Мигрантите в Бичке, Унгария отказват да отидат в център за бежанци

Стотици готови да тръгнат пеш от Будапеща за Виена
4 сеп 2015 15:06, Елка Василева
25
Мигрантите в Бичке, Унгария отказват да отидат в център за бежанци
Снимка: Reuters

Бежанците, които от вчера са блокирани във влак в унгарския град Бичке, все още отказват да отидат в бежански център да се регистрират, предаде Асошиейтед прес.

Полицията остава нащрек в града на северозапад от Будапеща, където е един от петте центъра за бежанци в Унгария.

Бежанците обаче не желаят да бъдат настанявани в тези лагери, тъй като нямат намерение да искат убежище в икономически несигурната Унгария и се надяват да заминат за Германия.

Още по темата

Шефът на граничната полиция полковник Ласло Балаш каза, че 16 мигранти са се регистрирали доброволно в бежанския център вчера. Останалите около 500 отказват.
Повечето бежанци отказвали вода и храна и скандирали на английски "Никаква храна", "Никаква храна".

Мигрантите, повечето сирийци, бягащи от войната в родината им, се качиха на влака в Будапеща вчера следобед, след като прекараха два дни в унгарската столица. Но полицията спря влака, потеглил към град Шопрон на границата с Австрия, в Бичке, на 40 км западно от Будапеща, и нареди на мигрантите да слязат, за да бъдат отведени с автобуси в бежанския център, за да бъдат регистрирани. След като бъдат регистрирани в Унгария, тя е задължена съгласно регламентите на ЕС да обработи молбите им за убежище.

Стотици мигранти, които са блокирани на будапещенската гара Келети от дни, започнаха да събират багажа си, заканвайки се, че ще тръгнат към Виена пеша, съобщи Асошиейтед прес.

Полицаите стоят отстрани и ги наблюдават, без да се намесват. Бежанците, повечето младежи, казват, че не могат повече да стоят на едно място и са готови да изминат пеша пътя от 240 км до австрийската столица. Групата бързо се разраства и напрежението се засилва, посочва АП.

От няколко дни унгарските власти не позволяват на мигрантите да тръгнат за Австрия и Германия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Унгариямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Тттт преди 8 години
Това не е вярно че унгарките ги е страх да излязат от дома си след седем вечерта... И другото което е те искат в Германия защото те обявиха публично че ще приемат всички сирийци и изведнъж всички станаха сирици но най лошото е че днеа в Будапещ съгласуваха закон и от 15 септември всички емигранти трябва да отиват в лагер и те нямат право да напускат лагера който мине границата нелегално веднага ще бъде изхвърлен от Унгария което означава че пътя за Германия вече няма да е унгария а България
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пратете ги на шмеркелицата в берлин.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е то - едните са бежанци от война, другите икономически бежанци. Въпросът е защо Западна Европа с отворени ръце приема афганистанците и подобните, дето бягат за да търсят забогатяване? А българите дето живеят с 200-300 евро на месец нямат право да търсят по-високи доходи и да бягат на запад и е голяма драма за Великобритания примерно като стане въпрос за българи. Излиза, че ние сме втора класа хора на фона на тези "бежанци" в очите на Запада.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още когато ЕС се създаваше вече е имало коментарии" долара няма да прости на никого който се опитва да го измества или да му вземе територия на която е бил господар". Кадафи пострада точно от това .защото е обявил че арабските страни премиинават към единна за тези страни златна монета някаква( пред ООН)... последвалите арабски револции са от същите постановчици които са и сега в ЕС. сценариите са различни... дано да си платят за всичко...
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом не искат да останат в икономически слабата, но сигурна Унгария, а искат в богата Германия да вземат помощи, значи не са бежанци, спасяващи живота си, а просто мигранти по бедност!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам приятели унгарци. Дълго време съм живял там. Братски и гостоприемен народ, даже до степен "наивни добряци". Те горките нямат идея какво им се случва. В момента е пълен хаос, а африканците като нищо да станат мнозинство скоро (забележете, че не говоря за сирийци и иракчани!). Унгарките в Будапеща не смеят да излязат сами след 7 вечерта в собствения си град. Такава ли Европа ни чака? Може и да е грубо, ама не може просто цяла Африка и Западна Азия да се изнесе в Европа, няма как да стане.
12
0
 
