Първият влак с мигранти пристигна в Мюнхен

Австрия очаква до 10 000 бежанци откъм Унгария
Обновена: 5 сеп 2015 17:08 | 5 сеп 2015 14:24, Анисия Иванова
165
Първият влак с мигранти пристигна в Мюнхен
Снимка: архив, БТА

Първият влак със 167 мигранти от Австрия за Германия пристигна в Мюнхен днес сутринта, предаде Асошиейтед прес. Германската полиция съобщи, че композицията е пристигнала в баварската столица в 10:25 ч местно време. Мигрантите са част от по-голяма група, която бе отпътувала с автобус от Унгария за Австрия. Говорителят на германската федерална полиция Симон Хегевалд заяви пред Асошиейтед прес, че специално композиран в австрийския град Залцбург влак с неколкостотин мигранти се очаква да пристигне в Мюнхен към обяд.

Още по темата

Германската полиция съобщи също, че властите очакват между 5000 и 7 000 бежанци да пристигнат през днешния ден, след като Австрия и Германия се споразумяха с Унгария да пуснат мигрантите през границите си. Полицейският говорител Щефан Зонтаг каза пред Ройтерс, че властите все още създават координация за справяне с броя на бежанците.

Също днес канцлерът Ангела Меркел заяви в интервю за вестниците от германската медийна група "Функе", че страната й няма да спира никого да кандидатства за убежище, след като хиляди мигранти, искащи отчаяно да напуснат Унгария, се отправиха на запад към Германия и Австрия, съобщи Асошиейтед прес. "Правото на политическо убежище не съдържа ограничение за броя на търсещите убежище", каза тя.

По последни засега данни на австрийската полиция, днес ва тяхна територия се очаква броят на бежанците от Унгария да достигне 10 000 души. След като получат на границата първа помощ, вода и храна, те биват качвани на влакове и автобуси и откарвани за Виена и Залцбург. 

Първи влак с бежанци пристигна и на Западната гара (Вестбанхоф) във Виена. По преценка на железничарите в него е имало около 350 души. На гарата доброволци на Червения кръст осигуряват хуманитарна помощ в сътрудничество със служителите на железниците. Онези от бежанците, които искат да продължат пътя си, ще останат на гарата до 12 часа, преди да продължат. В случай, че искат да останат във Виена, градът е предоставил стотици места за подслон, включително и в болнични заведения.

По мнението на експерти все още остава открит въпросът докога Германия и Австрия ще допускат приток на хора от Унгария. Австрийският външен министър Себастиан Курц припомни тази сутрин на среща на министрите на външните работи на държавите от ЕС, която се провежда в Люксембург, че според Дъблинското споразумение за бежанците е отговорна държавата, където те за първи път са стъпили на територията на ЕС.

Австрийски медии съобщават, че на граничния КПП в Никелсдорф продължават да пристигат унгарски автобуси, които превозват мигрантите и бежанците направо от будапещенската гара "Келети". Отначало унгарските власти обещаха, че ще превозват само онези бежанци, които са тръгнали пеша за австрийската граница. Австрийските власти, от своя страна, осигуриха автобуси и влакове за извозване на пришълците до Виена и Залцбург.

Унгария няма да организира повече специални автобусни превози до австрийската граница след приключването на сегашната извънредна ситуация, заяви в Будапеща говорителят на правителството Золтан Ковач, цитиран от ДПА.

