Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена

Ужасните последици ще са и за целия Близък изток, смята той
Обновена: 4 окт 2015 20:52 | 4 окт 2015 19:02, Красимир Ангелов
351
Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена
Снимка: Reuters

Коалицията между Русия, Иран и Ирак и режима в Дамаск трябва да победи в гражданската война с тероризма в Сирия, в противен случай страната може да бъде унищожена, предупреди сирийският президент Башар ал Асад, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той даде интервю пред иранска телевизия и отбеляза, че е уверен в ефективността на коалицията и определи шансовете й за успех като големи, въпреки че призна, че вероятно ще бъде платена висока цена.

"Ако не победим, това ще има ужасни последици за Близкия изток, като целият регион може да бъде разрушен", подчерта в същото време той в интервюто, откъси от което бяха разпространени от сирийското президентство в акаунта му в Туитър.

Сирийският президент разкритикува оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", която нанася въздушни удари в страната му без негово разрешение вече една година. През този период насилието в Сирия се увеличи, посочи Асад.

В същото време той покани западните държави да се присъединят към четиристранната коалиция. “Ако те го направят сериозно и искрено, или ако поне спрат да подкрепят терористите, ще постигнем резултати много по-бързо”, отбеляза той, цитиран от Франс прес.

Сирийският президент подчерта, че всички разговори за това каква да е политическата система и кой да управлява страната са нейна вътрешна работа.

Както е известно международните опоненти на Асад поставят оставката му като предварително условие за политическо уреждане на конфликта в Сирия. В последно време се наблюдават нюанси в позициите на някои западни страни, които допускат възможността той да остане на власт през преходен период, отбелязва БТА.

Същевременно стана ясно, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава.

Подкрепяните от Запада сирийски опозиционни фракции твърдят, че в района на тези руски атаки няма присъствие на джихадисти от "Ислямска държава" (ИД) и сирийския клон на Ал Каида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен ушким... преди 8 години
Гледам и не вярвам на надъханоста с която коментирате....явно сме във конфронтаця която е създадена отново отСАЩ...И ТЕХНИТЕ АВЕРИ..........ВОЙНА.....ОТНОВО ЛИ ,МИ ТОВА Е ЧАСТ ОТ СПАСЯВАНЕ НА СТАНДАРТЪТ НА ЖИВОТ НА САЩ И.....ГРАБЕНЕ...ЗАВЛАДЯВАНЕ...ПОСЛУШНИЧЕСТВО...ПРИТИСКАНЕ....ВИЕ ГО ВИЖДАТЕ НА ЖИВО У НАС...С НАШИТЕ АМЕРИКАНСКИ МАРИОНЕТКИ.....ЖАЛКО ЧЕ НЕ ГО НАПРАВИХМЕ КАТО РУМЪНЦИТЕ.....НО НЕ Е И КЪСНО.....РУСИЯ НЕ ИСКА ВОЙНА.......НО ЖАЛНА ИМ МАЙКА АМЕРИКАНСКА....,ВСИЧКО СИ ИМА ГРАНИЦ
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na Putin Bravo na kitai Bravo na garzia sarbia Rusia napred kitai napred
154
2
 
2
 
! Отговори
До Олег Иванов преди 8 години
Познавам мнозина, които заминаха за САЩ и нито един от тях не се е върнал. Също така в САЩ е пълно с Руснаци които също никога няма да се върнат в Русия. Причините знаеш какви са няма нужда да ти обяснявам.
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и противния тип е тоя на снимката. Садистичният му поглед и усмивка в съчетание с мишите му ушички тотално разкриват що за гнусен престъпник е тоя ***
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убийците диктаторите като този екземпляр на снимката и *** се подкрепят закономерно
151
3
 
4
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Анонимен 243Незнам дали руснаците пият повече, но *** като теб незнаят на кой свят се намират. Америка дава 5 милиарда за фашистите в Украйна, сваля се законно избран президент, доставя се американско оръжие в Украйна и ти говориш , че Русия напада. Голяма част от населението на Украйна е рускоговорящо и не желае да живее под ръководство на фашисти.Правят си демократични референдуми и излизат от Украйна.И накрая не може мишок като теб да коментира качествата на Путин.
150
4
 
