Слагат металодетектори по пътя на влака "Талис"

Това са гарите в Париж, Лил, Брюксел, Амстердам и Кьолн
24 ное 2015 20:45,
3
Слагат металодетектори по пътя на влака "Талис"
Снимка: Reuters, архив

На гарите в Париж и Лил до 20 декември ще бъдат инсталирани металодетектори за контрол на пътниците на международния експресен влак "Талис", съобщи Франс прес, цитирайки френската министърка на екологията Сеголен Роаял, която отговаря и за транспорта.

Тя добави, че аналогична мярка ще бъде предприета и в Брюксел, Амстердам и Кьолн - гарите, свързани от високоскоростния влак.

Преди няколко месеца именно в "Талис" бе осуетен опит за атентат след намесата на пътуващи във влака американски войници, които успяха да обезвредят въоръжен мъж, опитал се да предприеме терористична атака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Ему преди 8 години
Защо тези неща се споделят с медийте? Не е ли по-добре да се инсталират тайно и да бъде хванат някой незнаещ атентатор. До 1, ти си капацитет! Как може да се очаква от ***.подобните да направят сложни изчисления да вдигнат влак движещ се с 300 км в час във въздуха? Идеята на тези го.еда е и ние неверниците да чуем техния алах колко е велик, преди да поразят. Тоест с коланчето и калашника във влака и пр.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е за нормалните хора. А за онези които минават границите незаконно, поради "бежански" причини, как ще се процедира? Или няма смисъл?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ДОБРЕ ОБАЧЕ В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА! КАК ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ АКО ВИ ВЗРИВЯТ ТРАСЕТО НА ЛИНИЯТА ТОЧНО КОГАТО МИНАВА ВЛАКЧЕТО? ПАК ЛИ ДЕДЕКТОРИ ЩЕ СЛОЖИТЕ И КЪДЕ ПО ТОЧНО? ХА ХА ХА ХА ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ С МЕКИ КИТКИ. ВЕЧЕ НЯМА НИТО ДА СПИТЕ НИТО ДА ЖИВЕЕТЕ СПОКОЙНО. НАСТЪПИХТЕ ЛАЙ.ОТО И ОСМЪРДЯХТЕ ПЕЙЗАЖА. МЕЖДУ ДРУГОТО ДА ВИ КАЖА ДА СИ ПРИЕМЕТЕ ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ ЖИХАДИСЧЕТА И ДА СИ ГИ ОТГЛЕДАТЕ!!!!