Меркел с бурка, Райхстагът с минарета

Колажът е излъчен от ARD по време на дебат за бежанците
7 окт 2015 18:00,
91
Меркел с бурка, Райхстагът с минарета
Снимка: кадър ARD

Колаж на германския канцлер Ангела Меркел, облечена в традиционен за консервативните ислямски държави чадор, който беше излъчен по германската телеивизия ARD, предизвика полемика в Германия.

Телевизията беше залята от оплаквания, след като излъчи колажа на Меркел с бурка по време на дебат на тема бежанската криза в рамките на публицистичното предаване "Репортаж от Берлин". Освен че канцлерът е облечена с меко казано нетрадиционно за нея облекло, зад нея се вижда Райхстага, който обаче е с минарета.

Ръководството на телевизията се оправда, че идеята им е било изображението да е по-скоро саркастично и хумористично. Но много зрители обвиниха АRD в ислямофобия и провокиране на антиислямски настроения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красавица.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Бабо Меркел, где така?!- На джамия, Мустафа.
59
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
Немците са доста търпеливи, но не са като нас българите и ако продължават да ги дразнят ще хванат сопата. Тогава Хитлер ще ни изглежда като малко сладко пионерче (или бойскаутче за поамериканчените).
58
0
 
36
 
! Отговори
гост преди 8 години
Като гледам, много й отива! Със здраве да си я носи!
57
1
 
6
 
! Отговори
много добре преди 8 години
До Осман: .. та какво викаш за супата?? Гореща ти била?? Ще трябва да я ду-аш!!
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Меркел била еврейка " ? Хм , интересно , абе то май няма държава дето да не е завзета от евреите ? И Нашия Радан май е евреин , макар да го крият ...
55
19
 
6
 
! Отговори
Осман преди 8 години
До много добреСамо една, но все пак има джамия. А където има едно, там стават и две, сетне три и четири. Който веднъж е казал А, сетне ще каже и Бъ, Въ и така цялата азбука.След 5 години в Мюнхен, любимият град на фюрера Хитлер ще има поне 5 джамии. Казах! Нека немците отворят очите и съзнанието си. И приемат новата вяра, исляма.
54
0
 
11
 
! Отговори
много добре преди 8 години
знам, колко ги харесват германците!! Само за информация, ще ви кажа, че в цял Мюнхен и околности има само една джамия! Повтарям - само една!!
53
0
 
17
 
! Отговори
vivian преди 8 години
ДО *** НА ДНЕС.БГ !!!Виждам, че цензурата се вихри с пълна пара по темите за бежанците. Молбата ми е да се действа по същия начин и във всички останали теми, когато коментарите преливат от псувни, цинизми и прочее красоти. Имайте чувство за мярка и аршинът да е един за всички! И да знаете,че колкото и да триете, хората не са слепи и виждат какво става около тях. Справка - репортажа за Меркел с бурка ....Благодаря за вниманието!
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомени от бъдещето. Но не по Деникен. И в същото време готвят зад гърба ни договора за върховенството на траннационалните задокеански компании над националното законодателство, яхват ни с безподобна чиновническа хватка от Брюксел. Спете, спете....
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТИВА И.Да си пусне брада и мустаци като Кончита Вурс.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко и е такъв резил на Лицемеркел!
49
2
 
22
 
! Отговори
Нострадамус преди 8 години
До ВогонИ двете неща ще се сбъднат рано или късно. Райхстагът ще има минарета, а Меркел ще бъде принудена да носи фередже от бъдещото ислямско управление на Германия. Която може би ще се нарича Германистан или Тюркдойчланд. Германия и без това е федерация, много по-лесно от други държави ще стане федерация на ислямски провинции. Бъдещото име ще бъде най-вероятно Ислямска република Германия-ИРГ вместо досегашното ФРГ. Евтиният труд на турците ще излезе прескъп на немците. Всичко си има цена.
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел с бурка, Райхстагът с минаретаХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААААААААААААА.........................
47
1
 
45
 
! Отговори
Вогон преди 8 години
Не е точно така, както го описват за "възмутените немци" обаждали се в подкрепа на Меркел.Много от хората наричат Меркел "предател", но това са нормалните, обикновени немци . Опитвам да говоря с познатите си на тази тема, но те не са много словоохтливи по въпроса, и въпреки това съвсем ясно се вижда, че никак не са доволни от положението.Не мислете, че "обикновените" немци, се различават много от нас. Проблема им, както и нашия де, е в тия дето са "горе" и командват.
46
2
 
38
 
! Отговори
Samo minavam преди 8 години
Живеех с илюзията,че фрау Меркел,притежава малко от политическата прозорливост на Уинстън Леонард Спенсър Чърчил.уви,оказа се *** клечка.
45
1
 
41
 
! Отговори
do 62 преди 8 години
Осъзнава много добре. Това са нареждания, а тя изпълнява в типичния западно-лицемерен стил.
44
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците си ги харесват арабите много повече от българите и румънците - всяка втора германка е женена за турчин или арабин ... Дойчланд скоро Фереджеланд!!!
43
1
 
54
 
! Отговори
Резо Баканидзе преди 8 години
За съжаление много и отива на Меркел бурката .великия германски народ заслужава много по свестен ръководител от тая псевдо християнка Не съм сигурен дали осъзнава ,че продава не само Германия ами и Европа заради интересите на Сащ
42
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Това което пишат днесбг не е истинстина болшенството от зрителите са одобрили предаването дори 34депутата от партията на Меркел са излезли с писмо,че не одобряват политиката и за мигрантите и това против интересите на Германия.Прочетете и дирбг и другите сайтове и ше видите каква е истината за случая.