България "за" подялбата на 120 хил. имигранти

Предложението е справедливо, определи Бъчварова
22 сеп 2015 18:42,
183
България "за" подялбата на 120 хил. имигранти

Ще подкрепим разпределението на 120 хиляди мигранти в ЕС и смятаме, че този ангажимент трябва да бъде задължителен, защото иначе се обезсмисля неговото прилагане. Това заяви пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова, която пристигна за поредното извънредно заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи.

Нямаме основание да променяме позицията си, ще потвърдим, че решението за квотното разпределение е начало на по-добрия контрол, коментира тя, цитирана от БТА. Това е временно решение, трябва да се търсят принципните подходи за прекратяването на кризисната ситуация, допълни в отговор на въпроси вицепремиерът. Тя определи като справедлив и балансиран предложения механизъм за разселването на мигрантите. Нямаме основание да се откажем от този принцип, добави Бъчварова.

Наше допълнително предложение е да се помисли за механизъм за координиране на усилията на отделните държави от ЕС в справянето с настоящия проблем, съобщи вицепремиерът. По нейните думи подобен механизъм би допринесъл за координирани усилия, без всяка държава в ЕС да предприема действия, способни да създадат нови предизвикателства пред останалите.

Най-важно е да се търси решение там, където проблемът е възникнал, успоредно с осигуряването на сигурността на външните граници на ЕС, коментира Бъчварова. По повод намеренията на Унгария да не се възползва от възможността да разсели 54 хиляди мигранти, пристигнали на нейна територия, вицепремиерът уточни, че нашата страна ще предложи общата бройка от 120 хиляди разселени по квотите на ЕК да се запази.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе България била "за"...Коя България? До кой се допитахте дали ги искаме тия? Явно пак ще лапнете някое милионче...
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой сложи тази смотана женица на такъв важен пост?!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко са 120.000 имигранта. 120.000.000 ще станат, че сме шампиони по евросубсидии. Демек лапай субсидия сега, а народа да се оправя как си може
98
0
 
3
 
! Отговори
gtf преди 8 години
онзи ден чета статия "на мигрантите не им се работи", на един му пращали 500, на друг 400$ всеки месец ...от Сирия. Държавата харчи щедро за издръжката на един мигрант, а бабите ни с по 30-40г. стаж, продължават да вземат пенсии по 200-300 лв. ?! Къде тук е справедливостта г-жо министър
97
1
 
8
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Защо вместо да приемате мигранти не се замислите какво да направите за да не допускате напускането на страната от стотици хиляди българи? Защо вместо да приемаме хиляди неграмотни мюсюлмани, не направихте така в България да останат стотиците хиляди интелигентни и образовани наши сънародници
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комбинацията от сегашните ни министри на вътрешните и външните работи е пагубна за България..
95
1
 
13
 
! Отговори
Омръзна ми преди 8 години
Откакто се помня, родителите ми работеха съвестно и с висока квалификация, но все зависеха от некомпетентни *** с партийни книжки, а заплатите и онова, което можеха да си позволят /правата им/ биваше съобразявано с това, че държавата отделя финанси и дава предимство на някакви, които нямат и не могат, защото Бог и природа са ги създали по-некадърни и мързеливи. Само че през соца примитивите биваха толерирани.Днес е горе-долу същото. Някакви нови "големи братя" ни нареждат кого да хрантутим!
94
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това правителство е вредно за България.Изключително некомпетентни и меко казано глупави хора.
93
1
 
21
 
! Отговори
Аре стига бе! преди 8 години
А честито! Тая тетка иска да се мери с Меркеловата и да превърне страната в Пакистан, а одеве по телевизията ония бахур образователния министър предложи, да се пуснали във ваканция децата изповядващи ислям, за да могли да си заколят на спокойствие шилетата за курбан байряма! Това правителство да не е на падишаха питам?
92
1
 
19
 
! Отговори
АЛОУУ преди 8 години
ТЕЗИ КОЛЯТ! СЪБУДЕТЕ СЕ!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей,Руме!Ти поне можеш да четеш,я прочети и подробно разкажи на началниците си какво пише по- и между- редовете на статията,че май има нещо конкретно за тяхното и на техните предшественици близко бъдеще:през гугъла: Россия заканчивает подготовку к отрыву от долларовой системы
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато ни приемат в Шенген и пътуваме без виза извън Европа, както другите страни, които сега ни налагат квоти, тогава ще започнем да говорим за справедливост.
89
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За!???СРАМ! В ден, като днешния празничен ден! Независими ли сме?Какво по-точно празнуваме днес,дупед***вци?
88
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега ние ли трябва да се изнасяме ***.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руме, ах как ще го наплюнча и ще те напляскам по д- то, ах, ах! Лошо момиче, тии!
86
0
 
31
 
! Отговори
Имаме си достатъчно преди 8 години
Какво ще вземаме бежанци, тези не са ли достатъчни? Ще дойдат и още в България, те дебнат на българо-турската граница денонощно и си чакат момента. Западните държави са по-богати от нас, а и бежанците искат при тях, така че няма какво да вземаме бежанците от западните държави, като Германия. Меркел си е виновна сама с нейната покана към бежанците, няма какво да намесват България с този проблем, защото тя си има достатъчно бежанци.
85
0
 
9
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Ami spravedlivo e, shtom eu go iska. Nie vsyako dupedavane go imame za spravedlivo. Samo che zashto tolkova zamislena e taya grobarka?
84
1
 
31
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Добре дошли са тия имигранти,никой от тях няма да бачкат тука,всички ще са на соцялни помощи и инвалидни пенсии.От Сауд арабия и Катар с радост ще направят 200 нови джамиики,така ще бъдат интегрирани и нащо правителство ще бъде похвалено от ЕС че се бори с ксенофобията и х уманното отношение спрямо имигрантите
83
0
 
43
 
! Отговори
Е да, де... преди 8 години
Ама всички мрънкат по форумите, а никой не излиза на улицата
82
0
 
21
 
! Отговори
знайко преди 8 години
В казармата всяка заповед беше предпоследна,много се надявам и при политиците да е като при военните!!!