Меркел твърда: Германия ще се справи с притока на бежанци

Имаме бюджет, няма да увеличаваме данъците, обеща тя
Обновена: 5 сеп 2015 14:58 | 5 сеп 2015 10:40, Анисия Иванова
230
Меркел твърда: Германия ще се справи с притока на бежанци
Снимка БТА

Германия може да се справи с рекордния приток на бежанци и мигранти през тази година и без да увеличава данъците и без да излага на опасност целта си за балансиран бюджет, заяви канцлерът Ангела Меркел в интервю, публикувано днес в редица германски вестници, предаде Ройтерс.

Със своята относително либерална политика за предоставяне на убежище и с щедрите си помощи и осигуровки Германия е най-големият "гостоприемник" в ЕС на хората, бягащи от войните в Близкия изток и Северна Африка и от бедността в Източна Европа. Германия очаква в страната тази година да дойдат 800 000 кандидати за убежище. Само през август в Германия влязоха рекордните 104 460 кандидати за убежище.

Още по темата

Заради този приток правителството планира да въведе допълнителен бюджет, за да освободи средства за бежанците и да помогне на градовете на фронтовата линия, които вече се затрудняват да финансират подслона и медицинските грижи на новопристигналите.

"Няма да увеличаваме данъците. И все още имаме цел за балансиран бюджет без нов дълг", увери Меркел.
Тя подчерта, че Берлин е в добра бюджетна позиция, което прави по-лесно за него да посрещне неочаквани ангажименти и задължения. Тя припомни, че бежанската криза е приоритет номер едно на германското правителство сега.

Благодарение на по-големите от очакваното данъчни постъпления и на неочакваните печалби от продажбата на честотите за мобилни телефони германското правителство може да похарчи допълнителни средства в размер на 5 милиарда евро тази година, заявиха германски представители.

Утре се очаква коалицията на Меркел да договори серия от мерки в това число и намаляване на бюрокрацията, за да се засили темпото на изграждане на нови убежища за бежанците, да се ускорят процедурите за предоставяне на убежище и да се увеличат средствата на федералните провинции и градовете.

Обръщайки се към Европа в интервюто Меркел повтори призива си, че бежанците трябва да бъдат разпределени по-справедливо из страните членки на ЕС като част от общата европейска стратегия за справяне с безпрецедентната миграционна криза.

"Цялата система трябва да бъде обновена и подобрена," каза Меркел и добави, че задачите и бремето трябва да се разпределят по-справедливо.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
т преди 8 години
тая дъртата е изкуфяла време е да се маха ЗАРАДИ ГЛУПАВИТЕ И ИЗКАЗВАНИЯ ТЕЯ САВСЕМ ЩЕ СЕ ЗАСИЛЯТ НАСАМ
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мама Меркел да си ги вземе всичките, те искат Германия, не щат да са разпределяни
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четем надписа- пише "Плод- зеленчук".Влизаме- малко лъжа и измама,но на сергията има и зеленчуци за продан...Четем надписа-пише "Жени".Влизаме - лъжа и измама- било тоалетна... Четем надписи- " Президентство", "Министерски съвет", "Народно събрание","Европарламент"- влизаме- на сергията - политици за продан!А около тях- хвалещи стоката журналюги...Така е при демокрацията- лъжа,измама и реклама!
129
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Тиквата го сърби езика да каже че бюджета ни е стабилизиран и имаме излишъци като Германия, затова и ние имаме право на бежанци.
128
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Тази баба открито си признава че ще работи за синедриона докато я убият.
127
0
 
4
 
! Отговори
Що? преди 8 години
Германия има лесен план да се справи с бежанците. Ще намерят гроба на Хитлер, ще му прикачат 1 генератор и той горкия като разбере, какво се готви в страната му, ще започне да се върти с такава скорост, че Германия ще изнася ток даже за Луната! С тези пари ще хранят пясъчни хора.
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМ4е тя коя е да решава от името на 28 държави?
125
0
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
ИДИЛ няма нужда са води война с Европа. .Тайното им оръжие е в коремите на жените....Сащ унищожават Европа. .
124
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Сащ са по кръвожадни от Хитлер. ..носят войни. .мизерия..човешка трагедия. ...Като чуеш демокрация разбирай петрол и как да приберат природни ресурси. . Сащ спекулативно смъква цени на природни ресурси и валути. .Бойкот НА СВЕТОВНИ ТА ПЕЧАТНИЦА НА ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ. .ЗА ДА ИМА МИР ПО СВЕТА сащ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В РЕГИОНАЛНА СИЛА...БРИКС Е АЛТЕРНАТИВА. НОВ ФИНАНСОВ РЕД БЕЗ САЩ И ДОЛАРА. .
123
0
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименА как живееха тези бежанци в родината си преди сащ да им изпрати демокрация. .Нека споделят българи кооперанти. .работили в тези страни...Имаха средна класа ..а сега имат американски дръжки..
122
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До glagoabazubaduzaТаз година един милион. .догодина два...Да им е честито на германския народ. .Сащ ще им разкаже играта...
121
0
 
5
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 8 години
Нормално е да се приемат като бежанци жени, деца и старци. Мъже от 18 до 50 години, каквито са 99% попадналите в кадрите на медиите, не са бежанци, а а) дезертьори, отказали да защитават родните си места - тоест са за разстрел или б) икономически емигранти, за които се изискват в ЕС визи, каквито те нямат - тоест са незаконни. Ако всеки здрав и прав мъж подвие опашка пред ИД, тя ще завладее територия, по-голяма от на Александър Македонски, без *** пушка. И тогава дете ще проплаче в утроба..
120
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия още не е интегрирала собствените си местни чужденци които са от 20 - 30 години в Германия и още са на Социални помощи , кога ще интегрират тези , отговора е никога
119
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
450 евро с осигурено спане и храна не са никак малко за БЕЖАНЕЦ
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато Германия дава пари и то без работа винаги ще има бежанци или емигранти , не само че дава пари но и легализира емигранти извън ЕС пример са Мароканци и някои др. които чрез така наречените Подготвителни за Университет получават Разрешително за пребиваване с БОНУС право на полвин работен ден за кандидат - студенти и така Схемата работи безотказно
117
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се справите ами как не! Ще изтласкате бежанската вълна към държавите в граничните райони на ЕС и ще ги превърнете в ***. Нали затова сте ни приели в съюза? Да има къде да си изхвърляте...Но нещата май ще загрубеят.
116
0
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
въпрос - защо делото Брайвик в норвегия е засекретено за 60 / шестдесет / години. Има нещо което толерантната европа не иска да разберем
115
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това немско гуце скоро ще сложи бурката.Миналата седмица бях в Германия там белите хора са вече малцинство. А след десет години ходжите ще вият в центъра на Берлин.
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na kazlerkata Bravo na BRD dania no ne i na ch tam ot 2 g ne dopuskat 4ujdenez. Umni Selani sa ch
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощи и детски надбавки - само както се казва в 145 тук!Ако кадъната иска да живее и да ражда в Германия, да маха яшмака и бурката и да постъпва на работа в някоя фабрика.