Свалянето на руския самолет - крещяща агресия!

Дамаск: Турция е на страната на тероризма
24 ное 2015 18:40,
157
Свалянето на руския самолет - крещяща агресия!
Снимка: Reuters

Сирия осъди като "крещяща агресия" срещу суверенитета й свалянето на руски военен самолет от съседна Турция в северната част на страната, предаде Франс прес.

"При крещяща агресия срещу суверенитета на Сирия, турската страна свали тази сутрин приятелски руски самолет над сирийска територия при връщането му от бойна мисия срещу групировката "Ислямска държава", заяви военен източник, цитиран от сирийската информационна агенция Сана.

"Това показва, че турското правителство е на страната на тероризма и оказва подкрепа на терористичните групи, които започнаха да търпят поражение под ударите на сирийската армия", посочи източникът.

"Тези актове на отчаяна агресия само засилват решителността ни да продължим войната срещу терористичните организации с подкрепата на приятелите ни начело с Русия", допълни той.

По-рано днес руски изтребител Су-24 бе свален от турските военновъздушни сили. Владимир Путин обяви, че самолетът е бил свален с ракети от типа "въздух-въздух" от турски изтебители F-16 и е паднал в територията на Сирия, на 4 километра от границата с Турция.

Турция от своя страна обяви, че има право да защитава въздушното си пространство. Според Анкара руският самолет е нарушил турското въздушно пространство и е свален след нееднократни предупреждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
стрела преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ ТУРЦИЯя млък там и марш оттук
90
1
 
1
 
! Отговори
ПЕШО преди 8 години
До Анонимен: ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРЕЗИДЕНТА - ПОДДЪРЖАМ ТЕ .
89
0
 
25
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Е сега разбрахте ли че че така наречената коалиция начело с краварите, до сега въобще не са воювали срещу ИД а турците даже са им и помагали. Жалко че и България помага на ИД като им дава оръжие. до сега сме им дали над 300 тона оръжие. ЕС ще сбърка много като даде пари на Турция за бежанците. Тя ще ги дава на тези които настъпват към Европа. От къде мислите че имат по 10-20 хиляди долара когато пристигат тук.
88
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гневен българинТоя национален предател пък ще показва колко голям предател е чрез облизването на руските з.....
87
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Свалянето на руския самолет - крещяща агресия!"Крещяща, врещяща или пищяща няма значение, самолета вече го няма. От тук насетне руснаците могат да си пищят и реват колкото си искат.
86
1
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Всичко става просто чудесно за нас!Опасността да бъдем завладени от Турция на практика се изпари!Русия и Турция са вече врагове!Разбира се,Русия няма да реагира драстично срещу Турция по няколко причини,най-важната от които е достъпът до Проливите!!Обаче по-нататък дупе да им е яко на турците-отмъщението ще е жестоко и най-вероятно Турция ще загуби европейската си част и Истанбул! И ние можем да спечелим нещичко,ако сме хитри-например излаз на Егейско море!
85
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен ПТР е TOW е американска . Значи краварите или ,,гаднярите-турците ,,въоръжават ИД .
84
5
 
39
 
! Отговори
ISTINATA преди 8 години
Уж над турция свален е самолетът, а пилотите паднали на километри в СИРИЯ. Как така става, а? БОГда помага на Русия да се справи със ссилите на злото. Дори и Едгар Кейси, който е американец предсказва. че доброто за човечеството ще дойде от Русия, а каквото досега е предсказал все се е сбъднало.
83
46
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Големият мачо ***.ин днес гледаше като мишка в трици...Дълго ще му пищят ушите след тоз шамар...
82
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мир по света и просперитет за Русия ще настъпи когато всички ,чекисти ,кагебисти и подобни начело с Путин бъдат пенсионирани.
81
7
 
58
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Току що излезе информация с графика как е действал турския истебител, а именно чакал е в "засада" т.е. баражирал около точката на удар по ИД от СУ 24.След като турчина пуснал ракетата навлязъл във въздушното пространство на .... Сирия и се отдаличил.Според руските воени спецове, дори турският генерал не може да даде просто така заповед за свалянето на СУ 24, освен ако заповедта не е дошла от по-висша инстанция.Тъй, че всичко намирисва на умишлена провокация!!
80
30
 
10
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Су-24 не беше ли същия самолет от който американските моряци се напикаваха само като го чуеха??? Явно на турския пилот никой не му е обяснил че трябва да се напикае...и взел че го свалил...
79
10
 
2
 
! Отговори
ERDOGAN преди 8 години
10 PREDUPREJDENIQ IMA6E A NE MISLITE LI 4E ID MOJE DA LETI S RUSKI SAMOLETI VAV VSQKA DARJAVA ????????????????I DA GI MISLQT ZA RUSNACI NE MOJE LI?????
78
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
самолета е същия но с прикачена система за радиоелектронна борба.не искам да убидя никой но се изказват хора които си нямат и най малка идея какво е то самолет и какво е ввс.моля правете разлика какво е бомбардировач, какво е прихващач и какво е щурмови самолет. защото ако руския беше су 27 или су 35, ф16 ще се разгради на ф16 0000000 парченца. благодаря за вниманието
77
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително лошо организирана руска атака. Не обезпечена нито с безопасен маршрут, нито с ПВО нито с ПРО, да не говорим пък за издирвателният екип кацнал да търси катапултиралите пилотите и гръмнат с противотанкова ракета TOW на земята. С една дума руска излагация като по учебник.
76
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въздушно-космическите сили на Pусия се нaсpаха на турско-сирийската граница.
75
2
 
32
 
! Отговори
някой преди 8 години
Не мислите ли,че тия така наречени 2 милиона бежанци,които са на територията на Турция,не са просто инструмент за натиск върху ЕС,с цел извличане на политически и икономически облаги?
74
0
 
37
 
! Отговори
някой преди 8 години
Да имаш смелостта да свалиш руски самолет,при това съюзник в борбата срещу ИДИЛ означава,че имаш причини за това и гръб на който да разчиташ.Може би,не си съюзник,а имаш скрита позиция,защото,едва ли руския бомбадировач е бил някаква заплаха за Турция,дори и да наруши въздушното пространство за няколко секунди.Интересно как ще отговори Русия на това.
73
14
 
8
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ЕС!: преди 8 години
Всеки който сее терор и кръв --ще жъне бури и смърт!
72
35
 
4
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ТУРЦИЯ преди 8 години
ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА НАРУШИ ГРАНИЦИТЕ Й --ЩЕ ИМА СЪЩАТА УЧАСТ!