Путин за Ердоган: Нарочно ислямизира Турция!

Той отново призова руснаците да спрат с почивките си в Турция
Обновена: 25 ное 2015 14:50 | 25 ное 2015 13:38,
207
Путин за Ердоган: Нарочно ислямизира Турция!
Снимка: Reuters

Русият президент Владимир Путин заяви, че сегашното ръководство на Турция целенасочено подкрепя ислямизирането на страната си, предаде ТАСС.

"Проблемът не е в трагедията, с която се сблъскахме вчера (инцидентът със сваления руски самолет Су 24), той е много по-дълбок. Наблюдаваме - и не само ние, уверявам ви, това виждат всички по света - как настоящото ръководство на Турция от доста години води целенасочена вътрешна политика на подкрепа на ислямизацията на страната си", каза пред журналисти Путин.

Още по темата

"Ислямът е важна световна религия, една от традиционните религии, включително в Русия. Самите ние подкрепяме исляма и ще продължим да правим това, но сега говорим за подкрепа за по-радикално течение. Това само по себе си създава много неблагоприятна среда, което на пръв поглед не се вижда", отбеляза президентът.

Путин подкрепи препоръката на руското външно министерство към руснаците да се въздържат от пътувания в Турция.

Той предупреди, че руските граждани в Турция може да бъдат изложени на сериозна опасност.

По-рано днес руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че "безразсъдно престъпните действия на турските власти" ще предивзикат последици – три на брой.

"Първо, опасно се изостриха отношенията между Русия и НАТО, което не може да бъде оправдано с никакви интереси, включително защита на държавните граници. Второ, Турция демонстрира с действията си, че всъщност защитава бойците на "Ислямска държава", заяви руският премиер.

"Нищо чудно, с оглед данните за пряк финансов интерес на някои длъжностни лица от Турция, свързани с доставки на петролни продукти, произвеждани в предприятия на ИД", подчерта Медведев.

"И трето, подкопани са продължителните добросъседски отношения между Русия и Турция, между другото в икономиката и в хуманитарната сфера", заяви той и намекна, че това може да доведе до отказ от редица съвместни проекти и турските компании да изгубят позициите си на руския пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
7
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Путин да ги удря с 2 водородни бомби в анкара и истамбул и. Тоя ердоган помага на сащ да ислямизира европа
136
8
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
Абе к'во ми цъкате минусчета бе? Вие виждали ли сте джамията на Путин в Москва?Нашата в София може да се побере 50 пъти в нея!
135
11
 
9
 
! Отговори
Божо преди 8 години
ердоган към путин : Нарочно фашизира Русия !!!
134
11
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
Да, така е. А пък Путин нарочно ислямизира Русия!Случайно ли е че откри най-голямата джамия на пъпа на Москва в присъствието на същия тоя ислямист Ердоган? И да е само това! Някой ходил ли е наскоро в Чечения?
133
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turcia e prava zastitava si , ko tarsi rusia v Siria
132
3
 
25
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Ердоган се оказа най-големият враг на народа си. Религиозни есктремисите не трябва да бъдат в управлението на нито една държава.....
131
1
 
17
 
! Отговори
Няма смисъл преди 8 години
Значи един от моментите ,когато тази религия не е била агресивна е мимолетен и е свързан с някакви реформи в Осм.Империя .Другото е кланета,кланета и насилие.Очовечаването на ислямските страни приключи на 11 септ 2001 .За съжалени много милиарди потънаха за нищо .
130
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Байко сега е момента от Китай направо в Москва да спасиш Южен поток и Беляне хайде припкай
129
7
 
4
 
! Отговори
Кюрди преди 8 години
Я Курд вижу что былгаите много нас обичат.я мигрант из сирия и мы очин много около 1 миллон приедм жит в былгария.
128
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SE ZABRANI DA VLIZAT,OSTAVATI PREMINAVAT PREZ BALGARIA.
127
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямизира не само Турция но и България
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 171: Туристите няма как да ги докараш на бетона и мръсотията кото предлагаме. за газта си прав
125
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега България има уникалния шанс газта и туристите да дойдат тука.Но само ако наистина го искаме и ако си изиграеме правилно картите.
124
1
 
32
 
! Отговори
25г. преди 8 години
И сега имаме уникална възможност, ако нашият пак започне да ''спира проекти на врага'' ... ще е нужна промяна. 2 пъти да ти дойде питомното на крака и да гониш дивото вече ще е тотален фал.
123
7
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
турците вече клекнаха но вече няма гаранции че големите турски градове няма да бъдат "поздравени" със няколко ядрени бомби погрешка
122
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че турския аскер врътна номер на Етдоганя и го скара с Путин, ясно му казаха да не си вре много носа в армията, а Ердоган естественно има правото да ръкопляска и да хвали аскера, други права по този въпрос няма
121
1
 
16
 
! Отговори
Готин пич преди 8 години
ей 163 коментара все експертни. Пичове защо не си намерите работа, а обсъждате политика, която не разбирате. Ако стане истинска война първи ще сте се наакали от страх и не Русия, не САЩ, ами ако искате подкрепяйте Марсианците. Работете пичове в това е истина, ако пък ви плащат на пишете, това е жалко, защото си оставате все така заблудени и никога няма да прозрете истината
120
3
 
35
 
! Отговори
Един от дясно преди 8 години
Честита независимост Кюрдистан !
119
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го харесвам, ама е прав в случая.
118
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено че нямаше да стане 3 световна война ако руснаците бяха отговорили.Това не става толкова лесно.Не обичам Ердоган,но е по-смел и ясен от Путин,видя се