ЕС иска Асад да се включи в преговорите за кризата

Могерини: Това е най-прекият път към политическото решение!
13 окт 2015 12:30, Анисия Иванова
96
ЕС иска Асад да се включи в преговорите за кризата
Снимка: Bulgaria On Air

Най-прекият път към намиране на политическо решение на кризата в Сирия е включването на настоящия президент Башар Асад в преговорите и посредничеството на ООН. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини в Люксембург.

По думите й терористичните групи в Сирия и Ирак продължават да набират сили въпреки въздушните удари на Запада, от една страна, и на Русия от друга.

Притеснително е, че руските военни действия не са само срещу ИД, но не са и координинари с останалите участници в конфликта, смята Могерини.

"Москва може да играе важна рола в притискането на сирийския режим, за да участва в политическия процес", оцени еврокомисарят.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от "Свят" четете в bgonair

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно е дъ.жавния глава да участва в преговоритеИначе става много мистично
40
0
 
6
 
! Отговори
Кремъл преди 8 години
Дообре!Асад ще се включи в преговорите СЛЕД кризата!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от Ал Кайда. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте ***. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на Ал Кайда ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. Муамар Кадафи
38
0
 
10
 
! Отговори
биров преди 8 години
на много хора от българия им се привиждат комунисти от русия и си спомнят за банани по нова година...а самата русия е вече сред големите капиталистически риби,иска и прави бизнес с целия свят,купува много и продава много,в русия всички големи компании имат офиси,фабрики и магазини,путин иска русия да е като америка и европа по отношение стандарта на живот и се работи по въпроса,работи се здраво,
37
1
 
3
 
! Отговори
Ал Намасаседи преди 8 години
Одисей ! мяза на герой от съветски филм. Някакъв Матросов в наше време.Одисейчо, събуди се!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно!Инак ще стане по шериата-европейците и американците ще решават коя е булката.Това според вторите е и причината за демократизирането на Сирия.Аз НИКОГА не бих гласувал за същество като нашия президент, явно другарите от запад имат готов аналог за Сирия.Но не бомбардирам президенството, а търпя, защото никой гладен-без тойота , оръжие и заплата, няма мисили, камо ли сили, да се съпротивлява.Ако някой вярва, че изборите не са нарисувани предварително, е в огромно заблуждение.Жалко.
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях на мястото на Асад щях да им предложа следната сделка:1 - прибират си версиите от Сирия и повече не се вясват там2 - плащат за всичкото разрушение, което терористите им причиниха3 - плащат разходите по избиването на терористите им които са останали
34
0
 
21
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
малка изненада магарица могерини зове АСАД на преговори явно се досети че клатещият се евросъюз е бита карта и го удари на магарешки молби като баба меркел и оланд
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 69В казармата добрите кадри се оценяват и ползват разумно. Само тия, които не стават за нищо ги гърчат, и ги гърчат точно за това да се стегнат, барем излезе нещо от тях. На някои хора помага, на други и това не им помага. Баща ти явно е бил от последните, и като те гледам какви ги ръсиш, крушата не е паднала по далеч от дървото ;)
32
1
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
Екатерина Велика не е пътувала из Калифорния, тъй като най-елементарна поща е стигала от Санкт Петергург до Калифорния за 1.5 години. Руска Калифорния се е снабдявала с храни от Хавай, Макао и Хонг Конг. Ама вие вярно ли нищо не знаете за Руската Америка? Попълнете си знанията.
31
0
 
19
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Къде я видя демокрацията в България и като си бил къде видя по ниски доходи от българските?
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бяха нужни четири години, много жертви, ранени, прокудени и разорени, за да стигнете до това заключение?!А кой искаше да прави арабска пролет в Сирия?
29
0
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
Ти излизал ли си в чужбина?
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Единствената територия на ФАЩ, която е легално придобита е купената от Русия Аляска :)"===Придобита е да, но че е легално, за това може да се спори. На практика в 1861 година нещата са изглеждали така:ФАЩ към Русия- или ми продай Аляска за $7.2 млн или ще си я взема без пари. Трябва да знаем още, че цялото западно крайбрежие на ФАЩ -от Ванкувър до Южна Калифорния-е било руска земя, населена с руснаци, с руски фортове, но към 1861 са били вече завладени от ФАЩ и руснаците избити илизгонени.
27
1
 
15
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
Лицемерието е водещата политика на Е.С.---Следващото е слугинството към САЩ........Това е в основата на евро политиката....
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия поне даейства по някакви правила ....колкото и грешни да са ...но това са съществуващите международни правила ....1) намеса в случай че законното правителство го изиска официялно ....Русия го е правила поне в 4-5 държави 2) намеса само ако ООН гласува ..... а краварите направо бомбат и не питат нито правителство нито ООН !
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БУНТОВНИЦИ СА ПУСНАЛИ РАКЕТИ ПО РУСКОТО ПОСОЛСТВО В СИРИЯ. ПРЕД ПОСОЛСТВОТО БИЛИ СЕ СЪБРАЛИ СИРИЙЦИ В ПОДКРЕПА НА РУСКИТЕ УДАРИ СРЕЩУ ИД. ИНТЕРЕСНО Е ЗАЩО НЕ ПУСКАТ РАКЕТИ СРЕЩУ ИД А СРЕЩУ ПОСОЛСТВОТО???? А НАРЕДЕНО Е ОТ ФАЩ...И СЕГА ДА НЕ МИСЛЯТ ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗМИНАТ С ИЗВИНЕНИЯ? ИЛИ ЦЕЛЯТ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ КОНФЛИКТ?
24
1
 
11
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
До seiraКакво имаш в предвид под Сирийски народ ?!?! Бунтовниците джихадисти ли ?!?! Щото то в Сирия всичкото е народ. И Асад е от този народ! Определението народ само по себе си нищо не означава и е глупаво! Та ти какво имаш в предвид ?
23
2
 
19
 
! Отговори
Никола преди 8 години
Че Русия не е демократична всички знаем, че Сирия не е демократична също знаем.Но въпроса е в това кои са демократичните съюзници на САЩ и ЕС в близкия Изток? Може би това са Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн, ОАЕ-/все образци на демокрация и спазване на човешки права?/, Египет. А между впрочем военните в Египет свалиха законно избран президент-Морси и го осъдиха на смърт.Що не ги наказват и санкционират-не знам.А сетих се това е заради двойните стандарти-нашия диктатор е по-добър от вашия дикта
22
2
 
11
 
! Отговори
seira преди 8 години
КАКВО ИСКА ЕС, САЩ ИЛИ РУСИЯ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!ВАЖНО Е КАКВО ИСКА СИРИЙСКИЯТ НАРОД!!!