Осъщественият днес автобусен превоз беше изключение, за да се снеме натискът на миграционно-бежанската вълна, каза той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
0
 
! Отговори
İnci преди 8 години
Kakvi duşi sırca imate gadni takiva,horata se opitvat da spasyavat decata si ot voynata oak vie kakvi glupavi misli imate kamani da vali dano v balgariya ne zabravyaite gospod bijda ot gore dano da nakaje vsiçkite vi deto mislite i razsıjdavate tolkova glupavo
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия още не е интегрирала собствените си местни чужденци които са от 20 - 30 години в Германия и още са на Социални помощи , кога ще интегрират тези , отговора е никога
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
450 евро с осигурено спане и храна не са никак малко за БЕЖАНЕЦ
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато Германия дава пари и то без работа винаги ще има бежанци или емигранти , не само че дава пари но и легализира емигранти извън ЕС пример са Мароканци и някои др. които чрез така наречените Подготвителни за Университет получават Разрешително за пребиваване с БОНУС право на полвин работен ден за кандидат - студенти и така Схемата работи безотказно
58
1
 
21
 
! Отговори
Ivan преди 8 години
Това е началото на края на Европа. Тия "твари" араби мюсюлмани и т.н. Ще изядат Европа от вътре, като раково образование са. Никога не биха могли да се интегрират в европейският начин на живот, било то заради религията която изповядват или просто заради омразата която таят към европееца. Рано или късно всички ще проплачем. За съжаление ще е твърде късно.
57
0
 
5
 
! Отговори
антиараб преди 8 години
До Хайнрих ХимлерХихихи сега е момента, не е за изпускане, тамън са ни на крака :-)
56
2
 
1
 
! Отговори
До Одисей 1 преди 8 години
Много си омекнал нещо. Къде е ти е дързостта отпреди няколко дни? Май и ти схвана най-накрая че с Путин шега не бива. Ама хич.
55
1
 
7
 
! Отговори
Germany преди 8 години
Бежанци ли са Мигранти ли са ...
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Настана времето да се види останаха ли в Германия немци.
53
1
 
15
 
! Отговори
Хайнрих Химлер преди 8 години
Eх, колко материал, а и цената на газта падна........
52
0
 
0
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Одисей 1Битва за Украину? - за него ли ми говориш (ще го изгледам)
51
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и за какво тогава е ШЕНГЕН ?!
50
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно добро нещо направиха Рапона и Цецко Честния през тези години, така ни крадоха и управляваха, че арабите не искат и минута да остават у нас. Представете си, за тях Унгария е бедна?!? Ние сме мизерниците и те разбраха, у нас глад е мизерия.
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много красиви унгарските и немските полицаи
48
1
 
3
 
! Отговори
Bg преди 8 години
Niama li niakoi BG kamion-dushegubka da gi zakara po barzo
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те влаковете пристигнаха, ама газта от Русия закъснява.
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯКато скакалците!Всички големи градове в западна Европа са претъпкани с тази мюсулманска ***. Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени. Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе! 90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 55 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.
45
0
 
8
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Одисей 1Охо Одисейски... няма филми... Одисейски съгласен съм с теб. И аз мисля, че за всичко са виновни руснаците. В СФ днес е 35 градуса. Мисля, че това е някакво ново руско оръжие. Тея гадове се мъчат да ни прегреят. Сигурно Путин го прави това...
44
0
 
15
 
! Отговори
i'm до 90 преди 8 години
Европа не им е длъжна с нищо! Европа не им разруши домовете и не им уби близките. Един друг континент го направи, не Европа! Тези хора нямат място в Европа и това е ясно на всички! Разликите в ценностите, манталитета и всичко останало са толкова големи, че интеграцията им е абсолютно невъзможна и това го знаят отлично политиците. За това тези хора никога няма да бъдат оставени в Европа. Европа може да бъде техен дом само и единсвено с инвазия, война, превземане, и избиване на европейците.
43
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно да ви кажа, с години съм работил с араби, предимно от Йордания, Мали, хора от Пакистан и Бангладеш, африканци. Техният живот не го разбирам но си го живеят в техните страни. Дойдат ли в Европа ще променят нещата в много по-лошо. Исляма ги циментира и им е вменено да мразят Християнството. Мразят защото разбират превъзходството ни на Правото на избор, особено за жените. Те са превърнали жените си в машини за секс и разплод. Това ли ще живее у нас? Не го искам категорично!!!!