САЩ дават задна! Май вече не искат бежанци

Долната камара на Конкреса гласува за ограничаване на достъпа им
19 ное 2015 22:02, Красимир Ангелов
60
САЩ дават задна! Май вече не искат бежанци
Снимка: Reuters

Камарата на представителите на американския Конгрес пренебрегна заплахата за вето на президента Барак Обама и одобри предложен от републиканците законопроект, налагащ ограничения за влизането на сирийски и иракски бежанци в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

В подкрепа на законопроекта гласуваха 289 конгресмени, а 137 бяха против, като по този начин беше надхвърлено мнозинството от две трети, което би било необходимо за преодоляване на евентуално вето, съобщава БТА.

Преди решението служители на Белия дом посетиха Конгреса и се опитаха да убедят демократите да се противопоставят на предложението. В крайна сметка обаче се поличи така, че десетки демократи се присъединиха към републиканците, подкрепяйки мярката.

Ограниченията на практика биха спрели достъпа на сирийци и иракчани до САЩ за месеци или дори години.

Според републиканците са необходими по-строги ограничителни мерки след атентатите в Париж миналата седмица. Обама и повечето демократи обаче настояват, че системата вече е безопасна и САЩ не бива да изоставят традицията за приемане на бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз до сега несъм чул САЩ да приемат бежанци, а само ги насочват и финансират към Европа. Докато в Европа на власт са неолибералите атентатите ще никнат като гъби. Не се заблуждавайте, че тези ислямисти идват тук за да работят за тази Европа. Тяхната "работа" е да ислямизират и това е по поръчение на САЩ. Ако всичките тези ислямисти се бяха насочили към САЩ тази държава до няколко години щеше да изчезне.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американския сенат решил а нашия парламент защо не прави като американския ! До ДНЕС ги слушаха и правеха каквото им кажат
36
0
 
9
 
! Отговори
Кебапчета от Бюрека преди 8 години
Само " на задна " ли дават САЩ ? Явно това е любимата секс поза на толерастите ...
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали правят всичко като САЩ защо не направят и сега като тях в България !?
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров за едно дребно хулиганство го арестуваха а Бойко ни предава целия народ като приема тази *** и никои не го арестува !
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЕС до кога ще е на предна с пълна газ ! Няма ли и ЕС да даде на задна след атентатите в Париж!?Юнкер каза да не сравняваме бежанците с терористи да ама всички терористи са като тях не са християни
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама не каза ли да се отнасяме добре с бежанците !
31
0
 
21
 
! Отговори
Антибежанец преди 8 години
Искам САЩ на задна.
30
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Сега ЕС ако има истински лидери ще направи следното - натоварва всичкото араб на кораби и ги праща за САЩ. Като не искат да ги приемат, евакуират екипажа и .....Титаник!!!
29
1
 
27
 
! Отговори
SS преди 8 години
Ей гадовете мръсни. Когато се организираше арабската пролет бяха първи , а когато да се понесе отговорност за последствията ние не участваме.Нема кво да се чудите , че хората се радикализират, и мен ако ме излъжат да почна война , а после се дръпнат да ми гледат сеира и аз бих се радикализирал.С пълно право си ги бомбята лахабитчетата, само ако може да не засягат цивилно население и обикновени граждани, а виж пентагона и белия дом всеки ден да ги гърмят и пак ще им е малко.
28
1
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
няма не искам, и да спрат бежанците от сирия, тия от мексико ще свършат тяхната работа.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOVA AKA NA DVA METRA OT MASATA DETO EDE
26
1
 
26
 
! Отговори
ФЕ преди 8 години
Къде е ДЪРТИЯ рептил СОРОС, да им даде акъл да приемат *бежанци* безрезервно, както говореше пред медиите за Европа???Българските медии ТРЯБВА ДА СПРАТ ПУБЛИКАЦИИТЕ, толериращи бежанците, защото такива са 10% от нашествениците, останалите са ГОТОВИ НА ЛЪЖИ, ИЗМАМИ, АГРЕСИЯ И УБИЙСТВА ФАНАТИЗИРАНИ МЮСУЛМАНИ-НАРКОМАНИ...!Такива не ни трябват, КОЙТО ги разбута и ги насърчава да мигрират, той ДА ГИ ПРИЕМЕ!!!
25
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българския парламент какво реши за бежанците ?Или само Бойко решава , отива в ЕС и се подписва на всичко . И сега ни ги вкарват и никой незнае какво става - Ние приемаме всички преразпределени от Меркел , плюс какво ни чака - Запада си затварят границите за бежанци и в България е Бежанския център ..
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
37.Хилари Клинтън и Обама искат да ги приемат . Обама не може да реши сам , защото Конгреса гласува с 2/3 против приемането в момента !След 2 години , когато достатъчно са проверени и наблюдавани , кандидатите за Америка , част от тях може да бъдат приети !
23
3
 
3
 
! Отговори
Siderovich преди 8 години
Malko me samnjava tezi atentati da ne sa umi6leni za da I'm diode nanadolno da ne priemat emigranti
22
2
 
40
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
И какво се получи????--САЩ пак го навЪЪЪрвиха на Европа....Ейййй кога ще разберът европейците-че от САЩ могат само дървото да гризнат....С такива приятели като САЩ-врагове не ти трябват....
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се напече положението си сменяме мнението.И Меркел си го смени , ще ги натресе на други държави , като че ли тя е президент и на България !
20
4
 
11
 
! Отговори
neo преди 8 години
Kravarite osraha Evropa.......nakaraha gi da priemat bejanci, suzdadoha voini za celta i sega ne iskat da priemat bejanci. Ne moga da razbera tia Evropeiski lideri zombirat li gi s neshto ili naistina sa tolkova tupi 4e da se havshtat na kravarite na nomerata
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хм,В Дойче Веле пишеше, че за 2014 са били приели 36 сирийци като бежанци, а в списъка имаше и един българин ; ) ))