Австрийският червен кръст чака до 1500 мигранти в идните часове

Те ще бъдат настанени в центъра за бежанци в Никелсдор
5 сеп 2015 08:33, Анисия Иванова
8
Австрийският червен кръст чака до 1500 мигранти в идните часове
Снимка БТА

Австрийският Червен кръст очаква между 800 и 1500 души да пристигнат в идните няколко часа в неговия приемен център за бежанци в Никелсдорф на границата на Австрия с Унгария, предаде Ройтерс.

"Получихме индикация от властите, че можем да очакваме между 800 и 1500 души", каза Томас Хорват, говорител на Червения кръст в австрийската провинция Бургенланд на границата с Унгария.

Още по темата

"Подготвяме легла, подслон, храна и топли напитки за тези хора. Ще има и медицинска помощ за нуждаещите се", добави той.

Стотици мигранти се качиха тази нощ в Будапеща на автобуси, осигурени от унгарското правителство, които ще ги откарат на границата с Австрия. Автобусите ще приберат и мигрантите, поели пеша от Будапеща към границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
НикелсдорФ, неграмотници.
5
4
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
като ги гледам , се сещам за картини и литографии от моменти след поредната руско-турска война и стотиците хиляди БЪЛГАРИ поели към неизвестното , защото днес чрез интернет можеш да видиш мястото закъдето си се запътил , а преди 200 години просто са поемали след последния руски войник .... прочетете някой книга по въпроса , само със сензации от "сериозната" преса не става
4
0
 
5
 
! Отговори
Биг Гроздова преди 8 години
и аз ги чакам , ама не идат --и царевицата необрана стои , що тъй всички бягат от работа , иначе все в нужда
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеално! Цяла нощ не спах от тревога иначе!
2
1
 
6
 
! Отговори
Вейдър преди 8 години
От вчера официално обявих новия псевдоним на мигранти-"пясъчни хора" Едно защото идват от пустинята и второ защото са ***, послужили за прототип на Джордж Лукас при създаването на образа на едноименните персонажи от "Междузвездни войни" Същия манталитет, поведение, хигиена, култура, бит, традиции и религия. Пълно сходство. Забраняват се всякакви други обръщения като кафяви, тарамбуки, арабели и т.н. Само ПЯСЪЧНИ ХОРА!
1
0
 
7
 
! Отговори
ЩЩЩЩ преди 8 години
Такива мили гости се посрещат с хляб и сол. Да поседят месец- два , па хайде обратно! Нали така?Гостите са като рибата- от третия ден започват да миришат.