Буря потопи Кан и Ница, 12 загинаха

Улиците на Лазурния бряг се превърнаха в реки
4 окт 2015 07:55,
8
Буря потопи Кан и Ница, 12 загинаха
Снимка: Ройтерс

Наводнения, бури и урагани удариха Европа и Америка. Френският Лазурен бряг се оказа под вода, прочути булеварди в Ница и Кан се превърнаха в пълноводни води, предава БТА, цитирайки Франс прес. . Вода заля дори прочутия крайбрежен булевард в Кан и предизвика свлачища.

12 са жертвите на мощната буря в световноизвестните курорти.

Още по темата
Пет души са загинали в община Манделийо-ла-Напул, западно от Кан. Те са пътували с кола и са се опитали да я откарат до безопасно място, след като на пътя нахлула вода, но не успели да се спасят навреме. Трима души, пътуващи с кола са се озовали, в малък тунели близо до Кан и са се удавили от придошлите води там. Трима души се удавиха в старчески дом близо до Антиб, а четвърти човек се удавил на паркинг в Кан, превърнал се заради дъжда в езеро.

Наводненията са отнесли коли в морето. Десетина влакове бяха блокирани по гарите в югоизточната част на Франция със стотици пътници в тях. Второстепенната пътна мрежа е непроходима. Част от магистралата А8 е под вода. Къмпинги са били наводнени и хората са се покатерили на караваните си в очакване на хеликоптери, за да ги спасят оттам. В район, силно посещаван от туристите, над 500 души, сред които много британци и датчани, се оказаха блокирани в терминалите на летището в Ница.

Стихията отмина Югоизточна Франция и сега се е насочила към италианското крайбрежие. Тревогата за Франция вече е отменена.

Междувременно американският президент Барак Обама обяви извънредно положение в щата Южна Каролина заради наводненията, причинени от бурите там, предаде Ройтерс. Обама нареди на щата да бъде оказана федерална помощ, а федералните агенции ще координират усилията по справяне с последиците от бурите.

Стихията е предизвикана от преминаващия в Атлантическия океан ураган Хоаким, който е вече от четвърта степен. Той бързо се насочва към Бермудските острови с ветрове със скорост 250 километра в час.

Периферията на урагана предизвика проливни дъждове и около 200 милиона американци по източното крайбрежие са под тревога заради наводненията.

Хоакин премина през Бахамите и предизвика проливни дъждове и в Куба, и Хаити. В стихията край Бахамите изчезна товарен кораб с 28 американци и 5 поляци на борда.. В операцията по издирването му участват самолети С-130 и хеликоптер МН 60. Два кораба също ще се присъединят към издирването. Досега от "Ел Фаро" е открит само един спасителен пояс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
очакваше се преди 8 години
Пише го в Библията за тия бедствия.Наказанието ни е заради гейското ни общество и липсата на морал, а и природата не пожалихме.
5
0
 
8
 
! Отговори
Huk преди 8 години
Korupciyata v Cannes i Nica e prichina za tezi jertvi! Parite za pochistvane na shahti..kanali i parkove sa v djobovete na mestnite mastiti chinovnitci! Franciya e potunala v layna....i korupciya
4
0
 
29
 
! Отговори
Евто преди 8 години
"булеварди в Ница и Кан се превърнаха в пълноводни води" Ей не се научиха тия да пишат и това си е неграмотниците стават обикновено журналисти "пълноводни води" не бях чувал да има а "пресъхнали води" има ли
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХААРП!!
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако пратим наши журналисти,ще установят,че причината са непочистени шахти по улиците.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
250 км в час над Бермудите ?Този ураган , предизвика големи вълни , силен дъжд и вятър ! Моят син летеше са Северна Каролина и каза колко е било страшно в самолета, на който крилете се тресели !