Малцинствата във Франция казаха "не" на расизма

Организаторите: Ако не си бял, полицията може да те убие
1 ное 2015 19:45,
26
Малцинствата във Франция казаха "не" на расизма
Снимка: bgonair.bg

Шествие против расизма се проведе във френската столица Париж. Хиляди хора излязоха по улиците на града, като се обявиха против ксенофобията. Мнозинството от тях бяха представители на малцинствата във Франция.

Хиляди парижани излязоха днес по улиците на френската столица, за да напомнят за инцидента, при който през 2005 г. започнаха размириците на етническа и социална основа, които тогава обхванаха Франция.

Към масовата акция, наречена "Поход на достойнството", се присъединиха хора от цялата страна. На повечето от плакатите бяха изписани призиви против расизма. Според организаторите днес във Франция полицията може да те убие, ако не си с бяла кожа.

В края на октомври 2005 година при полицейска акция в предградие в Париж, населено предимно с имигранти, двама тийнейджъри при опит да избягат от полицията, прескочиха оградата на електрическа подстанция и бяха убити от ток с високо напрежение.

Това предизвика масови безредици в страната, заради които правителството беше принудено да обяви извънредно положение.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg



Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местим заедно ....
14
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Когато се зачитат правата на малцинствата за сметка на болшинствата нещата, рано или късно свърваш зле. За което определено ще насят вина и медиите. Защо никой от тях незадава "?"-a " А какво мисли и иска болшинството?"
13
0
 
8
 
! Отговори
xph преди 8 години
"В края на октомври 2005 година при полицейска акция в предградие в Париж, населено предимно с имигранти, двама тийнейджъри при опит да избягат от полицията, прескочиха оградата на електрическа подстанция и бяха убити от ток с високо напрежение." А ЗАЩО СА БЯГАЛИ, АКО НЕ СА НАПРАВИЛИ НИЩО... ГООРИ МИ ГИ ТИ ТИЯ...
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия протестират срещу негрофобията,а не срещу ксенофобията въобще.Явно много бият на очи,защото другите вече са се омешали с французите.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редно е маймуните да седят в зоопарка, не да обикалят улиците и да крещят!
10
2
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До АнонименАми ще влизат ... ходят крадат животни по селата така е.Като нямат какво да ядат да са учили навремето не да се шляйкат по улиците, да пушатцигари и да се .Те това правят и сега и пак пищят,че нямало работа....
9
5
 
23
 
! Отговори
Ядрения преди 8 години
Малцинство ли са тия ***............Я се разходете по центъра на Париж...на всякъде *** продават контрабандно сувенири..всеки втори малък магазин арабски ....китайци , бол.... белите са малко....
8
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A V BALGARIA AKO SI OT MALZINSTVATA SHTE VLEZESH V ZATVORA.VIGTE KOI SE NAMIRA V BALGARSKITE ZATVORI.
7
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия пък и нагли. Не стига, че Франция ги храни, ами и мрънкат. На който не му харесва, да си ходи по родните места, ми така де.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
predi godini belite gi posetiha viv afrika i aziq sega te vri6tat vizitata.rozata e hubava no ima i bodli.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В подкрепа на изчезващите бели ли?
4
4
 
33
 
! Отговори
истина преди 8 години
Ако *** и арабите, които живеят в Европа работят, добре, но те търсят само права, а са мързаливи, мръсни и тарикати. Не на такива. Дойдоха само да съсипят с мързела си Европа.Не на мързела им.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важно е мнозинството да не каже "да". Няма значение дали агнетата гласуват резолюция в полза на вегетарианството щом вълците са против.
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основното население на Франция се състои от Н'ЕГРИ, европеидите отдавна са МАЛЦИНСТВО, но продължават да носят на гръб цялата икономика.
1
3
 
40
 
! Отговори
Срамота преди 8 години
Тези снежни човеци ли са малцинство? Осъзнайте се.