Порошенко в ООН: Руската агресия пречи на развитието на Украйна

Делегацията на Русия напусна залата по време на изказването му
28 сеп 2015 09:13, Елка Василева
104
Порошенко в ООН: Руската агресия пречи на развитието на Украйна
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че страната му няма да изпълни целите на ООН за устойчиво развитие, докато Русия не прекрати военната агресия срещу нея, предаде ДПА.

В изказването си на Срещата на върха на ООН за приемането на Дневния ред за развитие Порошенко изтъкна, че мирът и свободата са необходими за постигане на целите на устойчивото развитие през следващите 15 години, но руските действия пречат на Украйна да напредва по този път.

"Устойчиво развитие не се постига, когато се чуват експлозии и мирни жители биват убивани", добави украинският президент.

В изказването си Порошенко заяви също, че Украйна иска да получи оръжие, за да се защитава по-ефективно, като уточни, че не става дума за смъртоносно оръжие, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Президентът призова западните страни да помогнат на Украйна, защото тя представлява преден пост за защита на мира и демокрацията.

По време на изказването на Порошенко руската делегация напусна залата на Общото събрание на ООН, съобщи пред ТАСС високопоставен руски дипломат. "Ние напуснахме залата в знак на протест срещу откровено политизираната и агресивна реч, която изобщо не отговаряше на темата на срещата", изтъкна източникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
ДАН преди 8 години
ПЛАЧАТ........ЧЕ СА РУСНАЦИ................А КВИ ДА СА!!!!!!!!!!
50
1
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
Какво може да продаде Русия на Европа а?Освен суровини!Коли,Самолети,камиони...какво?Отговорът е нищо!Това което произвежда е само и единсвено за вътрешна употреба.Икономика от ранен соц.модел.Суровини и оръжие за непренциозни клиенти.
49
1
 
0
 
! Отговори
коко преди 8 години
До Бобиабе имам чувството че си бил политкомисар в армията и подалеч от носа си не виждаш!Говоря за перспективата на Уккрайна -има суровини, била е житницата на Европа,ума машиностроене В бъдеще това може да я извади от кризата и да бъде продавано в Европа към която се стреми.Стига с тия опорни точки и това коленопреклонно обожествяване на Русията.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порош, това което на на теб ти пречи най много е липсата на мозък.
47
0
 
0
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
До зловещоИскам го Одисей 1, да. Дайте ми го. Колко струва информацията?
46
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До коко 79Ко Ко глупости говориш.1. Преди Майдан 60-75% от цялата продукция вкл военната отиваше за РФ2. 1.5г След майдан Украйна е с рейтинг Д - или Неминуем Дефлот защото "ГЕНИАЛНИТЕ" нови ръководители на УКР спряха почти цялата търговия с РФ едностранно - Или отрязаха си дебелия клон на който седяха3. Как ЕС си защитава пазара? С Мита? НЕ С Квоти? НЕ С ЗАКОНИ и САНКЦИИ? НЕ ЕС се защитава с сертифициране и високи изисквания. УКР и РФ нямат как да пробият. Обаче РФ има какво да продаде.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този омръзна с неговото мрънкане,смениха властта и пак същата работа.Ако така ще я караме следващите 5-10г. да ни заливат с такива новини,не благодаря.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мога да се хвана на бас че до коледа тоя ще е на два метра под земята или имигрирал в сащ
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Руската агресия пречи".... Стига приказки! Ако руската агресия ще започне реално, ще го почувствате!
42
0
 
14
 
! Отговори
ПолПрос преди 8 години
ПолПрос. Порошенко е ПолПрос. Тоест политическа ***. ПорПолПрос -> ППП
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такъв козел като Порошенко начело, Украйна трудно ще постигне устойчиво развитие
40
0
 
6
 
! Отговори
Do 67 преди 8 години
,,НАСА снимаха и тази планета отблизо" - да и светът стана по-добро място и Камерън спря да си играе с прасенца..
39
0
 
21
 
! Отговори
А преди 8 години
Тоя Прасешенко съвсем се е смахнал ! Нормалните украинци сигурно се питат с какво заслужиха своята съдба САЩ да им назначат президент ....
38
20
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 години
Абсолютно вярно !Русия иска една слаба и разорена Украйна с оскотял и манипулиран народ.Имперската и политика не допуска че някой може да има своя воля и да търси свой път на развитие.Много боли когато нещата се казват направо без диплпоматически тон...но са истина.Следващата която ще пострада ще бъде Молдова
37
0
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
До Анонимен.ей господине колко сте жалки продажници.къде го прчете или си видял.путин е подържан от руски емигранти в сащ и амер.граждани.снощи предадоха по телевизията россия-1
36
0
 
17
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
тоя.и яценюк.казват че путин е агресор не искат русия. неискат да купуват руски продукти по витрините да няма руско производство. а плачат че русия прекратява да купува ук.производство че путин иска да ги унищожи икономически.крадат газ и плачат че путин иска да прави друг поток.че укр.се лишава 2 млиарда дол.годишно от транзита на руският газ.влака москва -софия е спрян от украйна не пуска рус.влакове по укр.сега закрива и небесният коридор.и плачат че неполучавт пари от транзита. русия е винов
35
4
 
27
 
! Отговори
Моля не триййте преди 8 години
Украйна е *** на Вашингтон. Това е политическо мнение, няма нищо порнографско. Моля не трийте пак коментара.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прасенко бая се е отнесъл - каквото човек сам си направи и Путин не може!:)
33
1
 
19
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Интересно след като Яценюк, спре въздушните полети от и към Русия ...кой ще им е виновен пак?!
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ на КГБ мафията !