Белгийските власти предотвратили атентати

Властите успели да подронят основите на мрежа от помагачи
25 ное 2015 11:37,
2
Белгийските власти предотвратили атентати
Снимка: архив Reuters

Белгийските власти обявиха, че благодарение на извършените в неделя обиски са предотвратили планирани атентати в Белгия, съобщава вестник L'Echo.

Въпреки че максималното ниво на тревога в Брюксел остава в сила, по време на разследването си властите са получили информация, според която терористичната мрежа е дестабилизирана.

Разследването продължава, но сега то е повече съсредоточено върху това да бъдат идентифицирани максимален брой членове от ядрото на мрежата.

Според вестника планираните атентати са били насочени срещу различни места в Брюксел по същата схема като атаките в Париж.

Въпреки че са повдигнати обвинения само срещу един заподозрян, властите са успели да подронят основите на изградената около терористите мрежа от помагачи, укрития и финансови източници, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Значи можело (ако е истина)? А къде спаха досега, питам аз? И белгийци, и французи досега си клатиха краката, да не използвам по-крайни изрази. На фона на тяхното безхаберие от радикализирането на собствените им имигранти направо не ми се мисли нашите власти колко бездействат по отношение на вече отбелязвания многократно проблем в Пазарджик.
1
0
 
13
 
! Отговори
европейка преди 8 години
ААААА, помагачи значи. У нашенско им викаха ятаци едно време. Това започва да ми прилича на партизанска война. Сигурно и землянки имат тук-таме по баирите. Станахме за смях на децата направо. Европейските политици са изключително безотговорни към собствените си народи. Те си имат бомбоубежища, охраняват ги по 10 човека, пътуват в бронирани коли. А от наивната им политика страдаме ние обикновените хора.