Бойко Ноев: Турция играе по ръба на бръснача!

Той обаче прогнозира, че до конфликт няма да се стигне
26 ное 2015 10:22,
43
Бойко Ноев: Турция играе по ръба на бръснача!
Снимка: архив Reuters

Турция е очаквала в засада руснаците, които системно са нарушавали границите в този участък, категоричен бе бившият министър на отбраната Бойко Ноев във връзка със сваления руски боен самолет на границата със Сирия.

"17 секунди са били там, за това време турците са имали време да вземат решение и да изстрелят ракета", посочи Ноев, който определи решението на турската страна като рязко.

Според него от тук нататък ще се върви към деескалация на напрежението. Той обаче подчерта, че все пак Русия ще намери начин да накаже Турция.

По думите му в основата на този конфликт стоят два авторитарни режима, амбициите на които не са подплатени с ресурсите за целите, които искат да постигнат.

"Русия е глобална ядрена сила, която иска да се върне на международната арена в пълен блясък, Путин да бъде отново уважаваният световен лидер. Русия дрънка оръжие, показва на света, че е военно мощна", посочи той пред bTV.

"От другата страна има не по-малко авторитарен режим в Турция, който носи основна отговорност на това, което се случва в Сирия. Ердоган се мисли за стопанин на сирийския конфликт . Не е тайна, че именно Ердоган одкрепя "Ислямска държава" и други терористични организации. Няма начин когато се сблъскат тези два подхода, да не стигнат до такава беля", отбеляза бившият военен министър.

Според него НАТО няма да се намесва в конфликта. "Не може Турция да прави каквото си иска в Сирия и когато стане белята, да каже на НАТО: Мили съюзници, елате да ни помогнете. НАТО няма да се ангажира", убеден е той.

Турция трябва да свали малко нивото на амбиция и да играе повече в отбор, посочи Ноев.

"Руснаците не са предполагали, че такова дребно нещо може да предизвика такава реакция от страна на Турция. Не са ги взимали на сериозно. Русия е велика държава, тя е ядрена сила и кой ще ги събори за 17 секунди прелитане? Това е играене с огъня, това ходене по ръба на бръснача е безотговорно и от това страдат и други страни, включително и България", заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и Русия играе по ръба на бръснача. Като ти тръгне икономиката надолу и имаш ядрени бомби, почваш да дрънкаш с оръжие.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Лавров,Луканов,и още един който бе посланик у нас кога го утрепаха та бил казал добра работа са били в един клас.
30
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Както традицията повелява" ние винаги сме в грешния отбор. Българските политици така и неразбраха след няколко национални катастрофи ,че България трябва да е неутрална! Иначе непрекъснато им се присънва Швейцария на Балканите.
29
6
 
1
 
! Отговори
Бан Янука преди 8 години
Бойко Ноев според справката е възпитаник на МГИМО - Московский государственный институт международных отношений. Както се казва - нямам повече въпроси.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен това скоро не е имало Руско-турска война.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяка война първа жертва е доверието
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия пред Турция избирам,Москва да пусне ракети "Топол М" над Анкара и да се започва.Доста хора сме на Земята , а най много са мюсюлманите !!!
25
4
 
19
 
! Отговори
Yakov преди 8 години
"Турция е очаквала в засада руснаците" - цитат! Това е най-вярната теза изказана до сега. Заради ветровете в този регион на руските пилоти се е налагало да пресичат територията на Турция за няколко секунди. Пък и откъде на къде ще им гърмят по далаверата на турците я!
24
4
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
О, не се притеснявай, туркия ще влезне в ес когато цъфнат налъмите! А дотогава това образование-недоразумение ще се е разпаднало на съставните си части. И дано всички да са цели.....
23
2
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Айде пъс вие сега...ес-чето било слабо! Амчи до вчера го величаехте като божество, какво ли не се изписа за "силата и величието" на някаква "запад(на)ла цивилизация!!! Айде, сега брадатите жени да идат да се бият срещу исламистите-терористи, че то май ИСТИНСКИ мъже там не останаха!
22
5
 
