Свалянето на Су-то утежни ситуацията в Сирия

Да се избегне ескалацията, настоя Ангела Меркел
25 ное 2015 18:00, Анисия Иванова
48
Свалянето на Су-то утежни ситуацията в Сирия
Снимка: БТА

Свалянето на руския военен самолет от Турция усложнява процеса за намиране на политическо решение в Сирия и трябва да бъде направено всичко възможно, за да бъде избегната по-нататъшна ескалация.

Това заяви днес в реч в Бундестага германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

"Свалянето на руския самолет от Турция утежни ситуацията (в Сирия)", каза Меркел. "Трябва да направим всичко, за да избегнем ескалацията".

Тя добави, че всяка страна има право да защитава територията си, но че от друга страна е известно колко напрегната е обстановката в Сирия и района й.

"Вчера разговарях с турския премиер и го приканих да направи всичко възможно за деескалиране на ситуацията", посочи още тя.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Лицемерна Европа преди 8 години
Очевидно в международното право само определени държави имат права . На други държави международното право предоставя само задълженията да се съобразяват с правата на силните на деня.На Турция и е дадено правото да навлиза безпрепятствено на чужди територии по въздух , суша и вода - "Гърция " . На Турция и е позволено да (защити) тюркмените или други близки тюкоезични племена на чужда земя в Сирия и Ирак , дори да анексира територии - Кипър .И всички безропотно са ДЛЪЖНИ да се съобразят с нейните права , да затворят очи пред несправедливостта , да премълчат и преглътнат всичко това само
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая инсулт ли е направилаУстата й е станала малко крива
31
1
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Ние от балканите най- добре познаваме психологията,лукавостта и заложените капани на турците,защото сме клани и ограбвани 500 години.Депутатите от ЕС и останалите държавници хаотично вземат необмислени решения ,относно устройството на ЕС и бъдещото икономическо развитие,както и подбора на партньорите.Не бива капсолиране,но интеграция с фанатизирани мюсюлмани не е възможна.Всяка жаба трябва да си знае гьола.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за кюрдите в Турция!
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТО дядой колкото руски самолета е свалил та сега за 1 су ще се тюхкаме ама карай
28
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
не Германия, Меркел може би визираш.
27
1
 
12
 
! Отговори
аноним преди 8 години
аз бях писал преди дни и пак повтарям;нема ал-кайда,ал майда; има АЛ ОБАМА И АЛ МЕРКЕЛ,.крадеца вика дръжте крадеца И терориста вика дръжте терориста.каква излиза истината за париж;МИ ТО САМОВЗРИВИЛИТЕ СЕ ТЕРОРИСТИ СА ЖИВИ И ШЕТАТ ИЗ ЕВРОПАТА.наглост на америка та даже и си казват истината.ако не е ПУТИН или РУСИЯ,америка става собственик на света,това е.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах преди малко един италиански политик по телевизията много ядосан от свалянето на руския самолет над чужда територия и подлото убийство на беззащитния пилот, викаше: И такива като Турция ще каним в ЕС? Никога!
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре трай и не се обаждай краво, ти осъзнаваш ли какво бедствие предизвика за цяла Европа.
24
1
 
15
 
! Отговори
Алах Сектир преди 8 години
Бабо Меркел къде така.....бързам за баклава и локум,че ни очаква голям Буууум..
23
1
 
26
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Меркел трябва да осъзнае,че Ердоган и Турция докараха Троянския кон в сърцето на Европа,пълен с джихадисти.Ердоган цели възраждането на Османската империя.Сваленият руски пътнически самолет над Синай целеше пренасочване на туризма от Египет към Турция.Турция е основният спонсор на ИД -обучение,логистика и въоръжаване срещу...петрол.Наивно е да не осъзнаем,че започна световна война между исляма и останалия свят...
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние Германия може да поемем всички бежанци, но всички останали работете да ни плащате сметките и на нас (швабите) и бежанците.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като целия ЕС дължи на Русия хиляди милиарди евра, те я обявиха за враг за да не и се разплащат.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като Гърция направи огромен дълг към Германия, ес реши да се вдигне пенсионната възраст за цяла Европа с две години, за да се наплати на швабите.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най големия терорист е Германия, която чрез измислени правила за ЕС е заробила цяла Европа да и плаща!
18
19
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Споко лелче, руснака сдега ще пази приличие.Те иначе са разбрани ора, само трябва да ги праснеш "палкой по голове".
17
3
 
10
 
! Отговори
Гъди гъди преди 8 години
Колко измъчен вид има Меркел ...
16
2
 
46
 
! Отговори
Не се обаждай, ма! преди 8 години
Ти си най-виновна от всички! Егати немският ***!
15
2
 
31
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Луда крава. Изобщо няма да и чета глупостите
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Е, да, общо взето си прав. И все пак, сте потърсили по-лекото. Не ви виня, но има някои от вас много нахални. Не на всеки съвестта му позволява да остави род и родина, не е ли така. А че условията тук са отвратителни, че честният човек просто се погубва - точно така е. Сега тук е социализъм и капитализъм едновременно, но и от двата строя - само най-лошите страни - почти човекоядство - бавно и лицемерно, обвито в сладки лъжи, че всичко се прави от добре - най-добре..