Афганистанци и албанци се биха в приют за мигранти в Хамбург

Един човек е бил намушкан с нож в ръката
7 окт 2015 08:54, Елка Василева
7
Афганистанци и албанци се биха в приют за мигранти в Хамбург
Снимка: архив, Reuters

Петима души бяха ранени в бой между шестдесетина афганистанци и албанци в приют за търсещи убежище лица в германския град Хамбург, съобщи за Франс прес местната полиция.

Един човек е бил намушкан с нож в ръката и се е наложило да бъде приет в болница. Някои от участниците в боя са използвали железни прътове.

Трима души са били задържани за кратко, но вечерта ситуацията се е нормализирала в този приют, където биват настанявани мигранти веднага след пристигането им в Германия, преди да бъдат разгледани молбите им за убежище.

Ден по-рано пък бежанец загина при пожар в приют в Германия. Огънят тръгнал в апартамент в град Заалфелд, в централната провинция Тюрингия, където били настанявани мигранти. 29-годишен мъж от Еритрея е починал. Полицията е започнала разследване, за да установи дали пожарът е бил причинен умишлено.

През последните месеци Германия стана сцена на поредица палежи на приюти за мигранти на фона на рекордния приток на кандидати за убежище, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Тия ориенталци ми напомниха за един дърт ром, дето викаше: - Няма нужда българите да ни трепете - просто докарайте в махалата една цистерна с ракия и една ГАЗка с ножове - ние сами до сутринта ще сме се изколили.
1
0
 
33
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Швабите да бъдат така любезни да предоставят собствените си жилища на мигрантите.Те самите да отидат в приюти.Така ще има ред и мигрантите по лесно ще се интегрират.За да стане интегрирането по лесно редно е да им предоставят и заплатите си немците могат да живеят добре и на социални помощи.Нека бъдат по толерантни.