27
 
! Отговори
От още един помак преди 8 години
Влезне ли Турция в ЕС това е нашият край. Искрено предлагам да се преразгледат нашите интереси, никога съюзът с Германия не е бил сполучлив. Руснаците на нас ни са братя , това е народът най-близък до нас. Предлагам воененна коалиция с Русия и излизане от ЕС, ако Турция стане член, тя ще ни съсипе с ДПС и неоосманизма. Така или иначе ЕС няма да ни развие икономиката, но ще ни остави други да ни довършат.
21
3
 
26
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Е, ако Русия е регионална държава.....егати, ДА ТИ ИМАМ РЕГИОНА.....12 ЧАСОВИ ПОЯСА, 20 МИЛИОНА КВ.КМ ПЛОЩ С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОГАТСТВА, 20 ДЪРЖАВИ-СЪСЕДИ, 200 МИЛИОНЕН ПАЗАР, НАЙ-МНОГО ЧЕРНОЗЕМ, ОТ ПИЛЕ МЛЯКО И НАЙ-МАЛЪК (ИЛИ ПОЧТИ НИКАКЪВ) ВЪНШЕН ДЪЛГ!!!!!!! ДА ИМ ИМАМ ПРОБЛЕМИТЕ НА РУСНАЦИТЕ!!! Абе, комшуууу, ако утре много от държавите от света си поискат парите от краварите.....те ще изчезнат бе....хи-хи-хи....ще има да просят милостиня от нас.....уауууууу, а Русия бълха я ухапала..хи-хи-хи..
20
4
 
3
 
! Отговори
биров преди 8 години
Възможна е договорка между Путин и Ердоган.За единия Сирия,за другия световна слава.
19
2
 
31
 
! Отговори
От още един помак преди 8 години
Турция винаги е била най- голямата заплаха за българия и българският народ. Винаги тя е откъсвала парчета от народът ни, заради нея са еничарите , издевателствата над народът ни, заради нея и аз се пиша *** , но съм си българин. Тя е зло , и го показа отново , на турчин никога за нищо доверие. Аз ви го казвам , с тях съм отраснал. Никога доверие. Ето и ДПС, чия партия са те та да защитават Турция? А ЕС е ужасно слаб , няма никаква политика , *** работа , затова и еврото пада.
18
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е регионална сила. Натресоха се неподготвени, и сега с основание ядат шамари. Междувременно, ще продължават да затъват в тресавището, повлечени от лукавството на Асад.
17
2
 
38
 
! Отговори
един помак преди 8 години
Трябва да се каже едно голямо НЕ на спонсорирания и разпространяван от Саудитска Арабия и Турция ислямизъм и тероризъм! Запада трябва да престане с лицемерната си политика и да оттегли подкрепата си за тези два средновековни режима!!!
16
3
 
19
 
! Отговори
мда преди 8 години
ПРАВО КУМЕ В ОЧИТЕ!!! ето това е истината...
15
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четете внимателно!Бойко Ноев казва, че Русия играе по ръба на бръснача, а не Турция.
14
2
 
36
 
! Отговори
един помак преди 8 години
Турция носи огромна вина за трагедията в Сирия, за хилядите погубени животи, за разплаканите майки, за поробените жени и деца, за разрушенията, за изнасилванията, обезглавяванията и какво ли още не... Дано правителството на Башар Асад, с подкрепата на Русия, успее да се справи с престъпната ислямистка ***, независимо колко е умерена или неумерена - всички са едни и същи... Запада и Турция се превърнаха в съюзници на Ал Кайда, обявявайки ги за умерена опозиция, що за безобразие и лицемерие.
13
11
 
5
 
! Отговори
Гъди гъди преди 8 години
НАТО нямало да се ангажира ? Хей човече как можеш да бъдеш сигурен че точно САЩ не търсят провокация да започнат световна война