Видях я тази сутрин... толкова красива, както преди

Съпруг на загинала в зала "Батаклан" с писмо до терористите
Обновена: 19 ное 2015 08:06 | 19 ное 2015 07:57, Анисия Иванова
252
Видях я тази сутрин... толкова красива, както преди

Антоан Лейри е френски журналист, но и съпруг на Елен Лейри - една от невинните жертви, които паднаха под куршумите на терористите в парижката зала "Батаклан". Жената оставя сираче 17-месечно момченце. Два дни след касапницата нейният мъж написа на страницата си във Фейсбук покъртително писмо до терористите, отнели неговата любима жена.

Писмото му вече има близо 200 000 споделяни в социалната мрежа. Вестник "Сън " публикува пълния текст на писмото, съобщава "24 часа".

"В петък вечерта откраднахте живота на един изключителен човек, любовта на моя живот, майката на моя син, но няма да получите моята ненавист.

Не знам кои сте и не искам да знам. Вие сте мъртви души. Ако този Бог, заради когото убивате без да се замисляте, ни е направил по свой образ и подобие, всеки куршум в тялото на съпругата ми е рана в неговото сърце.

Така че, не, няма да ви подаря и моята омраза. Вие искате точно това, но отговорът на омразата с гняв означава да ви падна в плен на същото невежество, което ви е направило това, което сте. Искате да ме е страх, да гледам на своите съграждани с недоверие, да жертвам свободата си заради сигурност. Е, загубихте.

Видях я тази сутрин. Най-накрая, след като чаках няколко дни и нощи. Тя беше също толкова красива, колкото когато тръгна към залата в петък вечер, също толкова красива, колкото когато се влюбих в нея безнадеждно преди 12 години.

Разбира се, че болката ме съсипва, признавам ви тази малка победа, но тя ще бъде кратка. Знам, че тя ще бъде до нас всеки ден и че ще се срещнем отново в рая на свободата и любовта, до който вие няма да имате достъп.

Ние сме двама, аз и моят син, но сме по-силни от всички армии по света. Нямам повече време, което да отделя за вас, трябва да го посветя на Мелвил, който току-що се събужда. Той е едва на 17 месеца. Както обикновено той ще яде, след това ще играе заедно и през целия си живот това малко момченце ще бъде заплаха за вас, защото ще бъде щастливо и свободно. Защото, не, няма да имате и неговата омраза."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още по темата: ФранцияБатаклан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Т о Ле рИ преди 8 години
Eurogay Аз съм толераст и да убият жената и децата пак ще съм толераст! Ще бъда толераст и ако *** *** отзаде нищо че боли все пак съм е.в.р.о. г.е.й. Ще пиша в фейсбук и ще чакам да ме съжалят или да ме определят за герй мъченик. Сега ценностите са изменени и е модерно да си ***=долен ляв ***. Аз съм толераст! Ако ми зашият шамар по едната буза давам другата. ако имам 2 дрехи подарявам едната.Само асе чудя ако ми отрежат главата как ще я заменя нямам друга но съм ТОЛЕРАСТ!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То човекът си е съвсем прав: "За м.ъртвите ( терористи) - или добро или нищо"
59
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С покъртителни писма и хленчене няма да се справят с терористите. За това трябват мъже, а не третополови същества.
58
7
 
27
 
! Отговори
цък преди 8 години
Е, по-извратена толерантност не бях срещал?Ами, ако утре "брадатите" посегнат и на сина му, пак ли ще реве във Фейсбук или ще се изправи, като МЪЖ да защити правото на живот и свобода на детето си!?Сбъркан свят, сбъркан народ - и ислямистите умело се възползват от това!
57
2
 
20
 
! Отговори
Корин преди 8 години
В умопомрачението и тъпотата на злобата която хранят към всички които не са техния вид ционистите не осъзнават че с ислямизирането на Европа те ще докарат собственото си унищожение. Исляма поставя ционистите в особена позиция, в исляма те са определени за унищожение.
56
1
 
10
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Глобалистите и ционистите-супремасисти са измислили лъжата за толерантността към чужди, външни и примитивни зверове нямащи нищо общо с нас и са отворили широко вратите на Европа за да се излее цялата тази *** и чрез броя си да удави европейските държави, чрез високия си прираст и бруталното си дивашко поведение да завладеят отвътре Европа както са искали да направят ционистите по време на ислямските заевоевания които са финансирали. Същата цел са си поставили и сегашните им наследници.
55
1
 
