Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров

Според него свалянето на руското Су-24 е планирана провокация
25 ное 2015 15:38,
171
Русия не възнамерява да воюва с Турция, отсече Лавров
Снимка: БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обяви категорично, Москва няма намерение да воюва с Турция.

На нарочно свикана пресконференция той заяви, че Русия не е променила "отношението си към турския народ".

"Възникват обаче въпроси за действията на настоящото управление на Турция", подчерта той.

Лавров изрази съмнения дали събитията от вчера със сваления руски военен самолет са инцидент или предварително планирана провокация.

"Съмняваме се, че това е било непреднамерен акт. Инцидентът прилича на планирано действие", каза той и отново натърти, че Русия няма намерение да воюва с Турция.

"Приятелските отношения между народите на Руската федерация и Турция не зависят от политиците, но двустранните отношения ще бъдат сериозно преразгледани", посочи Сергей Лавров.

По думите му, в района, в който е бил свален руският самолет Су-24, има не само бойци, но и техни обекти и инфраструктура.

"По последна информация в района, който турските ни колеги считат за населен с туркмени, има стотици, а може и над хиляда бойци, които представляват пряка опасност за нашата сигурност. Според наличната ни информация в този район е разположена и инфраструктура на терористите, включително складове с оръжия, боеприпаси, командни центрове и снабдителни пунктове", посочи Лавров.

Междувременно говорител на турското Министерство на външните работи обяви, че външните министри на Русия и Турция, Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу, са се договорили да се срещнат в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия няма шанс срещу Турция.
119
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dupe se iska da se voyuva s turcite
118
2
 
2
 
! Отговори
Ayaz преди 8 години
Nqma strashno Erdogan ima mnogo pari shte plati samoleta, puk moje da podari na Putin ot novite F35.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАЙ С МЕЧТАТА НА ЕРДОГАН ЗА ВЕЛИКА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ В КОЯТО ДА ОТБЕЛЕЖИМ Е ВКЛЮЧЕНА И БЪЛГАРИЯА. ТОВА ГОВОРИ ЛИ ВИ НЕЩО. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПОДДЪРЖАТЕ ТЕЗАТА НА ТУРЦИТЕ И ПОРИЦАВАЙТЕ РУСНАЦИТЕ. И НЕ Е ЛОШО ДА СИ ПРИГОТВИТЕ ОТСЕГА ПЛАТОВЕТЕ ЗА ШАЛВАРИ И БУРКИ. НАЛИ ЩЕ СТАВАМЕ ОСМАНЦИ. *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА И ЛУКАВИ УПРАВЛЯВАЩИ.
116
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До ужас и какво от това дремени
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колхозника да воюва с компири на нивата не да да говори глупости
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ужас125 ще ми извиняваш но руснаците са доказани да бъдат най лъжливото племе на света, от студената война ни лъгаха колко бил гнилия запад изгнил, и как било въпрос на време да освободят света, как можело да изпепелят запада когато си поискат, в Украйна нямало зелени човечета, после те се били загубилис танковете си, на ваканция били и т.н. някой да ми каже нещо казано от руснак да е било истина ? Благодаря
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чебурашка138 не е нонсенс а е подмазване за по силното побратимяване на новите руски ценности братските народи на сирия, Русия и иран, новите руски ценности
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чебурашка140 много си прав, даже руснаците бяха бесни на французите че не са координирали със сирийското "правителство" ударите си в сирия? Сериозно, пишеше го във френските медии
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров знаеш ли какво, дъщеря ти от Ню Йорк де не би та ти е казала ЧЕ И НЕ МОЖЕТЕ ДА ВОЮВАТ С ТУРЦИЯ ха ха ха ха ха ха ха, отсякъл бил, ха ха ***
110
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм, руснаците се уплашиха яко и взеха да увъртат.Преди се мислеха за велики, но се видя, че не е точно така.Руснаците ще си го върнат някой ден, те са много зли и отмъстителни, само трябва да мине време.
109
1
 
0
 
! Отговори
greece преди 8 години
До Чубурашка е те го правят връщат си туристите от *ие " или главата на змията "
108
13
 
7
 
! Отговори
greece преди 8 години
А кога турците ще се извинят за навлизането в чуждо въздушно пространство ,Кога ще се извинят за Арменския геноцид ? а за Турското робство в България кога ще се извинят
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А междувременно Баце се обади от Чайна, че налагането в тръбата с газ за България паднало. Украинците пак започнаха да крадат, след като Москва им врътна кранчето. Ще мръзнеме се очертава...
106
7
 
8
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
Антитюркчо, ПКК заспа зимен сън. Турската армия изби хиляди терористи за няколко месеца. Ердоган не е страхлив, той е смел до лудост. Това е първото. А кюрдите които надигнат глави ядат бой. Снимките на избити терористи се излъчват по телевизиите и народът се радва. В момента ПКК се скриха в миша дупка. Няма "гък". Особено след като про-кюрдската партия едвам прескочи бариерата.
105
0
 
4
 
! Отговори
До ужас преди 8 години
Интересно, а ти какво очакваш да каже? - Предупреждаваха ни, ама нашия командир ни каза да им дадеме свободно
104
5
 
1
 
! Отговори
Ivanco преди 8 години
Do антитюрк : Eroan e po demokrat ot kutin . Kato Kutin ne druji s asalaci Asad i mollite Homeyni i Asad i Homeyni podarjat terrorizma глуповат мъж.
103
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров, извинете се бе...за перманентните провокаций по границите на другите държави с вашите самолети !
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските власти са разбрали, че сваленият на сирийската граница самолет е руски едва след инцидента. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на международния ислямски икономически форум в Истанбул.Фактът, че самолетът принадлежи на Русия, стана известен едва впоследствие, когато руските власти заявиха това, посочил е президентът. АРЕ СТИГА БЕ! ВИЕ ДА НЕ БИ НЯМАТЕ ТЕХНИКА С КОЯТО ДА ВИДИТЕ КАКЪВ Е САМОЛЕТА? ЗА АБОРИГЕНИ ЛИ НИ ВЗИМАТЕ БЕ АЗИЯТЦИТЕ? Я СЕ СКРИИТЕ ПА СЕ ТЪРСЕТЕ!!
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименабе защо чакаш свали сам