9
 
! Отговори
Тттт преди 8 години
Ще ги пусне Орбан но проблема е в това че после ги връщат защото не са регистрирани ,,,а на Германия им трябват само грамотните от тях който са малко за работна ръка другите отново ги връщат в Унгария и така став един кръговрат от който няма излизане Но днес тръгнаха стотици към Австрия пеша и унгарците не могат да ги спрат просто е ужасссс
11
0
 
24
 
! Отговори
bbb преди 8 години
Защо НИКОЙ от лидерите (освен донякъде Орбан, когото не спират да оплюват) не пита тези бягащи от войната бежанци защо толкова държат да отидат в Германия? Какво пречи да се разпределят из съседните на Сирия държави? А защо афганистанци, малийци и всякакви подобни прииждат наред със сирийците и иракчаните? В Будапеща се веят афганистански знамена, положението е страшно. Язък за красивия европейски град. А по принцип не съм расист или ксенофоб и нямам против хората, но тук се прекали.
10
0
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
До преди два дни германците обвиняваха Унгария, че праща цели влакови композиции с мигранти в Германия. Сега обвиняват Унгария, че ги задържа....Е- какво по-точно искат германците?
9
0
 
18
 
! Отговори
Dam преди 8 години
И аз живея в Германия.От утре тръгвам по лагери да си търся некой *** хрантутник да го запиша под мойте документи.Ще го интегрирам и после го пращам пак у дома да интегрира и другите ***.Гледам вчера в едно имигранстко жилище един мургавел на прозореца с телефона си играе нашия.Тои просто грижи няма.Немски не му се учи,за какво му е то ние ще проговориме на тешните езици скоро скоро.И те така....
8
0
 
24
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Решението е. На всеки политик, който се изказва за приемане на бежанци да се разквартирува по една фамилия с поне 3 малки деца в частната квартира или къща. Тогава политиката ще се промени за два дни. ГАРАНТИРАНО!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглеци мръсни! Върщайте ги обратно откъдето са дошли!
6
1
 
27
 
! Отговори
:-D:-D:-D преди 8 години
Повечето младежи от т.нар. бежанци са млади хора, които в прав текст казват, че бягат, защото са получили повиквателни от сирийската армия. Те не са окаяни бежанци, а долни дезертьори. Такива безотговорни хора не искаме в Европа!!!
5
0
 
28
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
И като бягат от войната, ЗАЩО НЕ ИМ ХАРЕСВА УНГАРИЯ???
4
0
 
16
 
! Отговори
До Ястреба преди 8 години
Не ги пуска, щото ако пусне един, още сто ще влязат. Сега като им прави въртели, ще го обикалят от далеч и никой няма да припари в Унгария :-D:-D:-D
3
0
 
32
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Какви бежанци бе хора? Това са млдаи, прави, здрави и силни младежи..ако си използваха енергията за да се бият за родината си вместо да крещят и скачат по оградите на другите държави, сега вече ИД щеше да е в историята, ама не..те са банда фанатизирани мъже готови на всичко за да си живеят от ценностите на християнска Европа, ценности които толкова много мразят в тяхната религия...
2
0
 
31
 
! Отговори
:-D:-D:-D преди 8 години
Нахалството им е безгранично. Това само доказва, че тези хора не са военни бежанци. Те са икономически имигранти. Те просто искат да емигрират в Германия. И да са избягали от войната, статутът им вече е съвсем различен. Още щом са съпили в Турция, войната вече е била зад гърба им. От там нататък са вече обикновени нелегални имигранти. Повечето от тях дори не опитват легално да мигрират.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахахха интегрирааааай