САЩ наказват руска банка, помагала на Асад

Санкции и срещу бизнесмен от Сирия, и фирма от Кипър
Обновена: 25 ное 2015 22:48 | 25 ное 2015 22:25,
84
САЩ наказват руска банка, помагала на Асад
Снимка: Reuters

САЩ наложиха санкции на 10 физически и юридически лица, които помагат на режима на сирийския президент Башар Асад. Някои от тях са помагали на сирийското правителство да купува петрол от екстремистите от "Ислямска държава", съобщи днес американското министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

САЩ заявиха, че ще замразят активите на 4 физически и на 6 юридически лица, включително на една руска банка, за оказване на подобна подкрепа. Освен замразяването на активите им, на всички американци е забранено да извършват каквито и да е транзакции с тях.

Санкциите са насочени срещу банката "Руски финансов алианс", заради ролята й във финансови транзакции със сирийското правителство. Засегнати са и две физически лица, свързани с банката - Мудалал Хури и Кирсан Илюмжинов, се казва в изявлението на Държавния департамент.

Илюмжинов е президент на Международната шахматна федерация, отбелязва ТАСС. Той отказа да коментира включването си в списъка на лица, подложени на санкции, и заяви, че сега научава новината, съобщи БТА.

Санкциите засягат и сирийския бизнесмен Джордж Хасуани, който според финансовото министерство на САЩ служи като посредник за покупките на петрол на сирийския режим от "Ислямска държава".

Последното засегнато физическо лица е гражданин на Кипър.
 
Освен банката "Руски финансов алианс" и базираната в Москва компания "Хъдсотрейд", в списъка със санкции попаднаха и четири компании от Сирия, Кипър и Белиз, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: САЩРусияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a hamerikancite ot kade vzimat petrol taka na po tanka laisna ????
45
8
 
3
 
! Отговори
Хей, тикво червена преди 8 години
До 76Цитат: "Кога ще чуем за санции срещу купувачите на нефта на ислямска държава, срещу всички които търгуват с нея?"----Ами чети по-внимателно бе, още в първото изречение ти е казано:"САЩ наложиха санкции на 10 физически и юридически лица, които помагат на режима на сирийския президент Башар Асад. Някои от тях са помагали на сирийското правителство да купува петрол от екстремистите от "Ислямска държава"И съответно санкциите на САЩ са точно затова. Ама не четете
44
7
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
"Някои от тях са помагали на сирийското правителство да купува петрол от екстремистите от "Ислямска държава"-------Аха, ами ето, всичко си идва на мястото. Диктаторът Асад и неговия ментор Пуtю са тези, който купуват петрола на ИД и имат нужда да съществува. По този начин Путиту си оправдава въздушните удари срещу противниците на Асад, щото досега не съм чул да е ударил по ИД дори и една цел
43
6
 
1
 
! Отговори
_+_ преди 8 години
черния каубой много кефи !
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са тотално объркани с тези санкции.Кога ще чуем за санции срещу купувачите на нефта на ислямска държава, срещу всички които търгуват с нея?Те са истинските престъпници!Някой спомена нещо за ООН, забравете тази организация, това е щаб квартирата на звяра.
41
8
 
3
 
! Отговори
Barack преди 8 години
Barack obama e pich, pokaji im kak se pravi Barack
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААТози е доказано психично-боленИзвода е, че САМО ПСИХИЧНО-НЕУРАВНОВЕСЕНИ ПОДДЪРЖАТ УКРАЙНСКАТА И ТУРСКАТА ПОЛИТИКА В ИЗТОЧНА ЕВРОПА !!!
39
1
 
13
 
! Отговори
s\dev преди 8 години
Ха! Щото Турция не купува петрол от ИД???Наглостта зад Океана не знае граници! Трябва ООН ва наложи САНКЦИИ на всички, които снабдяват с оръжие и са подготвили идио.тите от ИД да бъдат бунтовници срещу ЛЕГИТИМЕН режим. Трупането на пари от смъртта на хора е далеч по-отвратително, от трупането на пари от продажба на петрол !!!
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРусия и Китай да изхвърлят долара. Бойкот на САЩ световен агресор.САЩ де стабилизират Русия и Китай плащащи и обучавайки сепапатисти. ..Русия и Китай с огледален отговор
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*ани кравари.
36
8
 
0
 
! Отговори
до 65 преди 8 години
няма как да стане - гледат си крави хората, мляко и месо си произвеждат, не пият само водка.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краварите,ще вкарат Света в Трета Световна Война
34
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко смело напред народа е с теб.
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маските са хвърляни!!!Световният жардам и създател на тефоризма ФАЩ вече почнат да играят по-нагло и по-нагло,отново с марионетки като турция!
32
0
 
14
 
! Отговори
ГАЛЯ преди 8 години
ВЛИЗАМ ТУК И ПРОЧИТАМ НОВИНИ ОТ НЯКАКВА ИЗКРИВЕНА РЕАЛНОСТ.В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ БЕ .АМЕРИКАНЦИТЕ ВИ ПОВЕЧЕ НЕ СА В САСТОЯНИЕ ДА НАЛАГАТ НИЩО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ....
31
1
 
4
 
! Отговори
зи преди 8 години
До Анонимен Няма да ги накажат... ислямистите помагат на Турция с кюрдите... помагат на Израел със Иран + съюзника Сирия.... А Америка помага с каквото може на Израел :) Да не говорим че Английските "разузнавателни агенции" имат много общо с ЦРУ/МОСАД и Турция...Шепа ***, мислещи се за властелини правят жесток театър на гърба на хората. Докато има Америка подкрепят да има Китай и Русия и обратно. Нито една от тези не заслужават да са "световен лидер" защото всяка ще стане "диктатор" сама
30
2
 
22
 
! Отговори
Хенде Хох преди 8 години
Е.г.ати и невидяната наглост!..това20 години накараха краварите да си помислят че са всемогъщи,и че Русия е ирак или либия!!!,,НАДЯВАМ СЕ ДА СИ ГО ПОЛУЧАТ!!!
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога САЩ ще накажат Турция, която ДОКАЗАНО купува петрол от ИД и им дава оръжир и ги поддържа логистично? КОГА???
28
2
 
28
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Ехоо, "Ислямска държава" не е държава, а терористична групировка в Сирия. А "сирийския режим" не е режим, а законно избраното сирийско правителство!!!Е как Сирия ще купува собствения си петрол от ИД? Бах ти демонизма!
27
2
 
36
 
! Отговори
факт преди 8 години
Това си е чист грабеж. По същия начин ограбиха златото на Либия-уж ,че било на Кадафи..Прибраха го и ни се чу ни видя..На Либия и разрушиха пътищата,болниците,цялата инфраструктора ,прибраха и парите и златото ,а сега печалбите от петрола потуват в нечии джобове...страната тъне в разруха и хаос,а либийците плачат за Кадафи