Няма данни за загинали или ранени българи в Анкара

86 са вече жертвите на терористичния акт
Обновена: 10 окт 2015 20:10 | 10 окт 2015 16:05, Елка Василева
65
Няма данни за загинали или ранени българи в Анкара
Снимка: Reuters

На този етап няма данни за загинали или ранени българи при експлозиите в Анкара, съобщи Министерството на външните работи. Посолството ни в Турция е в постоянна връзка с местните власти.

На 86 нарасна броят на жертвите от двете експлозии в Анкара. Министърът на здравеопазването Мехмет Мюезиноглу съобщи, че 186 души са в болница, като 28 от тях са в тежко състояние, предаде ТАСС.

Малко по-рано генералният прокурор на Анкара Харун Кодалак съобщи, че броят на жертвите на терористичния акт в Анкара е 47 души

Още по темата

„Правим всичко възможно, стараем се в най-кратки срокове да приключим разследването. На мястото на експлозиите са загинали 30 души, но още 17 души са починали в болниците. Така до момента са загинали 47 души“, каза прокурорът. Кодалак каза, че броят на жертвите може да нарасне още.

Турските власти смятат, че атентатор самоубиец е извършил бомбения атентат в Анкара.

Експлозиите избухнаха по време на мирна демонстраци, призоваваща за край на бойните действия между Турция и ПКК.

Взривовете са прогърмели в района на железопътна гара, под надлез, където преминавали участниците на организирания антивоенен митинг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Абе кой беше онзи турчин в Америка, който искаше да свали Ердоган? Абдулах Гюлен ли се казваше? Може би той е замесен? Плюс ЦРУ, които не харесват Ердоган. Няма да успеят да бутнат най-популярния турски президент, който се радва на подкрепата на цяла Турция, но все пак се опитват. Турците от времето на Ататюрк са нямали толкова способен, енергичен държавник.
20
2
 
2
 
! Отговори
биров преди 8 години
путин се набутал между шамарите?в света има две ядрени империи,кой ще бие шамари на путин,турция ли,арабите ли или ес,или конго или мексико?все едно утре иран да почне да шамаросва америка,еми не става..всички ядат шамари в сирия без америка и русия,това е положението вече много години и единствения начин да се промени е ядрена война,коята е пък невъзможна
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВиждамАз виждам нещо по-различно в случая. Руслям. Путин си отмъщава на Турция.
18
8
 
5
 
! Отговори
Виждам преди 8 години
Какво да Ви кажа ... но се надявам да ме разберете колкото и кратко да се изразявам.ИСЛЯМ ... ТОЛКОВА !!!!!
17
5
 
6
 
! Отговори
ити преди 8 години
няма как турция да се измъкне от конфликта в сирия,америка,русия и европа я притискат от всички страни..най лошия вариант за тях е да ги пуснат срещу руснаците,по лекия срещу иран но и там ще е кървава баня..а турците искаха да са модерни,да въртят туризам и да гледат футбол..няма как да стане,никой повече няма да остави мюсулманска държава да има сила
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Босфора насам - в ЕС, Анадола да си отива в Азия!
15
4
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
29, не са ти адекватни познанията. Кюрдите формално са мюсюлмани, реално при тях ислямизъм няма и никога няма да има. Това е единственият сунитски народ, който не забрадява жените си, а самите жени са равни на мъжете. ПКК е марксистка организация, а борбата на кюрдите никога не е била обличана в ислямски послания. Напротив, винаги са се стремяли към едно и също - национално освобождение.
14
2
 
24
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Няма значение какви са загиналите хора - кюрди, турци, леви, десни, бели или оранжеви. Това са невинни хора, убити умишлено и съзнателно от някои мрачни сили! А това, че някои извратеняци, заслепени от омраза срещу турците мастурбират върху такава новина, само показва че е време за тях да почукат на вратата на някой психаролог!
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, затова средностатистическият европеец не желае подобни племена да населяват Стара Европа! Това са ощетени от природата същества, казано накратко- яд ги е, че не са бели хора и ги избива на агресия. Преди 20 г. служих с едно наше турче.Казваше се Бисеров от Североизточна България.Питам го какво представляват тези кюрди.Презрителния му отговор бе: - Като нашите цинги! Имат по 14 хлапета и не им знаят имената! Да и дадат държава и да се отърват от тях.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е самодеец. Взривът е там, където пораженията ще са по големи. Задаваш си въпросът "Кой има сметка" от този атентат и разбираш кой е поръчителят.
11
6
 
8
 
! Отговори
циника преди 8 години
кюрдите се били самовзривили. Това само някой абсолютен болен мозък може да го измисли. Камикадзетата ги търсете при приятелите на Ердоган - ислямистите. Кюрдите не се интересуват от басни за девойки в рая, а се борят за нац. освобождение.
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По телевизията ясно се вижда в небето над мястото на събитията димна следа, която определено води към Каспийско море. Следите водят към брактисала ракета от пияния съветски флот, който изстреля 20 ракети, 10 достигнаха Сирия, 4 Иран, 5 не се взривиха, а 6 още не са паднали никъде и се мотаят в стратосферата.
9
7
 
6
 
! Отговори
циника преди 8 години
отвратителен предизборен трик на Ердоган, за да затегне редиците на своя полуграмотен електорат и създавайки му враг в лицето на кюрдите. Поклон пред жертвите, голяма част от които са комунисти! Те ще бъдат отмъстени!
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодоре тодоре твоито племе ще изчезне по рано
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си българин замълчи
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !!!По всичко си личи,че това е дело на касапа от Босфора. Мръсен ***.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 5 албанеца в Косово американците направиха държава,а на 20 млн кюрди-нямаааа
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Башбакан ердоган зандан Кюрдистан.
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдистан в София ако искате си ги вземете в Банкя.
2
3
 
32
 
! Отговори
художника преди 8 години
В "Шарли Ебдо" терористите избиха 12 души и светът "гръмна" от възмущение, макар че редакцията на вестника непрекъснато се подиграваше с вярата на мюслитата.Сега да видим реакцията на световните медии, защото 87 НЕВИННИ души станаха курбан на тия ***.И няма никакво значение от каква националност са, това бяха МИРНИ ХОРА.