Меркел и Оланд за миграционната криза в ЕП

Шулц: Историческа визита в исторически трудни времена!
7 окт 2015 12:20, Анисия Иванова
17
Меркел и Оланд за миграционната криза в ЕП
Снимка: Bulgaria On Air

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд ще направят днес съвместно изявление пред ЕП в Страсбург, посветено на миграционната криза в Европа. Според анализатори събитието в този формат е историческо от една страна, защото двамата лидери ще говорят за предизвикателствата, пред които е изправен Стария континент.

От друга, защото се случва дни, след като Бундесрепубликата отбеляза годишнината от падането на Берлинската стена и обединението Германия през ноември 1990 г.

Историческа визита в исторически трудни времена. Така председателят на ЕП Мартин Шулц определи предстоящото събитие. По думите му ЕС е изправен пред огромни предизвикателства и изисква силен ангажимент от своите лидери.

Последното подобно съвместно обръщение на лидери на Германия и Франция пред европарламента в Страсбург правят канцлерът Хелмут Кол и френският президент Франсоа Митеран на 22 ноември 1989 г. Във фокуса на изявленията ще бъде бежанската криза в Европа, предизвикана от продължаващата повече от 4 години война в Сирия.

Мигрантското нашествие на Стария континент предизвика разделение сред 28-те страни-членки на Общността и принуди някои от държавите да въведат граничен контрол и напомни времената на разделение от Желязната завеса, отбелязва Ройтерс.

Междувременно продължават инцидентите в бежански лагери в Германия. Петима души бяха ранени в бой между около 60 афганистанци и албанци в приют за търсещи убежище лица в Хамбург.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от Свят четете в bgonair

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
кк преди 8 години
Обединена Европа за европейците,,американци,руснаци и други навлеци,да не се правят на отворени..ако някой си мисли че бежанци,газови монополи и американски кооперации ще съборят европа не са познали,бавно но сигурно европа ще се освоби от окупаторите които 70 години се гушат на наш гръб..
9
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тия двамцата, тия двамцата.......!!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакайте Путин е в почивка днес, има рожден ден. Така че, следващия път и той ще се присъедини да ви каже какво трябва да се направи и да не забравите скъпи меркел и оланд да си водите записки
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахах историческа визита ли? по-скоро историческа глупост и ислямизация. ЕС се превърна в заден двор на Турция и Саудитска Арабия. Турците отдавна бавно и методично си подготвяха плана, докато ние гледахме турски сериали и се възхищаваме колко били по-добре от нас.
6
0
 
9
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Хитлерка и Майонезко имитират дейност и загриженост и си придават важност.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При това т.нар. "бежанци" трябва да бъдат настанявани именно в страните, в които искат, без по никакъв начин да бъде ограничавана свободата им на придвижване. В тази връзка Сорос препоръчва, ако ЕС не разполага с достатъчно средства за целта, да пусне дългосрочни облигации, т.е. да увеличи държавния дълг.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не поканят и Сорос.В края на септември той лансира идеята, в която предлага на Европейския съюз, вместо да се опитва да ограничи сегашната "бежанска вълна" на континента, да започне да приема още повече имигранти.Според него, ЕС следва да приема най-малко по един милион мигранти от Близкия Изток и Африка годишно като гарантира на всички тях достатъчно добри условия на живот. Европа трябва да приеме колкото се може повече хора отвън, гарантирайки им жилище, медицински грижи и образование, като за целта изразходва в рамките на две години не по-малко от 15 хиляди евро за всеки отделен имигрант
3
0
 
6
 
! Отговори
do 5 преди 8 години
Лошото е, че няма да е "съдбата ИМ", ами "съдбата НИ". Защото сме в една лодка.Точно посъщия начин, както ние, 25 години по-късно сме все още "бившата комунистическа държава България".
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаше да е никакво предизивикателство, ако Меркел, Оланд, Онкер се бяха държали адекватно.В случая и САЩ и Русия си гледат и проправят отлично интересите, за разлика от ЕС. А ние, както винаги сме на ебнатата страна.
1
0
 
19
 
! Отговори
шще преди 8 години
Ако има нормални европейци тези двамата трябва със сурови яйца и камъни да ги посрещнат пред ЕП. Тези кукли на конци на САЩ са позор за собствените си страни. Защо всички емигранти не ги настанят във Франция и Германия, заради имперските си политики през вековете? Защо до Айфеловата кула и Брандербургската врата не им направят по някоя джамия?