20
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Тъжното в случая е Антоан Лейри че вие сте не толкова жертва на ислямистите колкото на лъжливата идеология на толерантността която е измислена и ви е внушена за да подтисне чуството ви са самосъхранение - вашата имунна система за да може проникналите в тялото на държавата ви зверове като вируси лесно да ви унищожат. Затова най-голям грях носят тези които внушават коварната лъжа за толерантността - глабалисти и ционисти.
54
1
 
20
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Проблемът не са омразата и гневът, нито дори са терористите защото ако бяхте на себе си лесно щяхте да вземете решение да изхвърлите мръсните зверове от вашата страна. Истинският проблем е апатията и толерантността, неспособността да вземеш решение да се защитиш от тези които те убиват. И всичко това е заради лъжите за равенство и братство със зли зверове които изгарят от желание да те унищожат и унизят а ти ги приемаш с отворени обятия. Това е самоубийство.
53
1
 
25
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Антоан Лейри ислямистите не искат омразата и гнева ти, те искат ти и хората ти да страдат. Искат да те тероризират, искат псевдо бежанците да се настанят в Европа а вие да изчезнете. Омразата и гневът са естествена реакция срещу злото и злодействата извършвани от брутални зверове, те са нещо добро когато водят до действия за избиването и премахването на тези зверове. С това се постигат няколко цели - зверовете са унищожени и спират със зверствата си, наказани са и за мъртвите е отмъстено.
52
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убили жена му а той пише и реве във фейсбоклука и лайковете си брои даже?Представям си капитан Петко да пише и реве на турците.Толерантност,интеграция,мулти-култи глобализъм-промиха ни мозъците тези страстбурски мекотели,еее,сега като дойдоха *** с големите калашници-шо ке праим?
51
5
 
25
 
! Отговори
уау преди 8 години
Не мъж ами женски полов орган. Убили жена му, а той се усмихва на терористите. Утре ще изнасилят сина му, той пак ще се усмихва. От такива усмивки и толерастия ще се самозатрием и ще дадем живота и бъдещето си на диваците.
50
12
 
51
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
Един истински мъжага, ако убият любимата му изпитва не просто гняв, а титанична, вселенска ярост!Тъй че, при всичкото ми съчувствие към човека, не вярвам на тая лакирана, псевдо-поетична, либерална демагогия.Съмнявам се, че и той в душата си и вярва.
49
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Читъ и ривъ, ривъ и читъ!!! Аз съм шарли, аз съм парижанин!!! И пак!!! Читъ и пак ривъ, ривъ и пак читъ!!! Я!!! Почнал индийския сериял!!! Спиръм да читъ!!! Гледам и ривъ!!!
48
10
 
31
 
! Отговори
няма значение преди 8 години
На снимката има АНГЕЛ!!!(всички коментари по надолу са гнусни и безмислени)
47
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да земе писмото и да го забие с ножа между очите та терориста, да чете по-добре!
46
16
 
23
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Франсетата не обичат жените си ни пък жените обичат мъжете си .Имат по 30 /40 любовника.В Страсбург видях отвратителни неща.Млада руса мацка се чукаше с двама *** и един арабеск в трамвая.Това вече е края .Но те си знаят .
45
8
 
24
 
! Отговори
didona преди 8 години
Мир на праха й! Учудва ме не това, което е писано, а фактът, че е писано, докато той чака да получи тялото й. Представяте ли си - българинът през това време би скърбял, но франсето го вълнуват точно тези въпроси! Нямам думи!
44
1
 
19
 
! Отговори
Антоний Гълъбов преди 8 години
Трябва да сме толерантни към ислямистите дори когато ни застрелят в НБУ. Така продължаваме делото на Робеспиер ,Дантон и революцията.Марсилезата отряза милиони глави на християните ,днес ние продължаваме по този път .Добре дошли ислямисти !
43
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
56Няма да е зле да прочетещ малко повече история. Когато Хан Тервел е правил на пух и прах арабите, франсетата както ги наричаш не са имали държава и са били варвари. Наистина са от друго тесто в този смисъл.
42
6
 
19
 
! Отговори
Туийн Пийкс преди 8 години
Животните са зли .Лъвовете убиват малките си да не им пречат в прайда. Мравките се напиват и обезобразяват другата колония.Вижте схватките между котките - няма толерантност.Човека е цвете пред животните .Затова гербовете на племената ,държавите ,кралете,са някакви животни . Някой толерантни човеци днес живеещи в измисления си свят вярват на домашните си любимци ,но те не са истинските животни .Впрочем май и днешните хора не са истинските хора.Но ислямистите са животни .