Порошенко плаши с нови антируски санкции

Това ще стане ако Москва признае изборите в ДНР и ЛНР
26 сеп 2015 21:30, Александър Попов
303
Порошенко плаши с нови антируски санкции
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко заплаши с разширяване на антируските санкции, в случай че Москва признае изборите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, предаде ТАСС.

В интервю за украински медии Порошенко каза, че "Ако Русия признае предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР, то това ще е грубо нарушение на споразуменията от Минск за Украйна и това може да се изрази в разширяване на санкциите срещу Русия и в други последствия".

Порошенко определи предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР като измама и обеща, че украинските власти ще направят всичко възможно да не се допуска повторение на този процес.

В сряда руският външен министър Сергей Лавров заяви, че изборите в ЛНР и ДНР, насрочени за 18 октомври за 1 ноември не са нарушение на договореностите от Минск, защото в тях не били упоменати дати за произвеждането на избори.

Тогава Лавров отбеляза, че в Минските споразумения се съдържат някои положения, които доста отдавна са били грубо нарушени от украинското правителство. Той напомни, че съгласно минските договорености украинското правителство в деня на изтеглянето на артилерията от фронтовата линия, тоест през април, е трябвало да влезе в диалог и консултации с Донецк и Луганск относно условията за произвеждане на избори и тези избори трябвало да се проведат при съблюдаване на украинските закони и с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според Лавров на 12 март е изтекъл срокът за влизане в действие на закона за особен статут на Донецк и Луганск и за това е трябвало да бъде прието специално постановление с обозначаване на територията, на която този закон ще действа.

Подобно нещо така и не се е случило, а е бил приет закон, в който се казвало, че той не действа на територията на провъзгласилите се ДНР и ЛНР.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
4
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Ануснимен 178пита дали има още Русия...Питай си обамата!
111
0
 
5
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Поросенко е велик Ум!...Почти като Боко.
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пука и на Русия! Светът е с/у нея и тя пак е напред и по въоръжение и по мощ. Спи в/у Менделеевата таблица. А бе велика сила! Не знам само с кои очи ще искаме пак да ни освобождава, след като за пореден път излязохме предатели
109
0
 
19
 
! Отговори
10 000 украинци преди 8 години
Още една такава статия в полза на Русия, и още 10 000 украинци ще напуснат украинската армия и ще се присъединят към опълченците в Донбасс! Заедно с американското си оръжие!
108
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия...че още има ли такава държава?
107
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно прасето наистина има мозък колкото на ***.Инак щеше да осъзнае какво прави руската мечка в момента с ИД,и какво би направила с него,ако пожелае.
106
1
 
23
 
! Отговори
Степко преди 8 години
Жалка марионетка на потомъка на Кения.Сега се хапи дето не се стига.
105
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при този проблем с бежанците никой не мисли вече за потрошенко и проблемите му. набутали са страната си а сега да се оправят. Да бе мирно сидяло не би чудо видяло
104
2
 
4
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
До Поп ГруюАбе ква победа, кви пет лева.. Просто си правя духовна ч....я да гърча тролчета като тебе. ха-ха-ха!
103
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порош пак има махморлук и си мисли, че някой му обръща внимание.
102
23
 
3
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
И да шлякате минусчета , драги ми тролчета, фактите са си факти. "Жабарите' имат по-голям БВП от Русия. За Германия , Франция и Великобритания ич да не думаме.
101
28
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Русия може само да дрънка макети на нови оръжия. "Великата Русия" има БВП по-малък от този на Италия -който не вярва има нет! А 50% от този БВП се формира от износ на петрол и газ. Е те това е "великата Русия"
100
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марионетките никога не могат да пораснат, особено, ако са американски.
99
2
 
22
 
! Отговори
до 163 164 преди 8 години
АЗ СЪМ НАПИСАЛ ВИЕ НЕ ЧЕТЕТЕ А СЛЯПО ПИШЕТЕ НЕВЕРНИ ИЗРЕЧЕНИЕ, КОГАТО РУСКАТА ОБЛАСТ ОКРАЯ СИ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ В ООН ЗА ДЪРЖАВНИТЕ СИ ГРАНИЦИ ТОГАВА ЩЕ ИМА ДЪРЖАВА. СЕГА ДЕЮРЕ И ДЕФАКТО ДЪРЖАВА УКРАИНА НЕ СЪЩЕСТВУВА ДОБРЕ ЧЕТИ И ВЗЕМИ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙ МАЛКО. НЕ ПИШИ БЕЗМИСЛИЦИ. РУСКИ ЕЗИК СЕ ГОВОРИ В ОКРАЯ А НА ЗАПАД РУСКИ ДИАЛЕКТ НЕ МОЖЕ ДА МИ ПИШЕШ ГЛУПОСТИ И ДА ИМАШ НЯКАКВО МНЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ!!! ИЗГЛЕЖДАШ ЖАЛКО С БЕЗМИСЛЕНИТЕ ГЛУПОСТИ КОИТО СИ ПИСАЛ
98
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се чете в превод: Порошенко /янките/ плашат Русия с продължаване на санкциите. Ами досега руснаците не забелязах да са се трогнали от тях. И не виждам как Русия ще оттегли подкрепата за собственото си население. Отнесоха го пак редовите, заблудени от пропаганда украинци. Качеството им на живот отива под нулата.
97
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КУКЛОВОД,Вече свърши с рашизма в Украйна. Там никой и не ще да чуе за руската ***. Това което си написал е само признак на руско безсилие. От тук нататък предстои пълното възстановвяване на суверинитета на окупирините украински земи. Путин няма нито армия нито ресурс да води война срещу Украйна. Това което успя да окупира беше благодарение на унищожаването на украинската армия по времето на руския агент Янукович.
96
1
 
28
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ТАЗИ КУКЛИЧКА АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОДСКАЧА ЩЕ ЗАГУБИ И ОДЕСКА ОБЛАСТ!!! И НАКРАЯ ЦЯЛАТА РУСКА ОБЛАСТ ОКРАЯ!!! КЪДЕТО СЕ ГОВОРИ РУСКИ ДИАЛЕКТ ДЪРЖАВА УКРАИНА НЕ СЪЩЕСТВУВА ДЕЮРЕ И ДЕФАКТО ПРОВЕРЕТЕ ЗА ГРАНИЦИТЕ В ООН СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ.
95
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 162Обади се но твоя господ Путин и го попитай има ли Украйна или няма? И по колко трупове "груз 200" получаваше на ден от тая страна дето уж я няма твоя богочовек, а в същност най-голямото човешо нищожество Путин през август 2014.
94
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е типичен алкохолизъм!
93
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този сутрин като се събуди и почва да мисли какви още санкции да плаши Русия. Ще му се повреди мозъка от мислене.