Не наранявайте животно, ако го видите в беда

Днес е Световният ден за защита на животните
4 окт 2015 08:28,
29
Не наранявайте животно, ако го видите в беда
Снимка: Reuters

Днес отбелязваме Световния ден за защита на животните. Той се чества в Деня на Свети Франциск, покровител на животните. Решение за отбелязването му е взето през 1931 г. на Международния конгрес на привържениците на движението за защита на природата във Флоренция, Италия, съобщава bTV.

Организациите за защита на животните използват празника, за да насочат вниманието на хората по света към необходимостта за хуманно и отговорно отношение към животинския свят.

Не наранявайте животно, ако го видите в беда, помогнете или потърсете помощ, не унищожавайте гнездата на птиците и техните местообитания, не изоставяйте животно на улицата, поговорете с децата си за закрилата на животните, посетете приют, осиновете куче или котка - това е най-малкото, което можем да направим, призовават приридозащитниците.

Заедно можем да направим всеки ден Световен ден на животните, посочват те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Храненето на уличните котки се наказвало с глоба 500лв.пред нашия блок има даже изграден коткарник истински замък наораво пълно е с котки идват разни бабури мъкнат не какво да е а купешка храна.а нямали пари бабишкерите.колара ми цялата в мръсни следи от котешки лапи.сеят навсякъде бълхи някой ден ще ме прихване и ще го наритам тоз коткарник и ще метна оърова то да беше една две котки не десетки са....
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня ден видях животно в беда, смачках го веднага, беше ***. Горд съм постъпката си, нека всеки който не го е правил или не би го направи, да хвърли първи камък.
7
4
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Ето истинското лица на екотерористите - хората били "кофти"!? Ами отивай да живееш в гората бе женчо, отивай да бягаш гол из полетата като първобитен, да те видим колко време ще устискаш преди да се завърнеш с рев сред онези дето били "кофти".
6
5
 
3
 
! Отговори
do15 преди 8 години
Ot napisanoto ot teb,stignah do izvoda 4e i horata okolo teb ne gi obi4ash,ti si golqm egoist.Primer si za tova kakav 4ovek ne trqbva da bade za drug.
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен пък ми писна от меки китки! Обичайте с любимците си някъде далече от нормалните хора! Аз човек и ме интересуват само и единствено хората.
4
3
 
14
 
! Отговори
Любящ преди 8 години
Обичайте животинките ! Всички сме от един ДУХ !
3
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Който обича и уважава хората,той е толерантен и с животните.Обратен вариант,не...знам.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 1Кажи го това на ловджиите. Аз не мога да проумея какви хора са тези- да убиваш и за удоволствие само, като лисици, чакали...убиват ги и ги оставят мъртви в гората. Защо? Какво удоволствие може да изпита човек от това? Ей това ми е много загадъчно.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да нараниш животно все едно да нараниш дете! Трябва да си психопат и садист, за да го направиш!