Залята от бежанци, Германия в страх от българите

Очакват се над 130 000 българи и румънци да влязат през 2015-а
6 окт 2015 17:00,
91
Залята от бежанци, Германия в страх от българите
Снимка: архив Reuters

Германският институт за пазара на труда и професионалното развитие публикува проучване относно имиграцията от България и Румъния, в което прогнозира броят на гражданите им в страната да нарасне, пише австрийският вестник Die Presse.

Не само бежанци от кризисни райони ще създадат предизвикателства пред германския пазар на труда, но и имиграцията от двете млади европейски членки, опасяват се германците. 

Към момента в Германия живеят 637 000 българи и румънци, а само през изминалия август в страната са емигрирали 12 000 души от двете страни. Очаква се за цялата 2015 година броят на имигрантите от двете страни да е между 130 и 150 хиляди души.

Оказва се обаче, че имигратите от двете най-бедни държави от Европейския съюз успяват бързо да си намерят работа. Между 79% и 84% от българите и румънците са икономически активни на пазара на труда.

Междувременно германците се опасяват от тежестта, която социалната им система трябва да понесе. Само за миналата година 64 000 българи и румънци са се възползвали от социални помощи. Междувременно тази бройка е нарастнала до 105 000. Това означава, че близо  17% от българите и румънците разчитат на социални помощи.

Въпреки че по-голямата част от новопристигналите в Германия и Австрия са млади и добре образовани, те често не намират работа по специалността си. Доста често те намират нискоквалифицирана работа в производството, туризма или временна заетост по строежи или в земеделието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-хубавото е,че "модерна"Европа ще види,че жената трябва да си стои в къщи да гледа и възпитава децата.Нещо,което си е нормално.
58
0
 
9
 
! Отговори
До 75 преди 8 години
За жалост е така, и то благодарение на господарите им от ФАЩ. Техен стратегически интерес /на ФАЩ/, е да не допуснат съюз или разбирателство между Русия и Германия...
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия ще е бита карта до пет години. Бабата с интересната моминска фамилия им сложи примката.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Останахме без лекари, защото половината ни лекари отидоха да работят в Германия.
55
1
 
14
 
! Отговори
III до 72 преди 8 години
За нормални питах аз, споменатите от теб са ясни. Мои успели близки, които живеят там, бягат от Германистан посока насам. Там не е за хора вече. Местните са толкова наивни, че сами си го вкараха.
54
2
 
9
 
! Отговори
До 70 преди 8 години
Бол сводници и ***...
53
7
 
8
 
! Отговори
III преди 8 години
Кой нормален българин би бягал към Германистан?
52
1
 
30
 
! Отговори
До 68 преди 8 години
Каква солидарност...?!? Всичко е двоен стандарт в този ЕС, лошото е, че при този двоен стандарт българите винаги сме "***" /ако знаеш вица/, а всички други - мароканци, алжирци, суданци, нигерийци, сирийци и т.н. - те са винаги светло зелени. Ама те ще осъзнаят, че са се прецакали, ама ще е късно...
51
2
 
29
 
! Отговори
653 преди 8 години
Ми солидарността къде е сега? Какво да правят образованите българи ако нямат работа в БГ? Нали има свободно движение на стоки, капитал и хора в съюза? За бежанците превеждат конституцията на арабски пък на съюзниците им слагат бариери. Брей двуличие голямо...
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** комунистически *** Германия се изправи от войната и е водеща икономика в Европа, ей олигарсите дето ви плащат карат баварци, а вие им отваряте вратите, заради вас никой не иска да стои в тази крадлива и *** държава, последния да дръпне шалтера у без това енергийната мафия ще го докара до режим
49
1
 
25
 
! Отговори
До Методи хъша преди 8 години
Трябва да ти кажа, че наште са като сукалчета в сравнение с онея знайни и незнайни главорези, които прииждат в Германия, за да "работят"
48
1
 
15
 
! Отговори
A преди 8 години
Може да ги е страх само от тия , които като ги питат какви са и те казват българи,
47
4
 
6
 
! Отговори
70 преди 8 години
А мислех, че дойчовците са много умни.
46
0
 
20
 
! Отговори
Млад кадър преди 8 години
Нека да ги е страх германците... А страх ги е не само тях, от българите се страхуват англичани, французи, холандци, белгийци....Не мога да разбера защо, при условие, че всички тези държави са пълни с всякакви черни и полукафеви *** от Азия и Африка, а те, шматароците, ги е страх от "лошите" българи. Не са много далновидни, щом допускат всичката тази ***, а нас ни ограничават-85 % от българите в емиграция искат да РАБОТЯТ, а по-голямата част от са там за престъпления и "социал"
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мигранти от България да няма война , или политическа нестабилност те са повече от сирийците
44
0
 
18
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Залята от бежанци, Германия в страх от българите.---------Де го чукаш, де се пука!!!!! Е, халал да им са бежанците!!! Всичко с времето си, а времето е най-жестокия и безкомпромисен учител.Жалко за редовия германец, който ще трябва да плати сметката заради шепата си недалновидни либерални политици!
43
8
 
34
 
! Отговори
Край преди 8 години
Германия чрез ЕС изсмуква живота на малките народи в Европа. Не забравяте че тази прехвалена нация пърди на масата и се секне като Шрек Тази нация е създала най-мракобесния режим в световната история. Горд съм за това че българин не е тровил хора с газ в камера, не е ппавил фенери от човешка кожа и въжета от коси. ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМИЯ ТОЛЕРАНТЕН изтерзан БЪЛГАРСКИ НАРОД.
42
1
 
33
 
! Отговори
тико40 преди 8 години
В Германия под българи разбират роми те наистина за по - зле
41
0
 
9
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
До А БАХ БОДАЛЛЪКАХАХА, БИЛИ ГЛУПАВИ, ЗАТОВА СА ИКОНОМИКА НОМЕР 1! нИЕ НАЛИ СМЕ ТАРИКАТИ И МНОГО УМНИ , ЗАТОВА ЕЙ ТУКА ПИШЕМ ДА СЕ НАМИРАМЕ НА РАБОТА!!!
40
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че кой нормален човек иска да ходи в тази страна, населена с араби, гейове и грозни жени! Абе, грозни хора-гадна страна!