ООН: Не решаваме кризата с мигрантите, ако затворим вратата!

ЕС знаеше, че го очаква бежанска криза, напомни Шимонович
5 сеп 2015 13:04, Анисия Иванова
58
ООН: Не решаваме кризата с мигрантите, ако затворим вратата!
Снимка: БТА

Кризата с мигрантите не може да се реши, ако просто се затръшва вратата пред тях, предупреди помощник-генералният секретар на ООН по правата на човека Иван Шимонович, цитиран от световните агенции.

"Ако вратата пред мигрантите се затвори, тези отчаяни хора ще влязат през прозореца", добави той по повод кризата с мигрантите в Европа.

Страните от ЕС бяха нееднократно предупреждавани да очакват тази бежанска криза. Смъртта на сирийското момченце, което се удави край бреговете на Турция, след обръщането на лодка с незаконни мигранти, в която пътуваше, накара хората да осъзнаят човешкото измерение на кризата с бежанците, посочи Шимонович. Той припомни, че ООН от дълго време е предупреждавала, че бежанската криза ще се разпростре в Европа.

"Миграцията и бежанците сега сменят пътищата си. Преди те преминаваха през Средиземно море. Сега те отиват по на изток, през Балканите, през Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Унгария", каза Шимонович.

Той добави, че голям брой от тези бежанци, които изоставят домовете си, бягат от войни. Шимонович припомни, че повечето са от Сирия, Афганистан, Ирак, Сомалия, Еритрея или пък бягат от други конфликти и кризи.

Над 300 000 мигранти прекосиха тази година Средиземно море на път за Европа. Над 2600 мигранти се удавиха тази година при подобен опит.

Шимонович предупреди, че засилените ксенофобски настроения в европейските страни в отговор на наплива на мигранти от страни от Близкия изток и от северна Африка ще доведат до изблик на екстремизма, предаде ТАСС.

"Сега се наблюдават много негативни тенденции. В някои европейски страни има засилване на ксенофобските настроения и дори някои правителства демонстрират подобно поведение. Разбира се това между другото ще подхрани екстремизма и ще доведе до ръст на броя на хората, които вербуват терористи в страните от ЕС", предупреди Шимонович.

Той добави, че разногласията относно ситуацията в Украйна са оказали негативно влияние на атмосферата в Съвета за сигурност на ООН и са повлияли на шансовете за разрешаване на други кризи, в това число и тази в Сирия, откъдето бягат към Европа сега най-много хора. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
ДА! преди 8 години
ДА СЕ ЗАТВОРЯТ И ВРАТИТЕ И ПРОЗОРЦИТЕ ЗА ТЕЗИ "ИМИГРАНТИ"! НИМА НЕ ВИЖДАТ,ЧЕ ТОВА СА МЛАДЕЖИ, КОИТО В БУДАПЕЩА ,ОРГАНИЗИРАНО ВИКАХА"ХВАЛА НА АЛЛАХ" И "КЪМ БЕРЛИН!".ЦЕЛТА ИМ Е ИСЛЯМИЗАЦИЯТА И ПРОВАЛА НА ЕВРОПА!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от ООН не са с всичкия си! Защо вместо в Европа, тези имигранти не се натоварят и изпратят в Саудитка арабия или Кувейт?
33
1
 
5
 
! Отговори
Паказ преди 8 години
Част от джихада - завоюване на Европа с невъоръжено насилствено масово проникване! ЕС да прати круизни кораби направо до пристанища на страните - източници ва мигранти за ЕС! Така хората няма да страдат и рискуват! Европейците да се накарат веднага да приемат ислама, за да няма верски различия и рязане на глави един ден! Да се въведе шариатското законодателство и да се приеме върховната власт на багдадския халиф! А и ООН да се присъедини към процеса! Шимонович да приеме прилично арабско име!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАЗРУШЕТЕ И ПОТОПЕТЕ ЛОДКИТЕ НА ТРАФИКАНТИТЕ!НЕКА С БАРДЖИ ДА СЕ СТОВАРВАТ МИГРАНТИТЕ ОБРАТНО НА БРЕГА!ТУК ТРЯБВА ТВЪРДА ПОЛИТИКА!!!СТИГА С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЛИГАВЩИНИ!ВСЕКИ ТРЯБВА САМ ДА ИЗВОЮВА СВОБОДАТА СИ!
31
2
 
