Краен срок? Русия в Сирия докато има заплаха от тероризъм

По данни на Москва около 2000 руснаци воювали на страната на терористите
Обновена: 4 окт 2015 10:33 | 4 окт 2015 10:30,
520
Краен срок? Русия в Сирия докато има заплаха от тероризъм
Снимка: архив Reuters

Необходимостта от руското военно присъствие в Сирия ще отпадне, когато изчезне терористичната заплаха. Това обяви постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов в интервю пред телевизия Евронюз на въпроса колко ще продължи руската мисия в Сирия.

Още по темата
Интересът на Русия в Сирия не е свързан със създаване на военна база в Близкия изток. Руската военна мисия в Сирия цели унищожаване на терористичната заплаха за региона и целия свят, каза Чижов, цитиран от ТАСС и БТА.

"В сравнение с присъствието на други страни руското военно присъствие в региона не е чак толкова внушително. Не става дума за създаване на някакъв специален плацдарм. Разбира се, ние и занапред ще присъстваме в Близкия изток както в дипломатически, така и в политически смисъл и ако е необходимо - във военен, въз основа на международното право", обясни още посланикът на Русия в Москва.

Чижов каза още, че не знае колко ще продължи руската мисия в Сирия и затова не може да каже кога ще приключи конфликтът и руската военна техника окончателно ще напусне Сирия. Чижов обясни, че необходимостта от руското военно присъствие в Сирия ще отпадне, когато изчезне терористичната заплаха, "когато се възстановят мирът и стабилността".

В отговор на въпрос защо Русия е решила да предприеме активни действия в Сирия чак четири години след началото на конфликт, Чижов отговори, че сега ситуацията е станала опасна не само за Сирия, но и за целия регион. Той съобщи, че по руски данни на страната на терористите в Сирия воюват около 2 хиляди граждани на Русия и на страните от Общността на независимите държави. ”Когато се върнат по домовете си, те създават опасност за сигурността на държавата”, посочи постоянният представител на Русия в ЕС.

Той заяви, че руските военни не се намесват в политическата обстановка в Сирия и не нанасят, както се твърди, удари по умерената сирийска опозиция, бореща се с Башар Асад. Русия атакува само ИДИЛ и други терористични организации като Фронта "Ан Нусра", като взаимодейства с въоръжените сили на други държави. "Ние взаимно се информираме", каза Чижов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 437Я ни кажи,че ми е интересно с какво точно американско оръжие ИДИЛ ще свалят Су-34?
279
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 461До въпросния продажен журналист Колко са Мигрантите от Сирия в България до преди 5 години - между стотици и две хиляди човека(макс) като повечето са учили в България и след като са си взели Тапия са останали тук да въртят Бизнес Сирия-България, Търговийка, Туризъм и пр. Палестинците бяха повече по това време и постоянно и временно пребиваващи След като почна "Демократизацията" бройката се увеличи Да някои може да бягат от АСАД за да не служат в армията. Но повечето бягат от ВОЙНА
278
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 8 години
Успех на руската армия!
277
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До *** 456Ушанка вземи погледай малко медии но не хАмерикански а Руски и ще разбереш позицията на Рашките. Лавров го каза в прав текст:Този който Квака като ТЕРОРИСТ, Изглежда като ТЕРОРИСТ и се БИЕ КАТО ТЕРОРИСТ е ТЕРОРИСТ.Ние провеждаме анти-терористична Авиационна операция на територията на Сирия по молба на Сирийското правителство. По-голяма част от "Свободните" отидоха в ИД. Мислите ли че останалите не са от същия дол дренки?
276
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
произвеждат звънцитая година направиха няколко опита с техни двигатели и всичките неуспешниама защо копуват нали има санкции- забългарите може да има санкции за тях нямааазащото ни управляват сарасаидни марионетки
275
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе това неграмотните и продажни сороидчета се отворили на икономически теми- ракетни двигатели за 1 милиард в калифорния ли ще им направят- дето маймун макейн скачаше в конгреса да няма сделката - не го послушаха защото немогат да ги произведат- миналата седмица сключиха договор за обновяване на целия железопътен парк с руска продукция - пак от калифорниянашите стоки гният заради подобни продажни *ври да угаждат на краваритеа те си въртят бизнеса с русия и дърпат каишката на соросчетат
274
9
 
2
 
! Отговори
Ушанка преди 8 години
Не знам колко трябва да си нагъл, целия свят да вижда, че бомбардираш опозицията, а ти да твърдиш, че се бориш с ИД!?Типични руснаци!
273
6
 
4
 
! Отговори
сърп и чук преди 8 години
с една дума сирия е вече трайно окупирана от болшевиките
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Производството на опаковки и реклами не е икономика
271
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ква икономика бре? Ако спрат китайците да пишат върху стоките произведено в сащ, ако спрат и още десетина държави, ще видим кон боб яде ли!
270
6
 
4
 
! Отговори
Това да се чува преди 8 години
Лошо няма. Икономиката на един единствен щат - Калифорния, е по-мощна от икономиката на цяла Русия. Когато приключи ситуацията в Сирия, икономиката на едно калифорнийско село ще е по-мощна от цялата руска икономика.
269
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Избиването на цивилни граждани е запазена марка на краварите и техните съюзници. Колко сгради и хора сринаха и убиха в София? Колко хиляди тонове отрова хвърлиха над Виетнам? ***. Съвсем скоро в Югославия безразбрно обстрелване на цели, няма нужда да ви припомням що народ изтребиха. Та те сринаха огромни сгради в Манхатан като избиха там над 3000 собствени граждани. Те са един дол дренки с джихадистите.
268
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще повярвам, че ИД се подкрепят от американците, когато започнат да свалят СУ-тата. Засега има други индикации.
267
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен444 Пак нещо си проспал ,ама яко си спал .Или зададената тема ,разрешава това . Бият ,мамка им руска ,бият . Не се лигавят като краварите . И защо краварите и Брюксел нададоха рев на умряло, вместо да са доволни ,че рашките ще свършят работата вместо тях .Защо защитават боиците,, от ИДИЛ? ,,
266
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо за избите от американски самолети в Кундуз,22-*** лекари и пациенти от болницата на ,,Лекари без граници ,,Ни дума ни вопъл . Е ,краварите се извинили.
265
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера от дезинформационна агенция ТАСС ни надуха главите, как масово от ИД дезертирали и се предавали на "добрите" руснаци. Днес млъкнаха. ***, защо така ?
264
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май рублите свършиха. Толкова си могат руснаците, два дена 36 убити цивилни и сега ще дават само морална подръжка на Асад.
263
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей кво стаа бе то никакви новини от сирияне смеят да шукнат- защото истината не им оттърва а пък лъжите лъснаха и сега си мълчим
262
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво стана с т.н. зона за сигурност в Сирия, широко обсъждана от джуджето Давутоглу, която Турция щяла да установи?Защо мазните от дюнер усти в Турция сега мълчат?
261
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 441Анонимни Опорно Точков, Ако това е вярно а то не е освен пясука ще оставят и нефтените полета на Сирия. Не са толкова богати колкото други страни от Района но стават. Много си умен да знаеш. Нали ИД заради печалбата от тия нефтени полета се пръкна.