко са бегълците. Според агенция МТИ те са около 300 души, недоволни от бавното разглеждане на молбите им за бежански статут.

Намиращите се в лагера дали ултиматум - ако процесът не бъде ускорен и до два часа не бъдат взети решения по молбите им, те ще призоват към бягство останалите в лагера бежанци. Полицията е повикала отряда за борба с безредици, за да подсили охраната на лагера.

Според полицейски източник, цитиран от Ройтерс, в лагера са настанени около 2300 мигранти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги товарят в трюмовете на кораби и да ги пращат при маймуняка Барак Хюсейн Обама, така както неговите африкански съмаймуняци са ги пращали в Америка!!!
22
1
 
1
 
! Отговори
разтълкувайте Мигран преди 8 години
мигрант идва от "миграция" което предполага процес на местене ... тези мислят да отидат само в една посока и не мисля че на пролет ще се върнат обратно на югоизток, т.е. говорим за Имигранти
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С комфортния социален живот в Западна Европа ще се свърши буквално след седмици. Тези тълпи от хора ще се засепят по плажове, гари, стадиони, театри и разни други големи сгради. Жилища за такива огромни маси от хора няма, няма и да има скоро. Аз не знам дали ще има храна дори. Централна и Източна Европа ще станат по-красивидо 1-2 години, само имайте търпение.
20
0
 
10
 
! Отговори
Новините в САЩ преди 8 години
Бе тия дават ултиматуми и тръгват пеша към Австрия !А какво гледаме по американската телевизия : Ох милите хора , те се оплакват от лошото отношение към тях на Унгарска територия . Те искали да отидат в Германия !Един журналист им отговори - но как са изглеждали в Сирия преминавайки от един град в друг ( все едно дайте кадри от Сирия ?? ) но беше прекъснат .Новините са целенасочени - не дават нарушителите в Гърция как хвърлят камъни по полицията . Сега работи ли се по съзнанието на американци
19
0
 
19
 
! Отговори
GORO преди 8 години
ВСИ4КО Е ПЛАНИРАНО И ЦЕЛИ НАСО4ЕНО. АКО ГИ ПОГЛЕДНИТЕ ЩЕ ОТКРИЕТЕ САМО МЛАДЕЖИ М/У 20 и 40г. ЦЕЛ ПОДМЕНА НА ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЕВРОПА. СЪЗДАВАНЕ НА ХАУС И РУХВАНЕТО НА СЪЩАТА ЕВРОПА.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
из фейса върви клипче снимано на унгарска граница...доброволци раздават храна и вода на "бежанците" от влак..."бежанците ритат и хвърлят водата и храната на земята и гонят доброволците.....искат у германията....а либераститите в брюксел чак са им зараснали очите или не искат да видят какво става
17
0
 
22
 
! Отговори
СъбудетеСе преди 8 години
Замислете се! Набляга се на това, че "БЯГАТ ОТ ВОЙНАТА"!!! А реално държавата, която следва да им даде статут на бежанци, е ТУРЦИЯ! Те идват от тази държава, в която НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ И !!!НЕЛЕГАЛНИТЕ!!! НЕ БИВАТ ГОНЕНИ ИЛИ ПРЕСЛЕДВАНИ ТАМ!!! Както е НАПИСАНО И В КОНВЕНЦИЯТА НА ООН за бежанците и даване на бежански статут!!! *** народ, еееййй!!! Приема за чиста монета всичкия бълвоч, дето се лее в платените про-Хамерикаски медии! Благодаря за вниманието и отделеното време!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Логика САЩ седи зад тях затова се държат нагло.. Подобно е поведението на ***..
15
0
 
21
 
! Отговори
Логика преди 8 години
Струва ми се че хора бягащи от война не се държат нагло, а тези....
14
0
 
20
 
! Отговори
ТОТО преди 8 години
Мирише ми на тупаник на мене...
13
0
 
35
 
! Отговори
р преди 8 години
Много са нагли за бежанци. Не знам. Хем избягали, защото искат да живеят в страна демократична и мирна, хем заплашват, поставят ултиматуми и развяват номера, за да стане тяхната.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне 10 хиляди мигранти , гледах снимки по руската преса колоната няма свършване..
11
2
 
26
 
! Отговори
eeeeeeeeeee преди 8 години
ееееееееее стига де дъщеря ми плаща 45% данъци и осигуровки в Германия,с колко още ще ги увеличите за да ги дондуркаме тези навлеци от Африка
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са тълпи страхливци бягащи от Сирийската армия, която изнемогва под натиска на терористите. Това са едни *** и дупедавци!
9
0
 
18
 
! Отговори
mars преди 8 години
Na snimkata ima edna jena i 2 deca ostanaloto mladi pravi i zdravi maje !!!!!!! Kade li sa tehnite semeistva? Nqma nujda ot otgovor vsichki go znaqt!
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в Австрия спиритисти викат духа на един свой известен съотечественик...
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците имат опит с лагерите, все ще измислят нещо :)
6
0
 
33
 
! Отговори
GDR преди 8 години
Да му мислят тези, които работят и плащат данъци и осигуровки в Германия. Всичко ще се стовари върху тях. Накрая социалната система няма да издържи и най-прецакани ще са внасялите в нея, защото за тях няма да има.
5
1
 
29
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 8 години
като толкова се перчат и бунтуват бежанците особено мъжете защо не се бият и борят за свободата си в родината ,да ги качват на самолети и обратно от където са дошли
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, бе, тези като ги гледам са предимно млади мъже - що не се борят в собствената си държава да я оправят, а идват тук наготово.