Дания се готви за безпилотен полет до Луната

Проектът предвижда 22-тонна ракета да кацне на спътника
4 окт 2015 13:15,
13
Дания се готви за безпилотен полет до Луната
Снимка: Reuters

Екип от датски инженери възнамеряват да осъществят безпилотен полет до Луната и събират средства за изпълнение на плана си чрез онлайн услугата Kickstarter.

Проектът, наречен Moonspike, включва създаването на 22-тонна тристепенна ракета носител, която да кацне на повърхността на естествения спътник на Земята, съобщи ”Дарик”.

Инициаторите на проекта признават, че реализирането на плана им ще бъде изключително трудно, но не и невъзможно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: лунаполетракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
Според сайта им, засега са събрали ~16000 долара.безспорно внушителна сума , ама малко недостатъчна за луната.
6
1
 
5
 
! Отговори
uselest преди 8 години
Загубих 10 ценни секунди от живота си с тъпата, безмислена статия във безполезният им сайт.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ракетите не кацат , а излитат . Ако цялата ракета е с маса 22 тона , то това което ще кацне на луната ще тежи няколко килограма . Напълно е възможно на луната да се достави и товар с маса 22 т. , но стойността ще е гигантска . Аполо 11 - ракета Сатурн V маса 3 038 500 кг. и полезен товар 47 000 кг. , от тях масата на лунния модул Ийгъл - 14 696 кг , който всъщност товар е доставен на луната
4
1
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Товар 22 тона определено може да се докара до луната, ще струва около 2.6 милярда долара само да се изкара в орбита на Земята.Ако е държавна програма и отпуснат 10-тина милярда евро, да речем, че е постижимо. Copenhagen suborbitals са аматьори, които разчитат на спестени пари от банички и дарения. Те определено няма да ходят до Луната.Дания определено няма опит в космическото дело, което изисква строго специализирани, високо квалифицирани инженери и куп пари, така че аз залагам на провал.
3
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Търси в нета Copenhagen suborbitals.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** пак не са разбрали ама пишат тука глупости ли пишат. С 22 тона ракета може да се занесе около 50-ина килограма полезен товар в най-добрия случай. Ако е с твърдо гориво ще стане. 1-ва и 2-ра степен извеждат в орбита и след гравитационно ускорение палят третата степен за да ускорят до луната. След това проблема е забавянето на скоростта и кацането. Ще им трябват прецизни радари. Няма да е лесно но предизвикателството си струва. За 22 тона ракета не трябва космодрум. Може и от камион.
1
0
 
11
 
! Отговори
SD преди 8 години
Ракетата ,,Сатурн 5,, е с тегло около 2750 тона , а с 22 тона докъде ?