4
 
! Отговори
чудя се преди 8 години
кое е по-лошо за сирийците :Путин да ги ''освободи'' или ИДИЛ да победи....И в двата случая жална им майка....
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо когато се оплескат нещата-позиция-опозиция-навсякъде понапред по света изпращаха сини каски като контингент на международните сили по молба на някой,който му викаха президент и е общи,има съвеста да предупреди останалите да не се пляскат вътре или навън кат бягащи по перферията или навлизащи насреща в помощ коолирали,кооперирали се групировки кат бягащи и гонещи таласъм влизащи-излизащи след него,който им бяга по допирателната и те след него,а-ха да го стигнат при нас,още покана за танц с Т
148
5
 
5
 
! Отговори
отврат преди 8 години
Химическият убиец Башар, аятоласите на Иран, терористите от Хизбула и ''православният'' татарин Путин ...Мъдрият ни народ казва - кажи ми кои са ти приятели да ти кажа кой си !
147
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
нещо се обърках -Ал кайда какви бяха? Нали те бомбардираха кулите в САЩ.Сега пък станаха вече приятели ,така ли?
146
4
 
12
 
! Отговори
Олег Иванов преди 8 години
Е, убедих се че това американците са долнопробно племе !Сега вече разбрах, защо толкова достойни българи които заминаха там,не можаха да престоят повече от две години покрай тези мизерници и севърнаха отново в . . .Родината си !Не стига че се оплескаха с "*айна" и обърнаха целия Близък Изток с"хастара навън", а сега когато руснаците се заеха сериозно с оправянетона този проблем и подпукаха освен Ислямска държава и другите техни мекеретаот измислената от тях "умерена опозиция", Чичо Сам започна да им прилага * си "еврейски" номера !Започнаха да публикуват манипулирани к
145
2
 
16
 
! Отговори
СЛУЧАЙНО МИНАВАЩ преди 8 години
Нещо за избитите от американски самолети 22-*** лекари и пациенти от болница "Лекари без граница в Кундуз? Само съболезнования от
144
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно г-н Асад, Русия си знае работата. Вашите *** врагове ще бъдат изпепелени а ако случайно някой остане жив ще бъде расфасован от чеченските патриоти.
143
2
 
31
 
! Отговори
СЛУЧАЙНО МИНАВАЩ преди 8 години
РУСИЯ НЕ ЗАПОЧВА ВОЙНИТЕ, ТЯ ГИ ЗАВЪРШВА!
142
2
 
17
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 265 266ОПОРНО ТОЧКОВИ вие от елементарна логика не разбирате. Как може 1 да кажеш че следствието е предизвикало проблема и 2 упорито да твърдиш нещо което е точно обратното на реалността?1. САЩ забърка кланиците в Украйна и Сирия (ПРИЧИНА) Русия не се намеси в Украйна и Десен СЕКТОР(Неонацисти) почна да коли и беси. Местното население се хвана за оръжието(СЛЕДСТВИЕ) Украйна е пред фалит(Следствие)2. ИД официално заплаши Русия(ПРИЧИНА) АСАД покани РФ да размаже главите на ТЕР(Следс
141
2
 
26
 
! Отговори
морски преди 8 години
Щом запада,САЩ и терористите реват на умряло,значи Сирия и Русия са на прав път!Успех на руската армия!
140
2
 
26
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Гледал съм интервюто с Башар Асад в което той в пряк тест казва,че различните терористични групировки са създадени и финансирани от запада,САЩ,Саудитска Арабия,Катар.И че докато изброените не спрат финансирането проблеми ще има.Добре че се намесиха Руснаците.Терористите освен от тояга от друго не разбират.
139
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За цялото си царуване Путин обогати себе си и олигарсите, недоволните бяха избити - Немцов, Литвиненко, Политковская и много други...Народа обедня още повече.Цената на водката падна и народа пие повече.Русия нападна Украйна, води война в Сирия.Нищо добро, нищо полезно за Русия не направи Путин.
138
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя касапин, който изби хиляди жени и деца говори за тероризъм? Ценичен е! За другия топ терорист Путин няма какво да се говори. Неговите терористи в Украйна продължават да избиват мирно население, а повече от милион са вече бежанците там....само заради лакомията му да граби земя! И тези ще се борят срещу тероризма.....
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я стига сте плакали!Щяло да има 3-та световна война ;)Ами за нея се говори още от края на 2-та световна, а още не е почнала.Големите са с изравнени ядрени сили и затова никой не иска тотална война.