4
 
! Отговори
Пеко преди 8 години
Кризата с мигрантите ще се реши само, ако ЕК спре да приема преселниците от Азиья и Африка и въведе гранична охрана на страните и Съюза. Нелегалните следва да се екстрадират. Това, което този Шими е казал, е просто боза. Броят на мераклиите скочи неколкократно тая година след заявената загриженост на ЕС да не се допусне да се давят повече и тръгна да ги спасява с кораби! Трафикът се усили, но ония на запад не гледат, слушат и мислят. Докога ще приемат исламисти без нужда, а защото имало войни?
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кризата с мигрантите не я решаваме, но решаваме проблема на Европа. За мигрантите ме боли ***.
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
шимонович ,вземете си ги всичките в юзраел
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От ООН казват на европа приемете всички бежанци ,не се противете защото ще се засили екстремизма ,значи с две думи от европейци искат да станем араби да си оставим идеите и възгледите и да приемем техните че видиш ли щели да ги вербуват за терористи.Ами като са толкова войнствени защо не хващат автоматите и да си бранят страните от тероризъм
27
0
 
12
 
! Отговори
ъ преди 8 години
СТИГА ДЕМАГОГИЯ-ТОЧНО ТОВА РЕШАВА ВЪПРОСА !!
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... а решаваме кризата като Азия и Африка се преселят безпроблемно в Европа. Така едни части на земята ще се пренаселят, другите ще запустеят. Бедните, опасните, неграмотните, използвачите и *** просто да се преселят при по-развитите държави."
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората бягат с правото си и понеже са много и различни и от разни краища то на тия дет ги гонят,а те едва ли ги гонят по разни причини,да им се окичи или набие многоцветмия флаг на дъгата,за да им се види човешкото измерение и на тях що само по паради и фиести за омилотворение,о боже какво творение.
24
0
 
30
 
! Отговори
Черен смях преди 8 години
ООН винаги са били само наблюдатели, статисти(ци) и кибици. Файда от тях няма. Абсолютно никаква.
23
15
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
34 Стига с този нефт бе елементарнико . Щатите са най-големия производител в света а в Ирак Лукоил направи близо 10 млрд инвестиции
22
23
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
32 Охххххх стига с тези снимкиИслямска държава още от създаването си е влязла в черния списък с терористични организации на американците ,а там влезе ли някой лесно не излиза и се преследва от американското правосъдие по всички възможни начини . Те са правова страна .Аре малко по сериозно
21
0
 
23
 
! Отговори
Индивидуалист преди 8 години
Не знам каква полза има от ООН като организация. Очевидно единствено се занимават с политическа агитация в развитите страни. Да ходят да посетят ИД, и на тях да предложат решение на проблема.
20
0
 
22
 
! Отговори
до оди сей преди 8 години
'26 Сложно е няма как да се обясни с няколко изречения ."Само трябва да разгледаш снимките на американския сенатор Маккейн на срещата му с лидерите на Ислямска Държава както факта и че най-верните съюзници на САЩ в арабския регион финансират ИД и нещата от сложни стават изключително прости и ясни.
19
17
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
26 Разбираш ли ISIS или ИД е все едно нацистите или фашистите като обичате да казвате да бяха завзели някоя друга германска провинция . Това се получва на практика . Защото ИД е генетично свързана с режимът на Садам и те чисто и просто търсят реванш . това е
18
7
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
26 Сложно е няма как да се обясни с няколко изречения . От една страна едни наблюдатели обвиняват Щатите , че много рано се изтеглиха , но такъв ангажимент беше поел Барак Обама пред избирателите . От друга страна самите Щати обвиняват иракското шийтско правителствов това , че е направило много малко или въобще нищо за интегриране на бившите садамови структури в новата власт , наистина е сложно защото в Ирак на практика се получи все едно ако в Германия бившите нацисти или неонацисти бяха завзел
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пет пари не давам за мнението на ООН, строежа на стените трябва да продължи и охраната по границите да се засили многократно.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е охрана на границите и стреляне на месо. Покрито мляко котките не го лочат!!! При такова посрещане ще им мине мерака за чуждо. Всичко друго е от дявола!