Атентатите в Париж: На шест места, загиналите са над 120

Френски експерт: Истинската война, която ИД готви на наша земя, още не е започнала
Обновена: 14 ное 2015 10:36 | 14 ное 2015 10:26, Елка Василева
210
Атентатите в Париж: На шест места, загиналите са над 120
Снимка: Reuters

Атентатите в Париж бяха извършени на шест различни места, жертвите са най-малко 126, а ранените над 200, пише тази сутрин в. "Фигаро".

Няколко въоръжени мъже с открити лица нахлуха в зала "Батаклан", където имаше концерт на американската блус група "Игълс ъф Дет Метъл", и откриха огън, крещейки "Аллах Акбар". Взети бяха заложници за около три часа. Загинаха най-малко 82 души.

Четирима загинаха на стадиона "Стад дьо Франс", където се играеше футболен мач Франция-Германия. Президентът Франсоа Оланд, който беше на мача, веднага бе евакуиран и входовете на стадиона бяха блокирани. Общо три експлозии станаха около стадиона. Жертвите са един човек и тримата атентатори самоубийци.

На улица "Шарон", в източен Париж, се разрази истинска бойна сцена, в която загинаха 18 души при стрелба срещу кафене и японски ресторант.

На улица "Алибер", малко по на север, избухна престрелка в ресторант. Убити бяха 12 души.

На стотина метра от залата "Батаклан", на улица "Ла Фонтен о роа", бе открит огън с картечница. Загинаха петима души.

Самоубийствен атентат бе извършен на булевард "Волтер". Атентаторът е мъртъв.

Всички експерти по борба с тероризма очакваха голямо терористично нападение в Париж, за което силите за борба с тероризма се готвят от отдавна, пише "Фигаро".

 "Онова, което се случи в Париж, е сценарият, от който се опасяваха разузнавателните служби", каза пред вестника Бернар Скарсини, бивш шеф на френското контраразузнаване. "Почерпила от опита на други страни, Франция се готвеше за това", продължи той.

Марк Треведик, бивш съдия, специализиран в борбата с тероризма, заяви, напускайки поста си в Париж: "Убеден съм, че хората от Даеш (Ислямска държава) имат амбицията и средствата да ни ударят много по-страшно, като организират големи акции, несравними с досегашните. Казвам го като експерт: най-мрачните дни са пред нас. Истинската война, която ИД готви на наша земя, още не е започнала".

Над 570 френски джихадисти, отишли да се бият в Сирия, се превръщат в бомба със закъснител, когато се върнат, отбелязва "Фигаро". Силите за борба с тероризма приеха много сериозно заплахата. През юни 2011 г. полицейската префектура организира учение за действия при множество атентати в Париж и взимане на заложници. Още от началото на 21 век силите за борба с тероризма тренираха действия при заложнически кризи, добавя "Фигаро".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
4
 
! Отговори
Коран преди 8 години
Сега ще изпълзят леви, либерали, БХК и Местан да ни обясняват колко миролюбива религия е исляма. Коранът съдържа най-малко 109 стиха, които призовават мюсюлманите към война с неверниците. Ето два от тях: Сура 4, стих 89 Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте ги и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник. Сура 5, стих 33 На
121
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БГ и какво предлагаш 1 милиярд да стане пет пъти по беден за да могат другите 5 милиарда да станат 25% по добре ли това е още по сбъркано
120
4
 
0
 
! Отговори
*** преди 8 години
Това, че френският президент бил казал еди-какво си, причина ли е да избиват невинни хора, бе ***?!?
119
4
 
2
 
! Отговори
ha преди 8 години
man ga lite reznqci muslimani da si sedqt v afrika i da se klanqt na kilima
118
7
 
4
 
! Отговори
БГ преди 8 години
1 ОТ 6 МИЛИАРДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ ! НИЕ СМЕ В ТОЗИ ЗЛАТЕН 1 МИЛИАРД !ОСТАНАЛИТЕ 4 МИЛИАРДА ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ, А 1 МИЛИАРД С 1$ НА ДЕН !!! НЕ ЖИВЕЕМ В НОРМАЛЕН СВЯТ,АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ТАКА АЛЧНОСТТА ЩЕ НИ ПОГУБИ,САМИ ЩЕ СЕ ПОГУБИМ !!!
117
10
 
1
 
! Отговори
RUskite pomiqri преди 8 години
ruskite pomiqri vmesto da hvarlqt bombi po buntovnicite da mqtat po islqmska darjava . putin e nai golqmoto leke
116
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще започнат много мощни нацистки партии да взимат превес.Може да се появи и новият Хитлер.Решението е просто - да се затворят границите и да се спре свободното нахлуване на бойци от ИДИЛ зад маската на страдащи бежанци.
115
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Французите не могат коли да правят, не умеят да воюват, само жени могат да правят. *утьовци. Налази ги тероризма, така им се пада! Големите демократи и борци за права и свободи!
114
10
 
15
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Мисля че настават времена в които нацизмът е крайно нужен !
113
3
 
20
 
! Отговори
<><>< преди 8 години
Пусни вълка в кошарата , па после чакай да не изяде овцете !
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа не е Сирия. В Европа ще е много трудно да се води борба с придошлите терористи.
111
2
 
9
 
! Отговори
КуКлуКла преди 8 години
В България хващат често по 20-30 млади здрави мъже .....и пак ги пускат ...познайте какви са ? Без жени без деца без старци ?! 20-30 спокойно доставят ли им калашници и за 1 час едно село ще го няма ............
110
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрите французи щели да правят лагери за бежанци в балканските страни. Колко благородно и шарлиебдовско. Те се ебдовават с нас, май? С такива съюзници много ще напреднем.
109
2
 
11
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Съжелявам, но въобще не съм учуден .....няма да е само това ....ясно е че хиляди бойци на ИД са в Европа ......
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен-150 Импотентна си ти шорошова утрепко,заради такива като ваш и вашата сбъркана политика на толерасия ислямизация ,циг**изация и п**расия сстигна Бяла Европа до това дереже. Дошло е време Европа и Русия да изритат от стария континент *** от САЩ и Израел и тяхното оотроче ИДИЛ
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както Шарли *** вика - Това е ПОРНО!
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадафи преди време, на една кондеренция, обяви пред лидерите на арабските държави, че приятеля им(САЩ) ги подкрепя, но след време ще се обърне срещу всеки един от тях.Същото важи сега и за европейските дружки на САЩ.
105
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
149 - Русия е импотентна. Само западът може да победи ИД.
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Га подгониха Кадафито и Асад, ни риваха. Сига ривети. Кадафито ги предупреди за тези проблеми. Французките могат да обвиняват само външната си политика за всичко. Те докараха проблеми и на нас с бежанците,в Близкия изток, В Украйна и къде ли не.
103
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атомните бомби трябва в САЩ да ги пуснат, а после и върху израел и арабите.