НАТО: Солидарни сме с Турция след сваления Су-24

Столтенберг призова за "спокойствие и деескалация"
24 ное 2015 22:43,
207
НАТО: Солидарни сме с Турция след сваления Су-24
Снимка: БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за "спокойствие и деескалация" след днешното извънредно заседание на Съвета на НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви също, че съюзниците "са солидарни с Турция".

"НАТО призовава да бъдат осъществени контакти между Москва и Анкара във връзка със ситуацията около сваления Су-24 в условия на спокойствие и деескалация и ще ги приветства", каза Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Той заяви, че алиансът смята за необходимо да се развият механизми за предотвратяване на инциденти между Руската федерация и Турция.

Столтенберг посочи също, че според НАТО сваленият руски самолет е нарушил турското въздушно пространство.

"НАТО получи информация от Турция и други съюзници, която по наши оценки, съответства на предоставените от Турция сведения", каза генералният секретар на алианса.

Цитирани от Асошиейтед прес официални източници от САЩ и НАТО също заявиха, че руският самолет е навлязъл в турското небе, преди да бъде свален.

Дипломат от алианса посочи, че турците са съобщили за две отделни нарушения на въздушното им пространство, едното от които е продължило 17 секунди.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
4
 
! Отговори
Солидарност ама ... преди 8 години
Искам да знам, кой си позволява да заяви, че България, която 500 години е била клана от турци може някога да бъде солидарна с тях, и то когато тези същите убиват онези, които са ни помогнали за да сеспре клането като онова в Батак, например. Някой в тая държава мозък има ли? Защото аз имам родова памет, гордея се с четниците ни, с Левски и Ботев и всеки, който ме кара да правя друго ще получи революция! България Е солидарна с Русия! Това е мнението на народа и политиците да внимават с говоренето
122
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Много ми е интересно ако беше свален американски самолет и американски пилот беше убит от терористи в резултат на това сваляне какво щеше да пее НАТО и как щеше да реагира Вашингтон! Ама много ми е интересно!А на вас?
121
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
a nie sme solidarni s rusiq
120
0
 
7
 
! Отговори
Лек спомен преди 8 години
Г-н Столтенберг, а когато бомбандирахте Сърбия колко пъти нарушихте нашето въздушно пространство? А колко заблудени бомби отнасяха покриви на спящи български хорица? И то без да сме били членове на НАТО? Съюзник г-динчо означава за се изпратят самолети, които да принудят руснаците да кацнат и после да бъдат съдени, ако има за какво. Така постъпват съюзници, чиято цел е унищожаване на ИДИЛ, а вие постъпвате като съюзници на терористи. Ама какво ги грее през океана, там няма Париж, Брюксел, нали?!
119
0
 
6
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
Ама то имало 2 нарушения и едното продължило 17 секунди, пък те Турците в продължение на цели 5 минути пратили 10 предупреждения ...
118
1
 
19
 
! Отговори
Опс... преди 8 години
Признание! НАТО солидарно с ИДИЛ!?
117
1
 
9
 
! Отговори
Петьо преди 8 години
Петьо да разбирам ли, че когато същите тези турчета навлязат на територията на Сирия, по силата на двустранните спогодби между Сирия и Русия всеки самолет навлязъл във въздушното пространсто на приемащата страна трябва да се свали.
116
1
 
12
 
! Отговори
? преди 8 години
И като резидент на страна членка на НАТО как да разбирам думата "солидарност" ... да си сложа турското знаме на профила във Фейсбук и да напиша "Pray for Turkey" ли?
115
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия изпепелява Турция, взима си протоците, освобождава втория Рим, а Мала Азия - пустиня. Оцелелите няколко хиляди турчулякаа се крият сред дюните, а ловни дружинки от свободен Кюрдистан ги ловуват за удоволствие.
114
2
 
1
 
! Отговори
Вовка преди 8 години
До 190Ама къде идваш, да знам къде да те чакам?
113
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така значи....Русия бомби ИДИЛ в СирияТурция напада Русия в СирияНАТО е с Турциядемек:Турция: Ние сме с ИДИЛНАТО: Ние сме с Турция, която е с ИДИЛА така!Вовка, брат, давай да ги бием тия терористи от НАТО!Утре стягам куфарите и идвам да ги тепам ***. Мирише ми на османска кръв, капеща от моите ръце!
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе , а *** като атакуват кюрди на сирийска територия, какво трябва май и руснаците да ги зпукат.
111
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чигуни, не се напъвайте. Нарушаване на въздушното пространство е не само да бъдеш в чужда територия но и да бъдеш близо до нея.
110
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Столтенберг, ти на хапчета ли си?Нарушаване на въздушното пространство за 17 секунди? Тоя е сбъркан, хора!Гърците от колко време крещят, че им нарушават въздушното пространство? А Кипър? Дай да свяламе и ние турски самолети, като ни нарушат въздушното пространство. Май е време Вовата да вземе мерки да счупи малко крачета с големите бухалки.
109
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петьо, това са термини на руската пропаганда. "Нож в гърба" им били забили. Не нож ами секира е трябвало. Мамка им *** слаба, подпалиха целия свят !
108
14
 
1
 
! Отговори
petyo9 преди 8 години
До AeonКакъв гръб, бе? Значи, ако в къщата ти нахлуе взломаджия и го хлопнеш с чугунения тиган по тиквата, значи му нанасяш "удар в гърба"? И това е нечестно и недостойно? Така ли?
107
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малиииии, срам. "Великия" су-24 който накара цялата американска армия да подаде оставка, днес се ***. Че и пилотът им утрепан и около него маймуните викат алллах акбар :)
106
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, кво да каже НАТО, като американците набутват *** срещу Русия. Чудно ми е, обаче, оня зомбирания Путин като им го натресе на турците, Обама дали ще има топки да ги защити. Май не!Ама така е, каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи! Само ме притеснява, че са ни съседи, иначе ще се радвам на Ердоган да му го нацепят!
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те тестваме и тебе скоро....
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Сащ, започва се !!!Искате воина ще я имате,свалянето на "теникията" над тУРЦИЯ доказва едно нещо някой ще бръсне турски къдрав ........(като теб)